Hopp til innhold

Her er anklagene fra Armstrongs 11 lagkamerater

Det amerikanske antidopingbyråets rapport inneholder avhør med 11 av Lance Armstrongs tidligere lagkamerater. Les de sterke anklagene mot amerikaneren.

Doping - kombo

Det rettes sterke anklager mot Lance Armstrong i den 1000 sider lange rapporten. Nede t.v.: Levi Leipheimer, opp til venstre: George Hincapie, oppe til høyre: Lewis Hamilton og nede til høyre: Christian Vande Velde.

Foto: NTB Scanpix

FRANKIE ANDREU:

Andreu var Armstrongs lagkamerat gjennom ni sesonger (1992-1996, 1998-2002). Han har innrømmet å ha brukt doping. Han sier i rapporten at han i 1996 overhørte Armstrong innrømme bruk av EPO, testosteron, veksthormon, steroider og kortison.

MICHAEL BARRY:

Armstrongs lagkamerat i fire sesonger (2002 – 2005). Sier at leger og ansatte på U.S. Postal forsynte ham med forbudte stoffer.

TOM DANIELSON:

Syklet sammen med Armstrong i en sesong (2005). Har innrømmet bruk av doping. Sier at laget forsynte ham med doping, inkludert EPO.

TYLER HAMILTON:

Armstrongs lagkamerat i fire sesonger (1998-2001) og OL-vinner i 2004. Han mistet senere gullmedaljen etter at han innrømmet doping. Sier at han så Armstrong bruke EPO og testosteron under Tour de France i 1999 og testosteron i 2000. Sier også at han sammen med Armstrong fikk blodoverføringer under Tour de France 2000, og at Armstrong ga ham EPO i 1999 og 2001.

GEORGE HINCAPIE:

Armstrongs lagkamerat i 11 sesonger (1994-1996, 1998-2005). Den eneste syklisten som har syklet sammen med Armstrong under alle hans sju Tour de France-triumfer. Har innrømmet doping. Sier at han brukte bloddoping fra 2001-2005, og at Armstrong gjorde det samme. Hevder videre at han vet at Armstrong brukte EPO, testosteron og blodoverføringer. Sier at han en gang advarte amerikaneren om en dopingtest i et ritt i Spania. Armstrong skal da ha brutt løpet.

FLOYD LANDIS:

På lag med Armstrong i tre sesonger (2002-2004). Vant Tour de France i 2006, men mistet senere tittelen etter at han testet positivt på testosteron. Sier at han fikk testosteron fra Armstrong i 2002, EPO i 2002 og 2003. Han sier også at han så Armstrong bruke EPO i 2004. Hevder at han mottok blodoverføringer sammen med Armstrong under Tour de France i 2002 og 2003.

LEVI LEIPHEIMER:

Lagkamerat i fem sesonger (2001-2002, 2009-2011). Har innrømmet doping. Sier at Armstrong i 2009 fortalte ham at han brukte en mellommann for å kunne fortsette samarbeidet med den italienske skandalelegen Dr. Michele Ferrari.

CHRISTIAN VANDE VELDE:

Armstrongs lagkamerat i fem sesonger (1998-2003). Har innrømmet doping. Hevder at Armstrong sa til ham at fremtiden hans i laget var avhengig av at han fulgte «dopingpolitikken» i laget. Sier også at han så at Armstrongs kone ga kortisonpiller til ryttere under VM i 1998.

JONATHAN VAUGHTERS:

Lagkamerat med Lance Armstrong i to sesonger (1998-1999). Sier at han så Armstrong injisere EPO i 1998.

DAVID ZABRISKIE:

På lag med Armstrong i fire sesonger (2001-2004). Sier at lagets sportsdirektør på US Postal Service, Johan Bruyneel, og lagets lege, Luis Garcia del Moral, var de som introduserte ham for doping.

STEPHEN SWART:

Lagkamerat fra 1995. Swart har i avhør sagt at Armstrong brukte EPO.

Siste nytt

  • To Carlsen-seirer i Tyskland

    Sjakkstjernen Magnus Carlsen vant begge sine partier torsdag og ligger alene på toppen av Chess Classic i tyske Karlsruhe etter seks runder.

    Nordmannen står med fire poeng etter de første seks rundene og har ett poeng ned til sine nærmeste konkurrenter. Torsdagens seirer kom mot Vincent Keymer (Tyskland) og Richard Rapport (Romania).

    Turneringen spilles i formatet «rask klassisk», som betyr at spillerne har 45 minutter på klokka og får ti sekunder ekstra for hvert trekk.

    Alle de seks deltakerne skal møte hverandre to ganger hver innledningsvis, før det er finale, kamp om tredje- og femteplass 2. påskedag.

    Det er første gang turneringen arrangeres etter koronapandemien. Carlsen har vunnet turneringen to ganger tidligere og er tittelforsvarer ettersom han vant i 2019. (NTB)

    Magnus Carlsen Samarkand
    Foto: Lennart Ootes / Fide
  • Medier: Liverpool gir opp Alonso-jakten

    Både The Times og The Telegraph skriver torsdag kveld at Xabi Alonso neppe blir Liverpool-manager når Jürgen Klopp gir seg i sommer.

    Den nåværende Bayer Leverkusen-treneren skal nemlig ønske å bli i den tyske klubben etter sesongen.

    Alonso er i ferd med å lede Leverkusen til klubbens første seriemesterskap. Med åtte kamper igjen av Bundesliga, leder de med ti poeng ned til Bayern München.

    Begge avisene skriver at det er to navn som skiller seg ut for Liverpool når Klopp går av etter ni år i jobben. De er Brighton-manager Roberto de Zerbi og Sportings Ruben Amorim.

    Xabi Alonso
    Foto: Thilo Schmuelgen / Reuters
  • Leicester sparket treneren – skal ha hatt forhold til spiller

    Leicesters kvinnelagstrener Willie Kirk har mistet jobben. Ifølge engelske medier skal grunnen være et forhold til en av klubbens spillere.

    Leicester bekrefter sparkingen på sine nettsider torsdag kveld.

    «Etter en grundig intern disiplinær prosess, har det blitt avdekket at Willie har brutt lagets etiske retningslinjer», heter det i uttalelsen.

    The Guardian og The Athletic melder at Kirk skal ha hatt et forhold til en spiller. Kirk ble suspendert tidligere i mars da klubben skulle etterforske påstandene, og nå har de kommet til den konklusjon at Kirk må gå.

    Kirk ble direktør i klubben i juli 2022 og tok noen måneder senere over treneransvaret.

    Assistenttrener Jennifer Foster og førstelagstrener Stephen Kirby får det midlertidige ansvaret for klubben som er nummer ni i den engelske toppdivisjonen. (NTB)

    Willie Kirk
    Foto: ANDREW BOYERS / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal