Hopp til innhold

– Det største gjennombruddet i Armstrong-saken

TV2s sykkelekspert Johan Kaggestad er ikke i tvil om at Lance Armstrong virkelig sliter nå.

Johan Kaggestad

TV2s Johan Kaggestad mener at vi nå ser det største gjennombruddet i saken mot Lance Armstrong.

Foto: Larsen, Håkon Mosvold / NTB scanpix

– Jeg vil si at det er det største gjennombruddet i saken mot Lance Armstrong. Nå er han presset. Han ligger tynt an, sier TV2s sykkelekspert Johan Kaggestad til NRK.

– Det er tungtveiende skyts mot Armstrong. Det ser veldig vanskelig ut for ham nå, sier NRKs sykkelekspert Ove Eriksen.

Uttalelsen til sykkelguruen som for tiden kommenterer Tour de France, kommer etter at fem av Armstrongs tidligere lagkamerater innrømmer doping, samtidig som de skal vitne i mot den amerikanske sykkelkongen.

– Meget betenkelig

Det amerikanske antidopingbyrået (USADA) har sørget for at de fire av de fem som fortsatt er aktive, George Hincapie, Levi Leipheimer, Christian Vandevelde og David Zabriskie, får en mild straff etter sesongen.

– Det er meget betenkelig. De får kjøre både Spania rundt, også videre. Den eneste restriksjonen er at de ikke får delta i OL. Og de er klare igjen til vårsesongen. Dette er egentlig ikke noe straff, siden det er lite aktivitet i den perioden de er utestengt, hevder Kaggestad.

– Viktigste er å ta Armstrong

Ove Eriksen

NRKs sykkelekspert er klar på at det viktigste er å ta Lance Armstrong.

Foto: Bjørnar Hjellen / NRK

NRKs sykkelekspert Ove Eriksen kan forstå USADA og måten de har valgt å løse dette på.

– Det viktigste for verdens antidopingbyrå (WADA) og USADA er å ta Armstrong. Da ser man i mellom fingrene på at de fem som skal vitne får mildere straffer. Du kan si at det er noe lugubert, men her er man ute etter Armstrong, mener Eriksen.

Eriksen tror også at det vil bli enklere å vitne for de fire syklistene, på grunn av at de nærmer seg slutten på sine aktive karrierer.

– Disse fire gutta er veteraner de luxe. De er nok i ferd med å avslutte sine karrierer på sykkelsetet, og da tror jeg at det er lettere å vitne mot Armstrong, siden de snart er ferdige uansett, sier Eriksen.

Bør få en streng straff

Han er helt klar i sin sak at disse rytterne fortjener en ordentlig straff, selv om de nå hjelper USADA i anklagelsene mot Armstrong.

– De innrømmer doping. Det vil si at de har jukset. Da sier reglene at rytteren skal bli utestengt i to år. Spesielt når de ikke har overholdt meldeplikten. Som sagt, dette her er meget betenkelig, sier Kaggestad.

Anklaget av en av sine nærmeste

Sykkeleksperten har ingen tro på at noen av de fem rytterne vil lyve i vitneprovene mot Armstrong.

– USADA har konkrete bevis på at blant annet rytterne har brukt mikrodoser med EPO før etappene. Disse rytterne er presset. Og ikke minst, George Hincapie er en av Lance Armstrongs beste venner i en årrekke. Så det er meget sterkt at han står frem og vitner mot sin venn. Jeg går ut i fra at han snakker sant, hevder Kaggestad.

Siste nytt

  • Martin Ødegaard tilbake på trening før storkampen mot Bayern München

    Arsenal-kaptein Martin Ødegaard var sammen med resten av laget som forbereder seg til kvartfinalen i Champions League mot Bayern München.

    Det opplyser Sky Sports.

    Ødegaard tuslet av banen etter 77 minutter mot Aston Villa i helgen.

    – Han hadde et problem med beinet, det er årsaken (til at han ble tatt av), sa Arsenal-sjef Arteta, ifølge BBC.

    Onsdag kveld møtes Bayern München og Arsenal. Det første oppgjøret endte 2-2 i London. (NTB)

    Ødegaard
    Foto: Reuters
  • Start-oppdatering etter Torkildsens hodesmell: – Kraftig hjernerystelse

    Starts sisteskanse Jasper Silva Torkildsen (20) pådro seg en «kraftig hjernerystelse» under bortekampen mot Mjøndalen mandag. Han er tilbake i Kristiansand nå.

    Det skriver 1.-divisjonsklubben Start på sine nettsider.

    Etter kampen ble han fraktet til Drammen sykehus hvor han ble holdt over natten for observasjon.

    «Jasper har det etter forholdene bra. Tirsdag formiddag ble han skrevet ut av sykehuset i Drammen og dro hjem til Kristiansand, hvor han vil bli videre fulgt opp av klubbens medisinske personell», skriver Start. (NTB)

    Start keeper
    Foto: NTB
  • «Kniklas» ute i lengre periode: Ikke aktuell før tidligst til høsten

    Niklas Jensen Wassberg, «Kniklas», blir borte fra fotballbanen i en lengre periode. Det skriver Brann på sine nettsider.

    – Niklas har fått en kneskade som vi fremdeles utreder og gjør vurderinger av hvilke behandlingstiltak vi skal utføre. Men det er uansett ikke aktuelt for han å være på banen igjen før tidligst til høsten, sier Brann-lege Arne Instebø.

    Det var under søndagens kamp mot Viking at 19-åringen pådro seg en kneskade.

    – Det er utrolig kjipt og veldig tungt å få denne skaden nå, men nå skal vi sammen med det medisinske apparatet finne ut hva som blir veien videre, sier Jensen Wassberg.

    Niklas Jensen Wassberg
    Foto: Carina Johansen / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal