Hopp til innhold
Casper Ruud feirer seier i semifinalen i US Open 2022
Foto: Sarah Stier / AFP

Tennis, US Open

Oppsummert

22.00: Casper Ruud møter Carlos Alcaraz i finalen av US Open.

  • Tenniskonkurranser er tilbake i Kina etter boikott

    I september får Kina atter være vertskap for et tennismesterskap, for første gang på 16 måneder. Det melder South China Morning Post.

    Kina ble boikottet som vertskap etter anklager om at en kinesisk topp-politiker skulle ha utsatt tennisstjernen Peng Shuai for overgrep.

    Det var et brev som tennisstjernen la ut på sosiale medier i Kina i november 2021 som førte til anklagene.

    Peng Shuai gikk senere ut og sa at det ikke hadde vært noe overgrep. Hun viste seg offentlig på tribunene under vinter-OL i Beijing.

    Verdens tennisforbund (WTA) skal ha kommet til at en boikott ikke har virket.

    Peng Shuai
    Foto: Andy Brownbill / AP
  • Djokovic skrev Grand Slam-historie - hyllet død basketstjerne

    Novak Djokovic kunne søndag juble for sin 24. Grand Slam-tittel etter at han slo russiske Daniil Medvedev i US Open-finalen i New York.

    – Det betyr alt i verden for meg. Jeg lever barndomsdrømmen, sa Djokovic i seiersintervjuet.

    Han revansjerte seg etter det bitre tapet mot russeren i US Open i 2021.

    Djokovic vant med settsifrene 6-3, 7-6 (7-5), 6-3. Finalen ble preget av lange og spennende ballvekslinger som fikk publikum til å reise seg i ekstase og et andresett som ble helt avgjørende.

    Etter kampen hyllet han basketballegenden Kobe Bryant med en t-skjorte. Bryant gikk bort i en helikopterstyrt sammen med datteren, Gianna, i 2020.

    – Kobe var en nær venn. Vi snakket mye om vinnermentalitet da jeg var skadet og prøvde å gjøre comeback. Han var en av de som jeg stolte mest på, og som alltid støttet meg.

    – Det som skjedde for noen år siden, da han og datteren hans omkom, det var noe som gikk dypt innpå meg, fortalte Djokovic.

    Med finaletriumfen søndag tangerte han Margaret Courts rekord. Det australske tennisikonet vant 24 Grand Slam-titler mellom 1960 og 1975.

    – Kobes trøyenummer var 24. Jeg tenkte det kunne være en fin symbolsk ting å anerkjenne ham, sier Djokovic om t-skjorte-gesten.

    6gAmLPD4W8E
    Foto: AP
  • Casper Ruud slått ut av US Open – tapte for kinesiske Zhang Zhizhen

    Casper Ruud tapte onsdag overraskende andre runde i US Open mot kinesiske Zhang Zhizhen. I fjor kom nordmannen til finalen.

    Ruud måtte gjennom fem sett og tapte til slutt for kineseren som er rangert som nummer 67 i verden. Ruud er ranket som nummer fem.

    Etter en lang match tapte Ruud med settsifrene 4-6, 7-5, 2-6, 6–0 og 2–6.

    – Det er skuffende å tape. Målet mitt var jo å gå videre, å vinne flere kamper. Men jeg må gi kredit til Zhang. Han kom ut fra start og fyrte løs både med forehand og backhand og hadde gode server, sa Casper Ruud etter tapet.

    – Det er ting jeg kan gjøre bedre som jeg må analysere litt nå, komme meg hjem og prøve å jobbe med. Så kan jeg komme tilbake som en bedre og sterkere spiller neste gang, fortsatte Ruud.

    Ruud slet også mot amerikanske Emilio Nava i første runde på mandag. Amerikaneren er rangert som nummer 154 i verden.

    I fjor kom nordmannen til finalen der han møtte spanske Carlos Alcaraz og tapte.

    Exiten i andre runde betyr også at Ruud må belage seg på å falle på verdensrankingen.

    (NTB)

    Casper Ruud etter å ha tapt kampen i US Open.
    Foto: AP
  • US Open og Montreal bekrefter: Wozniacki får wildcard

    Caroline Wozniacki får innpass i US Open og WTA 1000-turneringen i Montreal etter at hun avslørte planene om å gjøre comeback.

    Dansken meldte tidligere torsdag at hun vender tilbake til tennisbanen, over tre år etter at hun la opp. Comebacket vil skje i starten av august i WTA 1000-turneringen i Montreal, bekrefter den canadiske arrangøren på Twitter.

    US Open har også gått ut med at den tidligere verdenseneren får et wildcard (invitasjon) til å spille Grand Slam-turneringen som varer fra 28. august til 10. september. (NTB)

    US Open Wozniacki Returns Tennis
    Foto: Dita Alangkara / AP
  • Tobarnsmor Wozniacki gjør tenniscomeback – Tror hun kan vinne US Open

    Den danske tennisyndlingen Caroline Wozniacki (32) forteller i en lengre Vogue-artikkel at hun skal gjenoppta sin aktive karriere i august. Målet er å nå OL i Paris 2024.

    Det skjer tre og et halvt år etter at Wozniacki spilte sin hittil siste kamp i Australian Open i 2020.

    Selv om Wozniacki i en årrekke ble regnet som verdens beste kvinnelige tennisspiller, har hun kun vunnet én Grand Slam tittel hittil. Nå jakter hun fler:

    – Jeg kommer tilbake til noe jeg elsker. Ja, jeg kommer til å være nervøs før kamper, og det er helt greit. Kan jeg vinne US Open? Det tror jeg. Kan jeg vinne Australian Open? Det tror jeg. Det er derfor jeg gjør dette. Og så antar jeg at vi får se hva som skjer.

    Siden Wozniacki la opp har hun fått to barn. Hun vil vise at kvinner kan kombinere familieliv og toppidrett.

    – De fleste av mennene på turné trenger ikke å trekke seg tilbake for å få en familie – de kan fortsette å spille. Du hadde Roger [Federer], som hadde fire barn mens han spilte. Novak [Djokovic] har to, og Rafa [Nadal] har et barn; [Andy] Murray har fire. For kvinnene har det imidlertid stort sett vært enten/eller, og jeg vil gjerne være med på å endre dette, sier hun til Vogue.

    caroline wozniacki
    Foto: Reuters
ATP Masters 1000 - Monte Carlo Masters

Djokovic etter Ruud-smellen: – Han fortjente å vinne

Ruud skapte latterbølge: – Jeg tror det er min hund

Siste nytt

  • Vålerenga-spissen slo tilbake i enkel cupseier

    Vålerenga hadde få problemer mot 3.-divisjonsklubben Oppsal og gikk videre til 3. runde i cupen etter 4-0-seier. For Mees Rijks ble det en liten revansj etter helgens utvisning mot Lyn.

    Rijks ble slaktet av egen sportssjef etter sitt røde kort i helgens byderby. Nederlenderen ble utvist på stillingen 1-0 til VIF, og kampen endte til slutt 1-1.

    Torsdag fikk Rijks æren av å score Vålerengas siste i 4-0-seieren mot Oppsal.

    – Det har ikke vært lett de siste dagene siden det røde kårtet. Sånn er spillet. Det har vært en spesiell uke, sier Rijks til TV 2.

    Tidligere i kampen hadde Jones El-Abdellaoui, Vegar Eggen Hedenstad og Aleksander Hammer Kjelsen scoret Vålerengas tre første mål.

    Neste uke får Vålerenga besøk av Tromsø i cupens tredje runde.

    De to siste eliteserielagene var også i aksjon torsdag kveld. Med Fredrikstad og Sarpsborg 08 sine avensement røk ingen av de 14 gjenværende klubbene fra øverste nivå ut i andre runde.

    Fredrikstad tok seg videre etter 5-2-seier mot Eik Tønsberg. Laget fra Plankebyen får besøk av Rosenborg i neste runde.

    Sarpsborg 08 gjorde jobben med sin 2-1-seier mot Hønefoss. Østfold-laget møter Råde borte i runde tre.

    NM i fotball 2024: Oppsal - VIF
    Foto: Cornelius Poppe / NTB
  • Fifa har inngått gigantavtale med saudiarabisk oljeselskap

    Det internasjonale fotballforbundet (Fifa) har signert en kontrakt med oljeselskapet Saudi Aramco ut 2027.

    Den fire år lange avtalen skal innebære at Saudi Aramco blir en Fifa-partner i turneringer som VM for menn i 2026 og VM for kvinner i 2027.

    Noe beløp er ikke kjent, men ifølge nyhetsbyrået AP er det den største avtalen Fifa har inngått med en sponsor om man regner årlig verdi.

    Avtalen har vært ventet siden i fjor høst. Da ble Saudi-Arabia bekreftet som arrangørland til fotball-VM for menn i 2034.

    – Dette partnerskapet vil hjelpe Fifa til å lykkes med å gjennomføre sine flaggskipsturneringer, sier Fifa-president Gianni Infantino i en uttalelse.

    Oljestaten Saudi-Arabia har pumpet inn milliarder inn i idretter over hele verden som golf, fotball, motorsport og kampsport.

    Idrett er ett av satsingsområdene i det regimet kaller «Visjon 2030», en økonomisk plan som skal bygge nye næringer og skape arbeidsplasser. Saudi-Arabia er i en årrekke blitt kritisert for brudd på menneskerettighetene og vært anklaget for å drive med sportsvasking.

    Statseide Aramco eier laget Al-Qadsiah, som leder nivå to i hjemlig liga, og bygger et stadion i byen Dammam hvor det skal spilles kamper i Asian Cup om tre år. Trolig også i VM i 2034.

    – Gjennom dette partnerskapet med Fifa tar vi sikte på å bidra til fotballutvikling og utnytte sportens kraft for å utgjøre en forskjell over hele verden, sier Aramco-president Amin H. Nasser.

    (NTB)

    yxSHGc2NkxA
    Foto: AP
  • Medier: Red Bull-topp forlater laget etter Horner-anklagene

    Flere medier skriver at Adrian Newey, hjernen bak Red Bull-bilen, slutter i Formel 1-laget grunnet misnøye med håndtering av trakassering-anklagene mot Christian Horner.

    Horner ble tidligere i år anklaget av en kvinnelig kollega, men etter en ekstern etterforskning fikk briten fortsette som Red Bull-sjef.

    Nå skal det imidlertid virke som bråket koster laget sin tekniske sjef. Newey har vært i Red Bull siden 2005, men situasjonen med Horner skal ha gjort 65-åringen urorlig.

    Det skriver flere medier torsdag, blant andre BBC, Auto Motor und Sport og Autosport.

    Neweys kontrakt med Red Bull går ut ved utgangen av 2025, men han skal ha fortalt laget at han vil videre allerede nå.

    Den genierklærte briten har blant annet vært koblet til Ferrari.

    Bahrain Grand Prix
    Foto: Hamad I Mohammed / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal