Hopp til innhold

Edvalds ultimate revansj

Edvald Boasson Hagen kjørte fra alt og alle, inkludert motorsykkelen som forsøkte å filme ham, da han sensasjonelt vant enda en etappe i Tour de France.

CYCLING-FRA-TDF2011-LINE 117614545

HER VINNER HAN IGJEN: Edvald Boasson Hagen knytter neven i seiersglede i målområdet.

Foto: PASCAL PAVANI / Afp

Han krysset målstreken mutters alene, med hendene i været og et gigantisk smil om munnen i Pinerolo - akkompagnert av et jubelbrøl fra enorme mengder norske fans.

– Alt var perfekt. Lagkameratene gjorde en stor jobb med å få meg med i bruddet, jeg kom meg av gårde og følte meg bra i hele dag. Og alle de norske langs løypa gir jo ekstra krefter, sier en smørblid Edvald Boasson Hagen i seiersintervjuet.

Les også: – Norsk dominans skyldes mindre dop

Kjørte fra motorsykkelen

Han kom i mål hele 40 sekunder foran nest raskeste rytter, Bauke Mollema.

Boasson Hagen kjørte tøffest av alle da det bar oppover den tøffe 2. kategoristigningen før mål, og skaffet seg luke.

På vei nedover de skarpe svingene mot mål kjørte han fra alle, inkludert motorsykkelen med kameramannen om bord.

Dermed ble det en ny etappeseier for Boasson Hagen, hans andre i år. Han vant også den 6. etappen av Tour de France 7. juli.

Fikk sin revansj

Det norske sykkelfantomet fikk dermed den ultimate oppreisningen etter å ha blitt utmanøvrert av Thor Hushovd i gårsdagens spurt.

Boasson Hagen passet på å gratulere Thor Hushovd behørig tirsdag, men det var ikke vanskelig å se at han også var bitter etter å ha tapt spurten med noen få centimeter.

– Jeg var litt skuffet over å ikke vinne i går, og ville virkelig ha revansj og vinne i dag. Dette var utrolig stort, sier han etter etappen.

Dermed ble onsdagens etappe en ultimat oppreisning for Hagen, som var i brudd nesten hele etappen.

Thor Hushovd, på sin side, tok en rolig dag etter tirsdagens sterke etappeseier i Gap. Han syklet inn til en 123.-plass og 14:15 minutter bak Boasson Hagen.

Også Hushovd har to etappeseire i årets Tour.

Les videre under bildet!

CYCLING-FRA-TDF2011-LINE 117614545

INGEN I NÆRHETEN: Her sykler Edvald Boasson Hagen i mål. Ingen var å se bak ham.

Foto: NATHALIE MAGNIEZ / Afp

Fyldig referat leser du her!

Sylvain Chavanel forsøkte å støte fra omtrent 13 kilometer fra mål, og fikk fort en luke. Det var imidlertid én mann som ikke lot franskmannen stikke, og det var Edvald Boasson Hagen.

11 kilometer før målstreken klinket så Edvald til og feide fra Chavanel. Da var det omtrent tre kilometer igjen til toppen av 2. kategoristigningen opp Cote de Pramartino.

Tok ingen sjanser

Chavanel ga seg imidlertid ikke, og sammen med et knippe andre ryttere forsøkte de å presse gudbrandsdølen opp de tøffe bakkene, uten å lyktes. Til det kjørte Hagen for sterkt.

Og ned fra fjellet var de sjanseløse på å hente nordmannen, som ved minst to anledninger kjørte fra motorsykkelen som forsøkte å filme ham.

– Jeg kunne jo ikke risikere at noen skulle hente meg inn igjen, og måtte kjøre alt jeg hadde, sier Hagen til TV 2.

Les også: Ekspertene setter pengene på Cadel Evans

Varsler stor tempo-fart

Boasson Hagen har i flere år blitt omtalt som en av de mest spennende, unge rytterne i verden. I årets Tour de France har han for alvor tatt steget opp i den absolutte toppen, med to seire.

At han vant onsdagens etappe, som inneholdt hele fem kategoriserte stigninger, viser at nordmannen behersker det meste. Han er både en sterk spurter og en solid klatrer.

Men etter at de store kanonene er ferdig med taktikkeriet i tøffe Alpe-stigninger fredag, har han skumle planer på lørdagens tempo.

– Jeg skal forsøke å spare beina mest mulig de to neste, tøffe dagene, så får vi se igjen på tempoen, sier Hagen med et lurt smil.

Voeckler kjørte av veien

I kampen om å vinne Tour de France, skjedde det ikke veldig store omveltninger onsdag, selv om sammenlagtsleder Thomas Voeckler kjørte så hardt på slutten at han rotet seg ut på en parkeringsplass.

Franskmannen tapte dermed verdifull tid i sammendraget, men kan fortsatt ikle seg den gule ledertrøya. Han leder nå 1,18 minutter foran australske Cadel Evans.

Etapperittet Tour de France på sykkel onsdag, verdenstouren (17 av 27):
17. etappe, 179 km Gap – Pinerolo:
1) Edvald Boasson Hagen, Norge (Sky) 4.18.00, 2) Bauke Mollema, Nederland (Rabobank) 0.40 min. bak, 3) Sansy Casar, Frankrike (FDJ) 0.50, 4) Julien El Fares, Frankrike (Cofidis) samme tid, 5) Sylvain Chavanel, Frankrike (Quick Step) s.t., 6) Dmitrij Fofonov, Kasakhstan (Astana) 1.10, 7) Maciej Paterski, Polen (Liquigas) s.t., 8) Dmitrij Muravjev, Kasakhstan (Radioshack) s.t., 9) Jonathan Hivert, Frankrike (Saur-Sojasun) 1.15, 10) Borut Bozic, Slovenia (Vancansoileil) 2.20.
Øvrig norsk: 123) Thor Hushovd (Garmin-Cervélo) 14.15.

Sammenlagt (gul trøye):
1) Thomas Voeckler, Frankrike (Europcar) 73.23.49, 2) Cadel Evans, Australia (BMC) 1.18 min. bak, 3) Fränk Schleck, Luxembourg (Leopard) 1.22, 4) Andy Schleck, Luxembourg (Leopard) 2.36, 5) Samuel Sanchez, Spania (Euskaltel) 2.59, 6) Alberto Contador, Spania (Saxo Bank) 3.15, 7) Damiano Cunego, Italia (Lampre) 3.34, 8) Ivan Basso, Italia (Liquigas) 3.49, 9) Tom Danielson, USA (Garmin-Cervélo) 6.04, 10) Rigoberto Uran, Colombia (Sky) 7.36.
Norske: 46) Boasson Hagen 53.46, 55) Hushovd 1.00.26.

Poengkonkurransen (grønn trøye):
1) Mark Cavendish, Storbritannia (HTC) 320 poeng, 2) José Joaquin Rojas, Spania (Movistar) 285, 3) Philippe Gilbert, Belgia (Omega Pharma-Lotto) 250.
Norske: 4) Hushovd 235, 5) Boasson Hagen 173.

Klatrekonkurransen (rødprikket trøye):
1) Jelle Vanendert, Belgia (Omega Pharma-Lotto) 74 poeng, 2) Sanchez 72, 3) Jeremy Roy, Frankrike (FDJ) 45.
Norske: 17) Hushovd 14, 21) Boasson Hagen 9.

Ungdomskonkurransen (hvit trøye):
1) Uran 73.21.25, 2) Rein Taaramäe, Estland (Cofidis) 0.59 min. bak, 3) Pierre Rolland, Frankrike (Europcar) 2.27.
Norsk: 11) Boasson Hagen 46.10.

Lagkonkurransen:
1) Garmin-Cervélo (Hushovd) 219.41.46,
2) Leopard 5.27 min. bak, 3) AG2R 8.04.
Øvrig norsk: 7) Sky (Boasson Hagen) 23.41.

Rittet avsluttes i Paris søndag 24. juli.

Siste nytt

  • Xabi Alonso blir værende i Leverkusen

    Xabi Alonso skal ha vært ønsket av flere storklubber etter en briljant sesong med Leverkusen. Spanjolen har likevel valgt å fortsette som hovedtrener i klubben.

    Alonso opplyste selv om avgjørelsen på en pressekonferanse fredag ettermiddag.

    – Det har vært en sesong med mange spekulasjoner angående framtiden min. Det har vært travelt, og jeg ønsket å bruke landslagspausen til å reflektere, sier Alonso og fortsetter:

    – Sist uke hadde jeg en veldig god samtale med Leverkusen, og jeg informerte dem om at jeg blir værende.

    42-åringen har gjort underverker med serieleder Leverkusen i løpet av halvannet år som hovedtrener. Laget er fortsatt ubeseiret i Bundesliga denne sesongen etter 26 kamper, og med kun åtte serierunder igjen er avstanden ned til Bayern München hele ti poeng.

    – Jeg føler ikke at jobben min her er ferdig, og jeg ønsker å hjelpe de unge spillerne med å fortsette å utvikle seg. Akkurat nå er jeg overbevist om at dette er riktig for meg, sier Alonso.

    I løpet av januar og februar ble det gjort kjent at både Jürgen Klopp (Liverpool) og Thomas Tuchel (Bayern) er ferdig som hovedtrenere i sine respektive klubber til sommeren. Alonso har i lang tid vært nevnt som mulig erstatter i begge klubber. (NTB)

    Xabi Alonso
    Foto: Tom Weller / AP
  • Børven skadd før serieåpningen

    Odd-spissen Torgeir Børven fikk en smell i lysken på trening skjærtorsdag og går trolig glipp av eliteseriestarten hjemme mot Haugesund, melder Varden.

    Børven var ikke å se på Odds treningsfelt fredag. Kampen mot Haugesund spilles 1. påskedag, og spissen har fortsatt en liten hevelse i lysken, skriver Varden.

    – Torgeir er ikke bra nok til å trene i dag. Men det er for tidlig å si hvor lang tid dette vil ta. Vi tar dag for dag. Torgeir gikk av i går for ikke å ta noen sjanser, sier trener Kenneth Dokken til avisen.

    (NTB)

    Portrett av Odds Torgeir Børven fotografert på Skagerak Arena
    Foto: Beate Oma Dahle / NTB
  • Dobbel punktering for Solberg i Kenya

    Oliver Solberg havnet i ordentlig trøbbel under fredagens formiddagsøkt i Rally Kenya. Både på den tredje og den fjerde fartsprøven punkterte 22-åringen.

    Dermed er han mer enn sju minutter bak teten i det totale sammendraget, mens det opp til lederen i WRC2-klassen skiller rett i underkant av fire minutter.

    Etter solid kjøring på fredagens første fartsprøve gikk det galt tidlig på den andre. Et dekkskifte kostet 22-åringen nær to minutter.

    – Vi kjørte rent, men disse tingene kan skje når terrenget er så krevende, skrev Solberg på X.

    En drøy time senere punkterte Solberg og makkeren Elliott Edmondson igjen, og nesten fire nye minutter gikk tapt.

    – Fartsprøve nummer fire brakte med seg samme uflaks som den tredje. Vi har ikke marginene på vår side, men alt kan skje i dette rallyet. Herfra og ut er det fullt trykk på pedalen, skriver 22-åringen.

    (NTB)

    OU7SVdPdOTc
    Foto: AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal