Hopp til innhold

- Noen bruker ring, jeg frir med brustein

Thor Hushovds lagkamerat Johan van Summeren gikk helt til topps i skykkelkassikeren Paris - Roubaix. Nå vil han fri til kjæresten. Med en brustein.

Johan van Summeren

Nå vil Roubaix-vinneren fri med brustein

Foto: FRANCOIS LENOIR / Reuters

- Noen gir en ring. Jeg skal gi henne steinen, sa en jublende belgier på premieutdelingen etter seieren i "Helvete i nord", der store deler av løypa går på brustein. Derfor er en brustein også en del av premien.

- Kanskje er det litt spesielt, men jeg stser på seier der også, la van Summeren til.

Johan van Summeren gikk alene i front 15 km før mål på det 258 km lange løpet fra den franske hovedstaden til byen Roubaix nesten på grensa mot Belgia. Han er lagkamerat med Hushovd i Garmin Cervelo.

Hushovd fikk dermed et problem. Han kunne ikke ta opp jakten på sin lagkamerat, for dermed også å risikere å dra med seg konkurrentene.

Thor Hushovd

Thor Hushovd og Fabio Cancellara var favoritter på forhånd, og holdt følge mye av løpet

Foto: PASCAL ROSSIGNOL / Reuters

Ingen av rytterne bak klarte å ta igjen van Summeren, som dermed holdt unna og tok karrierens klart viktigste seier inne på velodromen i Roubaix.

- Nå er jeg den lykkeligste mannen i verden, sa den røslige belgieren. - Dette rittet var som skapt for min kropp, la den 197 cm høye rytteren til.

- Jeg sov i timen

Thor Hushovd la seg etterhvert på hjulet til forhåndsfavoritten og fjorårsvinneren Fabio Cancellara, vel vitende om at nordmannen er den beste spurteren av de to.

Men gruppa de to satt i, klarte aldri å kjempe seg helt fram i teten. Cancellara rev seg til slutt løs og tok andreplassen, Tsjallingi ble nummer tre.

- Jeg sov i timen. Jeg burde gått med hvis jeg skulle fått en plass på seierspallen, sa Hushovd.

Hushovd knyttet likevel neven i jubel da han trillet i mål 47 sekunder etter sin lagkamerat til en åttendeplass.

- I utgangspunktet spiller det ingen rolle hvem av rytterne i laget som vinner, men jeg hadde ambisjoner om å vinne selv i dag. Jeg hadde bein til å gjøre det også, sa Hushovd til NTB.

van Summeren satte pris på det.

- Vi kjørte for Thor, men da jeg kom avgårde i det avgjørende bruddet, tenkte jeg bare på meg selv. Jeg setter veldig pris på at Thor er så glad jeg vant, sa van Summeren.

Uheldige Boonen

Tom Boonen

Tom Boonen var maksimalt uheldig og måtte bryte etter to uhell underveis

Foto: PASCAL ROSSIGNOL / Reuters

For belgiske Tom Boonen, som har vunnet dette rittet tre ganger, ble dagen svart. Først sviktet sykkelen drøyt åtte mil fra mål, og han tapte mye tid før han fikk ny sykkel.

Han jobbet forrykende med å ta igjen konkurrentene, men fire mil seinere var han innblandet i en velt. Da valgte belgieren å bryte.

Boonen var på ingen måte alene om å være uheldig. Det var flere velt og kollisjoner underveis på de mange vanskelige partiene. Baden Cooke, Simon Clarke, Geraint Thomas og Filippo Pozzarto var blant de mange som var involvert i uhell.

Paris - Roubaix er den tøffeste av vårens endags-klassikere, og derfor ekstra gjevt å vinne.

Resultatene:

1) Johan Vansummeren, Belgia (Garmin-Cervelo) 6.07.28, 2) Fabian Cancellara, Sveits (Leopard) 0.19 min. bak, 3) Maarten Tjallingii, Nederland (Rabobank) samme tid, 4) Gregory Rast, Sveits (RadioShack) s.t., 5) Lars Bak, Danmark (HTC-Highroad) 0.21, 6) Alessandro Ballan, Italia (BMC) 0.36, 7) Bernhard Eisel, Østerrike (HTC-Highroad) 0.47, 8) Thor Hushovd, Norge (Garmin-Cervelo) s.t., 9) Juan Antonio Flecha, Spania (Sky) s.t., 10) Mathew Hayman, Australia (Sky) s.t.

Øvrige norske: 23) Gabriel Rasch (Garmin-Cervelo) 3.43. Brøt: Kurt Asle Arvesen (Sky), Alexander Kristoff (BMC).

Siste nytt

  • United-manageren fyrte løs mot pressen: – En skam

    Manchester United-sjef Erik ten Hag langet ut mot journalistene da han stilte til pressekonferanse tirsdag.

    Nederlenderen ble spurt om han forstår kritikken som har kommet i etterkant av FA-cupsemifinalen mot Coventry der de rødkledde til slutt tok seg videre etter en dramatisk kamp.

    – Kommentarene er en skam, sa Ten Hag.

    – Fotball handler om resultater, og vi kom til finalen. Og vi fortjente det, ikke bare etter den kampen, men alle de andre kampene, sa Ten Hag.

    Manchester United ledet 3-0, men mistet hele overtaket i løpet av de siste 20 minuttene av ordinær tid. Coventry utlignet til 3-3, og senere traff de tverrliggeren og fikk et mål annullert etter en VAR-sjekk. På straffer vant United 4-2.

    Tidligere spiller Roy Keane var blant dem som var harde med klubben etter avansementet mot laget fra nivå to. Han kalte prestasjonen for «pinlig».

    – Det var en som spurte om det var pinlig. Nei, reaksjonen fra dere er pinlig, sa Ten Hag. (NTB)

    776131836
    Foto: GLYN KIRK / AFP
  • Stina Nilsson gir seg som skiskytter – bytter idrett igjen

    Det bekrefter Nilsson til SVT.

    – Jeg skal gå langløp neste år, og det føles veldig kult, sier Nilsson.

    For fire år siden la hun brått opp langrennskarrieren, og begynte å satse på skiskyting. Det ble ingen suksess, og nå sier hun stopp.

    – Geværet er lagt på hylla, sier Nilsson.

    Nilsson har signert for det norske langløpslaget Team Ragde Charge, og skal gå Ski Classics neste sesong.

    – Allerede da jeg gikk over til skiskyting så jeg på meg selv nesten som en tretrinnsrakett. Det blir langrenn, skiskyting og så skal jeg prøve meg på langløp. Og nå føles det veldig riktig og spennende.

    Nilsson fikk med seg en pallplass i skiskyting, og sier de to første sesongene var veldig bra. Deretter gikk det nedover. Til slutt gikk hun lei enkelte deler av sporten.

    – Man kan være i superbra form, skyte en veldig god liggende serie, og likevel skyte seg bort på stående. Jeg var ganske lei av det på slutten, at jeg hadde gjort det så bra, men likevel var det noe som ikke stemte.

    Stina Nilsson
    Foto: BILDBYRÅN
  • Sky Sports: Haaland ikke på City-trening

    Manchester City-spiss Erling Braut Haaland var ikke å se på trening i forberedelsene til Premier League-kampen mot Brighton.

    Det opplyser Sky Sports, som også melder at Phil Foden ikke var til stede.

    Haaland ble byttet ut før ekstraomgangene da Manchester City røk ut i Mesterligaens kvartfinale mot Real Madrid forrige onsdag.

    City-manager Pep Guardiola uttalte siden at Haaland hadde et muskulært problem, og lørdagens 1-0-seier over Chelsea i FA-cupsemifinalen gikk uten nordmannen.

    Manchester City er i førersetet i gullkampen i Premier League og møter Brighton torsdag kveld. De lyseblå ligger ett poeng bak Arsenal og Liverpool, men har én kamp mindre spilt.

    Champions League - Quarter Final - Second Leg - Manchester City v Real Madrid
    Foto: Carl Recine / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal