Hopp til innhold

Boasson Hagen: – Ingen utfordring å passe på Vincenzo Nibali

Edvald Boasson Hagen vet at Vincenzo Nibali er ute etter å tukte Team Sky i kampen om den gule trøya, uten at det får nordmannen til å frykte Nibali på dagens etappe.

CYCLING-FRA-TDF2012-LEADERS

Vincenzi Nibali står overfor en umulig oppgave om planen er å skape ny spenning i kampen om den gule ledertrøya. Det mener NRKs sykkelkommentatorer Jann Post og Ove Eriksen.

Foto: JOEL SAGET / Afp

14039523

Edvald Boasson Hagen frykter ikke Nibali.

Foto: Pete Goding / Pa Photos

– Vi må passe på Nibali i dag. Det ser vi ikke på som en stor utfordring, sa den norske Sky-syklisten til NRK rett før start på dagens fjelletappe i Tour de France.

Vincenzo Nibali ligger på tredjeplass i sammendraget, bak Edvald Boasson Hagens lagkamerater Chris Froome og Bradley Wiggins.

Dagens fjelletappe i Tour de France er Nibalis aller siste sjanse til å stikke kjepper i hjulene for Sky-duoen.

- Hva skal du og Team Sky gjøre for at Nibali ikke skal stikke fra dere?

– Vi får bare kjøre som tidligere. Vi må føle på om Nibali har planer om å støte, forklarer Boasson Hagen.

NRKs sykkelkommentator Jann Post tror i likhet med Boasson Hagen at Nibali er sjanseløs på å vinne særlig med tid i sammendraget.

Nibali-magi?

Jann Post

Jann Post vil se Vincenzo Nibali angripe Sky-laget.

Foto: Poppe, Cornelius / SCANPIX

– Det er ikke mulig å trylle, men Nibali er nødt til å prøve på det umulige i dag, sier Post.

Han viser til at «haien» fra Sicilia må ta inn de to minuttene og 23 sekundene han ligger bak Bradley Wiggins i sammendraget.

I tillegg må Nibali skaffe seg et forsprang inn mot den avgjørende tempoetappen som går av stabelen lørdag.

– Nibali er over to minutter bak, og han er nærmere to minutter dårligere på den siste tempoetappen. I dag må han ta inn minst tre minutter, og det skal ikke være mulig, sier Post.

Wiggins må svikte

Tour de France-historien viser at treukersrittet alltid blir avgjort på de tøffeste fjelletappene eller på tempoetappene.

I og med at Wiggins slo Nibali med to minutter og syv sekunder på den første tempoen, og elleve sekunder på den innledende prologen, er det liten tvil om at Nibali må sette sin lit til sine klatreegenskaper.

Men Wiggins er strålende også når det går oppover. Derfor er Nibali avhengig av at Wiggins svikter helt på dagens etappe.

– Nibali er avhengig en svært dårlig dag for Wiggins. Men da er Chris Froome der, hjelperytteren som ligger 18 sekunder foran Nibali i sammendraget og som er klart bedre på tempo. Nibali må finne på noe lurt, forklarer Post.

Artikkelen fortsetter under bildet

tdf trio

Nibali er nødt til å gjøre som på bildet: Angripe Bradley Wiggins og Chris Froome.

Foto: STEPHANE MAHE / Reuters

Han får støtte av sin kommentatorkollega i NRK, Ove Eriksen. Sistnevnte mener Wiggins og Froome er altfor sterke til at Nibali skal få en betydelig luke.

– Den Sky-duoen svarer hver gang. De leder med mye, og kan ha is i magen. Om Nibali får 20 sekunder, kan de sakte men sikkert sykle seg opp i ryggen på ham igjen, forklarer Eriksen.

Jokeren Basso

Ove Eriksen

Ove Eriksen.

Foto: Falch, Knut / Scanpix

For at Bradley Wiggins skal svikte på dagens etappe, trenger Nibali enorm hjelp fra både egne lagkamerater og andre sammenlagtkandidater.

– Nibalis hjelperytter Ivan Basso må rett og slett ha en fantastisk dag for å kunne hjelpe til. Han har skuffet så langt, men må bidra til å slite ut Sky-laget, sier Ove Eriksen.

I tillegg er det en fordel om gode sammenlagtryttere som Jurgen van den Broeck og Cadel Evans rykker i tur og orden for å legge press på Team Sky.

Ifølge Jann Post er det også nødvendig at Liquigas sender to-tre ryttere i brudd, slik at de kan ligge foran i løypa og vente på Nibali når han setter inn støtet.

– Nibali må angripe over det nest siste fjellet, og bruke sine egenskaper i utforkjøringen til å få luke, sier Post.

– Innen den tid bør han ha tatt igjen noen hjelperyttere som har vært i brudd, slik at de kan hjelpe ham inn og opp i det siste fjellet, avslutter sykkelkommentatoren.

CYCLING-FRA-TDF2012-LEADERS

Én av disse kommer til å vinne Tour de France sammenlagt. Vincenzo Nibali (i midten) må ta inn flere minutter på dagens etappe.

Foto: JOEL SAGET / Afp

Siste nytt

  • Liverpool slått ut av Europa tross drømmestart

    Liverpool trengte et mirakel, men det ble bare 1-0-seier borte mot Atalanta. Den italienske klubben er klare for semifinale, mens Jürgen Klopps europaeventyr med Liverpool endte i Europaligaens kvartfinale.

    Etter 0-3-tapet hjemme på Anfield forrige uke, var det er fryktelig utgangspunkt Liverpool reiste til Bergamo med.

    Der fikk de akkurat den starten de trengte, da Trent Alexander-Arnold skaffet straffe etter fem minutter. Mohamed Salah var sikker og scoret kveldens første.

    Liverpool hadde fortsatt godt over 80 minutter til på å hente opp ledelsen til Atalanta, men tiden gikk og de store sjansene uteble.

    Flere mål ble det ikke, og Atalanta vant dermed 3-1 sammenlagt.

    For Liverpool-manager Jürgen Klopp ble det dermed en tung avslutning i Europa.

    I januar fortalte Jürgen Klopp at han gir seg som Liverpool-manager etter sesongen, og finalen i Europaligaen i Dublin 22. mai kunne blitt et perfekt punktum for Klopps karriere i Merseyside-klubben.

    Slik gikk det ikke, og dermed er det de seks siste serierundene i Premier League-gulljakten som gjenstår av Klopps Liverpool-karriere.

    Salah
    Foto: ISABELLA BONOTTO / AFP
  • Villa-keeper fikk to gule kort – ble likevel straffehelt i Europa

    Det ble full forvirring da Aston Villa-keeper Emiliano Martinez ikke ble sendt av banen etter to gule kort. Så sørget han for at Villa slo Lille på straffer i kvartfinalen i Serieligaen.

    De engelske gjestene taklet presset best og tok en 4-3-seier i straffesparkkonkurransen. Sammenlagt endte det 3-3 over to kamper.

    Begge lag hadde bommet én gang før Lilles kaptein Benjamin André måtte treffe som hjemmelagets femte straffeskytter. Forsøket ble reddet av Emiliano Martinez.

    Forvirringen på tribunen og blant TV-kommentatorene var stor da Martinez fikk sitt andre gule kort for kvelden etter den første runden med straffer. Dommeren slo ned på det han mente var forsøk på å provosere hjemmefansen, men det førte ikke til noen utvisning.

    Årsaken er at gule kort fra selve kampen strykes når straffesparkkonkurransen har kommet i gang.

    Etter kampen fikk Aston Villa-manager Unai Emery spørsmål om han trodde Martinez ble utvist.

    – Ja, men sånn er reglene, sier Emery ifølge BBC.

    – Han pøvde å kontrollere følelsene, men fansen presset han. Han er moden, men han har mye personlighet. Han er alltid under sin egen kontroll, fortsatte Emery om keeperen sin.

    Martinez reddet totalt to straffer, og sørget for at Aston Villa er klare for semifinale i Serieligaen. Det er første gang klubben er i en europeisk semifinale siden de vant Mesterligaen i 1981/82-sesongen.

    Unai Emery kan bli første manager til å lede Aston Villa til en tittel siden Birmingham-klubben vant ligacupen i 1996. (NTB/NRK)

    Europa Conference League - Quarter Final - Second Leg - Lille v Aston Villa
    Foto: Stephanie Lecocq / Reuters
  • Fyllingen cruiset inn til sin første kongepokal

    Fyllingen tok sin første NM-tittel i basketball da Bærum ble slått 104-94 i den tredje finalekampen. Laget tok også hjem kongepokalen.

    Fyllingen var overlegne i begge de to første finalekampene mot det unge Bærum-laget. Torsdag ble det jevnere.

    Etter en sluttspurt inn mot pause klarte Bærum å ta seg til 47-56, men de klarte ikke å tvinge fram en fjerde NM-finale på hjemmebane. På det minste var avstanden seks poeng opp med tre minutter igjen av kampen.

    Fyllingens beste poengplukkere ble Isaac Likekele og Terell Jordan Brown. Begge stoppet på 26 poeng.

    Ludvik Mürer Bergseng ble Bærums beste poengplukker (26).

    Fyllingen vant serien klart og var klare favoritter i kampen om kongepokalen. (NTB)

Sendeplan

Kl. Program Kanal