Hopp til innhold

Contador: – Nesten umulig nå

Alberto Contador sier han ikke aner hvorfor kreftene tok slutt, men innrømmer at han er mer eller mindre sjanseløs til å vinne Tour de France.

CYCLING-FRA-TDF2011-CONTADOR 117614599

Alberto Contador fikk det blytungt på den 18. etappen av Tour de France.

Foto: JOEL SAGET / Afp

Cycling Tour De France

Andy Schleck imponerte voldsomt på torsdagens etappe.

Foto: Laurent Rebours / Ap

– Jeg tror det er så å si umulig nå, sier Contador til pressen etter dagens etappe, med bøyd hode.

Andy Schleck var i brudd, og bak kostet Cadel Evans på i front av de jagende rytterne. Alberto Contador lå i le av vinden bak BMC-rytteren, og «alle» ventet på Contadors varemerke: et voldsomt rykk i motbakkene ingen andre har mulighet til å følge med på.

Aner ikke hvor kreftene ble av

De som så dagens monsteretappe, vet at det helt motsatte skjedde. Mannen som har vunnet tre av de fire siste Tour de France-utgavene måtte gi opp 1,5 kilometer før mål, i de ubarmhjertige siste kneikene opp til målgang på fjellet Galibier, 2645 meter over havet.

– Dette var ingen god dag. Jeg hadde ikke kreftene de siste 10 kilometerne, og var veldig svak. Jeg aner ikke hvorfor, sier Contador.

Les også: A. Schleck: – I dag viste jeg at jeg mener alvor

«El Pistolero», som han kalles, er vant med å avgjøre det hele til sin fordel når motbakkene blir lange og harde. Han vant også Giro d'Italia tidligere i år, men nå stiller mange seg spørsmålet om den triumfen kostet for mye for spanjolen.

Schlecks lure plan

Planen hans i dag var å knekke til i den siste av de tre voldsomme stigningene til topper på langt over 2000 meters høyde - men hans argeste rival de siste årene, Andy Schleck, hadde et glitrende mottrekk.

For mens publikum ventet spent på hva som skulle skje opp det siste fjellet, dunket yngstebror Schleck til på det midterste fjellet - Col d'Izoard.

Da trodde de andre sammenlagtkanonene at de skulle klare å kjøre inn igjen forspranget ned fra fjellet igjen og opp den siste, over 20 kiloeter lange, stigningen.

Berømmer rivalen

Det klarte de aldri, etter en heltemodig innsats fra mannen fra Luxembourg.

– Jeg regnet med å hente inn igjen den tiden, men han kjørte klokt og hadde hjelperyttere foran seg som arbeidet bra. Det var meget godt taktisk, og det må vi bare berømme dem for, sier Contador skuffet.

Dersom ikke Contador plutselig skulle være i sitt livs form fredag, når den siste fjelletappen i årets Tour skal sykles, er avstanden opp til seier for stor for superstjernen.

Det gjenstår etter torsdagen tre etapper i Tour de France 2011:

Fredag: Årets siste klatreetappe. Rytterne skal igjen opp på Col du Galibier, og setter nesa nedover igjen på 2556 meters høyde. Men da er de knapt halvveis på den 109,5 kilometer lange Alpe-etappen. Målgang er på beryktede Alpe-d'Huez på 1850 moh.

Lørdag: Individuell tempoetappe i Grenoble. Her er Contador og Evans de sterkeste av sammenlagtkanonene. Schleck-brødrene må, ifølge eksperter, ha rundt halvannet minutt på disse to før tempoen.

Søndag: Avslutningsetappe til Paris. Det er flatt, og dermed nærmest umulig å gjøre noe for sammenlagtkanonene. Dette er spurternes store dag, og kampen om å vinne totalt avgjøres dagen før.

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

Siste nytt

  • KFUM henter angrepsspiller fra Åsane

    Mame Mor Ndiaye (26) forlater Bergen og Åsane til fordel for nyopprykkede KFUM Oslo, melder BA. Sist sesong gjorde han ni mål i 1. divisjon.

    Ndiaye bekrefter selv til Bergensavisen at overgangen er i boks.

    – Det er vondt å dra fra klubben nå, men det er dette jeg har jobbet for å få til. Ønsket mitt har hele tiden vært å få sjansen i eliteserien, forteller 26-åringen til BA.

    (NTB)

    FOmDNHw_B34
    Foto: Stian Lysberg Solum / NTB
  • Skadet Hegerberg ute av landslagstroppen

    Norge må starte EM-kvalifiseringen uten stjernespiss Ada Hegerberg (28).

    – Ada ble skadet i en kamp. Det var en takling, et spark. Hun har veldig god framgang, og vi håpet virkelig at hun skulle bli klar til denne samlingen. Hun ønsker virkelig å bli klar. Hun har gjort alt hun kunne, men denne samlingen kommer litt for fort, sier landslagssjef Gemma Grainger til NRK.

    Også kaptein Maren Mjelde (34) er ute av troppen med skade. Verken Hegerberg eller Mjelde har vært i kamptroppene for sine respektive klubblag den siste tiden. Dermed har de blant annet gått glipp av kvartfinalene i mesterligaen, der Hegerbergs Lyon og Mjeldes Chelsea begge har tatt seg videre.

    Norges Fotballforbund presenterte skjærtorsdag uttaket til de kommende EM-kvalifiseringskampene. Norge spiller hjemme mot Finland 5. april og borte mot Nederland fire dager senere.

    – Hovedmålet er så klart å bli blant de to beste i gruppa. Vi ønsker å kvalifisere oss direkte til EM. Målet er også å prestere godt i disse kampene, og for laget å ha en klar identitet i spillet. Jeg ønsker at laget skal bli bedre for hver kamp, sier landslagssjef Gemma Grainger i en pressemelding fra fotballforbundet.

    Synne Jensen, som har scoret mye for Real Sociedad i spansk fotball, er inne i Norges A-tropp for første gang siden 2021. Fortsatt er det ingen Emilie Haavi å se i troppen tross godt spill i Roma.

    Troppen:

    Målvakter: Aurora Mikalsen (Brann), Cecilie Fiskerstrand (LSK Kvinner), Guro Pettersen (Werder Bremen).

    Backer: Tuva Hansen (Bayern München), Guro Bergsvand (Brighton), Thea Bjelde (Vålerenga), Marit Bratberg Lund (Brann), Mathilde Harviken (Rosenborg), Marthine Østenstad (Brann), Emilie Marie Woldvik (LSK Kvinner).

    Midtbanespillere: Ingrid Syrstad Engen (Barcelona), Vilde Bøe Risa (Atlético Madrid), Karina Sævik (Vålerenga), Lisa Naalsund (Manchester U.), Frida Maanum (Arsenal), Justine Kielland (Brann), Guro Reiten (Chelsea), Elisabeth Terland (Brighton), Signe Gaupset (Brann).

    Spisser: Caroline Graham Hansen (Barcelona), Sophie Román Haug (Liverpool), Celin Bizet Ildhusøy (Tottenham), Synne Jensen (Real Sociedad).

    (NTB)

    muQhvzRI73c
    Foto: Carina Johansen / NTB
  • Reitens Chelsea videre i Mesterligaen

    Guro Reiten og hennes Chelsea tok seg komfortabelt videre til Mesterligaens semifinale etter 1-1 hjemme mot Ajax onsdag kveld.

    London-klubben vant 3-0 borte og ledet også 1-0 på Stamford Bridge, men Ajax utlignet etter en drøy time.

    Reiten slo den målgivende pasningen da Chelsea scoret. Hjemmelaget vant ballen høyt og ballen endte hos nordmannen. Reiten tok den med seg noen meter fremover i banen før hun spilte gjennom til Mayra Ramírez som var sikker alene med keeper.

    Chelsea møter vinneren av kampen mellom Brann og Barcelona torsdag.

    Guro Reiten

Sendeplan

Kl. Program Kanal