Hopp til innhold

Hushovd: Tror ikke jeg vil ha mer kontakt med Steffen

GRIMSTAD/OSLO (NRK.no) Thor Hushovd sier han neppe vil ha mer kontakt med sin tidligere sportssjef Steffen Kjærgaard som innrømmet dopingmisbruk.

Thor Hushovd møtte pressen i i Grimstad i forbindelse med at hans sportssjef Steffen Kjærgaard innrømmet dopingsmisbruk.

Fra Thor Hushovds pressekonferanse.

Hushovd

Proffsyklist Thor Hushovd sier at han aldri har sett andre dope seg.

Foto: Solum, Stian Lysberg / NTB scanpix

– Han har sagt at han skulle ta kontakt med alle rytterne, men om han kontakter meg, vet jeg ikke. Jeg tror ikke jeg vil ha mer kontakt med Steffen, sa Hushovd på pressekonferansen i Grimstad.

Han møtte pressen for å kommentere Steffen Kjærgaards dopingavsløring. Selv hevder Hushovd at han aldri har blitt tilbudt doping som proffsyklist.

– Hadde man visst noe, eller sett noe, måtte man ha sagt noe, men jeg har ikke visst noe. Jeg har aldri blitt tilbudt doping, men jeg vet jo at lagkamerater av meg har brukt doping, for det har kommet fram i ettertid, sa Hushovd.

34-åringen, som startet proffkarrieren i Crédit Agricole, tror han gjorde gode valg i starten av karrieren.

– Jeg tok nok gode valg da jeg gikk fra amatør til proff. Jeg har alltid tenkt på hva som er det gode imaget hos lag utad, sa Hushovd, som i dag sykler for BMC Racing Team.

Sykkelproffen er glad for at han i dag kan se folk i øynene og si at han aldri har brukt doping for å oppnå suksess.

– Jeg vet selv at jeg kan si at jeg ikke har tatt doping og se folk inn i øynene, men det har jo blitt gjort gang på gang av andre, som har løyet. Jeg kan ikke bevise at jeg ikke har dopet meg annet enn gjennom dopingtester, men jeg vet det selv.

– Vi har mistet troverdighet

Han legger ikke skjul på at Kjærgaards hemmeligholding i 15 år har gitt sykkelsporten en kraftig ripe i lakken.

– Vi har mistet masse troverdighet og når en av de få norske proffene står fram, svekker det min tillit, sammen med de andre norske syklistene. Det har jeg forståelse for, sa proffsyklisten, og la til:

– Men sykkel er fortsatt en populær idrett og det tror jeg vil fortsette også neste år. Jeg tror mange forstår at mye har skjedd i sporten, men andre har nok mistet all tillit til den.

– Tidenes norske sykkelskandale

Kjærgaard

Steffen Kjærgaard la frem sin dopingfortid på en pressekonferanse tirsdag.

Foto: Aas, Erlend / NTB scanpix

Kjærgaard har vært Thor Hushovds sjef fra 2006 til 2012. Under hans ledelse tok Hushovd blant annet VM-gull i 2010.

– I lys av den jobben Steffen har hatt i ettertid også, tror jeg vi må si at dette er den største skandalen i norsk sykkelsport. Jo mer som kommer til overflaten nå, jo mer skuffet blir jeg. Min resultatliste hadde også sett annerledes ut dersom det ikke hadde vært for doping, sa Hushvod på pressekonferansen.

Hushovd sa i går at han mener innrømmelsene til Steffen Kjærgaard bidrar til å mistenkeliggjøre ham.

– Slo ned som en bombe

Kjærgaard tilstod bruk av EPO i løpet av sin sykkelkarriere under en pressekonferanse tirsdag. Hushovd omtalte avsløringen som en av de største skandalene i norsk idrett.

– Det slo ned som en stor bombe. Ikke bare er han en tidligere norsk toppsyklist, men han har også vært sportssjef. Det er vanskelig i farten å komme på andre ting som har skjedd, men dette er nok den største bomben som har slått ned i Norge, sa Hushovd tirsdag.

Har vært vag

Sykkelprofilen fra Grimstad har tatt klar avstand fra dopingproblemene i sporten.

Han har hele tiden vært vag på om han har hatt mistanke til andre personer. Ifølge Hushovd har vært nødvendig for ham å holde fokus på sine prestasjoner og ikke på hva andre driver med.

Siste nytt

  • Zuccarello vil spille ishockey-VM for Norge

    Mats Zuccarello åpner for å spille årets ishockey-VM for Norge «om han blir tatt ut på laget».

    Minnesota Wild er ikke med i årets NHL-sluttspill. Derfor er kalenderen fri for landslagsoppdrag for nordmannen. Han har ikke spilt VM for Norge siden i Russland i 2016.

    – Det er lenge siden han har kunnet representere landslaget og har lyst til det nå, bekrefter Zuccarello-agent Kevin Skabo til nitten.no fredag ettermiddag.

    Zuccarello spilte og scoret da det ble tap for Seattle Kraken i sesongens siste kamp i grunnspillet for Minnesota Wild. De var aldri skikkelig med i kampen om en plass i sluttspillet.

    Under fredagens pressekonferanse kom han ifølge journalisten Michael Russo med følgende melding som Russo har lagt på X.

    – Han sa at han spiller for Norge i VM om han kommer med på laget, skriver Russo.

    (NTB)

    NHL: Minnesota Wild at Tampa Bay Lightning
    Foto: Kim Klement Neitzel / Reuters
  • Kastet opp før renn – nå legger NM-vinneren opp 

    Landslagsalpinist Markus Nordgård Fossland (25) avslutter karrieren. Han sier følelsen av å risikere livet, samt vedvarende skadeproblemer, ligger bak.

    – Jeg er lettet. Jeg er sinnssykt lettet, sier Fossland til NRK etter å ha fortalt alle at han er ferdig som toppalpinist.

    – Vet du hva du skal nå?

    – Nei! Det er klart det er skummelt, men det er også sinnssykt spennende, svarer han.

    Fossland, som nylig tok NM-gull i super-G, forteller på Instagram at det er hovedsakelig tilbakevendende problemer med ryggen som utgjør en viktig del av beslutningen om å gi seg. Smertene har han hatt i seks år.

    Deretter peker han på at risikoen han tar ved å sette utfor verdens mest krevende alpinløyper også har blitt en stor belastning. 25-åringen sier perspektivet hans rundt dette har endret seg det siste året.

    – Det å kjøre verdenscuprenn i fartsdisiplinene medfører en risiko. Det trodde jeg at jeg var OK med. Å erfare at jeg ikke kan akseptere denne risikoen har vært smertefullt, frustrerende og sjokkerende, skriver Fossland – og fortsetter:

    – Å kaste opp før flesteparten av rennene i år, og følelsen av å sette livet på spill hver helg, har vært tøft. Det å oppdage at jeg ikke gir hundre prosent på renndager, har vært enda tøffere.

    (NTB / NRK)

    World cup alpint utfor Kvitfjell
    Foto: Erik Johansen / NTB
  • Ruud storspilte - klar for semi i Barcelona

    Casper Ruud (25) tok to strake sett 6-4, 6-3 mot Matteo Arnaldi (23) og er klar for semifinale mot Tomas Etcheverry (24) i ATP-turneringen i tennis i Barcelona.

    Casper Ruud tok åpningssettet mot den to år yngre italieneren med 6-4 etter at det svingte stort i starten på kampen med flere brudd begge veier.

    I det andre settet ble det 6-3 til Casper Ruud. Nordmannen brøt til 4-2 og servet det neste inn til 5-2. Arnaldi reduserte til 3-5 med et blankt game, men Ruud tok seg av sitt eget servegame og sikret seg 6-3 i det andre settet. Dermed var kampen over.

    – Dette var ikke lett. Jeg spilte for en plass i semifinalen, og det har jeg ikke klart i Barcelona tidligere. Det var mange brudd i starten og slett ingen enkel kamp. Det har vært et fantastisk år så langt, og jeg håper på enda et par seirer til her i Barcelona før det er over, sa Ruud til TV 2 etter sin 27. seier på årets ATP-tour.

    (NTB)

    Casper Ruud
    Foto: JOSEP LAGO / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal