Hopp til innhold

- Han slo kollbøtte og traff et tre eller et skilt

Edvald Boasson Hagen ble presset av veien under onsdagens sykkelritt Scheldeprijs. Nordmannen pådro seg ribbeinsbrudd i veltet, og nå er vårsesongen ødelagt for syklisten.

Boasson Hagen-velt

Innfelt: Her går Edvald Boasson Hagen rundt etter å ha blitt presset av veien.

Foto: BEVRT

Sykkelproff Kurt Asle Arvesen

Kurt Asle Arvesen satt rett bak Boasson Hagen da ulykken skjedde.

Foto: Solum, Stian Lysberg / SCANPIX

Det hele skjedde cirka 30 kilometer før mål, melder NTB.

Boasson Hagen ble sendt rett til sykehus for røntgen og undersøkelse etter uhellet.

- Han slo kollbøtte og traff enten et tre eller et skilt, sier lagkamerat Kurt Asle Arvesen, som satt rett bak ham da det skjedde.

Tre av lagkameratene var også involvert i velt.

På Arvesens Twitter-konto skriver syklisten onsdag kveld at Boasson Hagen har brukket tre ribbein.

Arvesen på Twitter: "Bad news: Ed broke three ribs..."

Hjem til Norge torsdag

- Han har brudd i ribbein nummer 10, 11 og 12 på høyre side etter at han traff et tre, bekrefter presseansvarlig Fran Millar.

Hun sier at Boasson Hagen ble skrevet ut fra sykehuset onsdag kveld. Nordmannen skal tilbringe natten på teamets hotell i Kortrijk.

Normalt ved slike skader er rytteren tilbake i lett trening imellom en til halvannen uke, men det blir neppe konkurranser på Boasson Hagen i løpet av den kommende drøye måneden.

Ifølge NTB vender syklisten hjem til Norge torsdag.

Saken fortsetter under bildet

Edvald Boasson Hagen

Edvald Boasson Hagen blir liggende etter veltet.

Foto: Bevrt

Vårsesongen spolert

Dermed starter ikke Boasson Hagen i Paris-Roubaix søndag.

- Han slo salto og ble skadd i høyre ribbe. Med en gang var han slått ut, men han skal ha vært ved bevissthet. Ut over det vet vi intet om tilstanden hans, sa lagkamerat Kurt Asle Arvesen til NTB før han sendte ut Twitter-meldingen.

Boasson Hagen var Sky-lagets kaptein i Scheldeprijs, og hele Sky-laget kjørte for nordmannen i rittet.

- Han landet for så vidt mykt i gresset, men slo ribben mot et skilt eller et tre. Våre tre kjappeste spurtere, Edvald, Greg Henderson og Chris Sutton, veltet. Det ser ikke ut til å gå vår vei. Laget jobbet perfekt ellers, sier Arvesen til NTB.

Kristoff også innblandet i velt

100 meter fra mål ble det en dramatisk velt som Alexander Kristoff kom seg så vidt unna. Han kjørte til slutt inn til 7.-plass.

Alexander Kristoff

Alexander Kristoff kom seg så vidt unna en velt like før mål.

Foto: Solum, Stian Lysberg / SCANPIX

- Jeg måtte bremse og fikk så vidt svinget unna. Da forsvant også all fart. Jeg mistet iallfall en topp fem-plassering. Men jeg hadde ikke sjanse på seieren uansett, sier Alexander Kristoff til NTB.

Flere andre syklister var også involvert i velt underveis i rittet.

Briten Mark Cavendish vant spurten. Thor Hushovd slapp hovedfeltet da sju kilometer gjensto for å spare seg til søndagens klassiker.

Siste nytt

  • Store endringer på kombinertlandslaget: Fra 13 til seks utøvere

    I vinter var det ni menn og fire kvinner på kombinertlandslaget. Til neste sesong slås de to lagene sammen til ett, samtidig som det kuttes drastisk.

    – Vi ønsker å spisse satsingen enda mer mot et VM på hjemmebane neste år og optimalisere satsingen mot de aller, aller beste, sier sportssjef Ivar Stuan til NRK.

    De seks utøverne som blir en del av Elite A-landslaget er: Jørgen Graabak, Ida Marie Hagen, Gyda Westvold Hansen, Mari Leinan Lund, Jens Lurås Oftebro og Jarl Magnus Riiber.

    Samtidig har ledelsen opprettet et B-landslag. Der er det én kvinne og syv menn. Blant dem flere som har medaljer og gull fra VM og OL.

    B-laget består av: Marte Leinan Lund, Espen Andersen, Espen Bjørnstad, Kasper Moen Flatla, Einar Lurås Oftebro, Aleksander Skoglund, Andreas Skoglund og Simen Tiller.

    – Vi legger også til rette for de nest beste, men de vil trene mye mer lokalt med sine regionale team, sier sportssjef Stuan om utøverne på Elite B-laget.

    Ifølge Stuan handler kuttet i antall på A-laget først og fremst om optimalisering, men også noe økonomi.

    Neste år er det VM på hjemmebane i Trondheim.

    Kombinert
    Foto: NTB
  • VG: VM endte med millionunderskudd for Norges Håndballforbund

    Den norske delen av VM i håndball gikk over én million kroner i underskudd. Medarrangørene Danmark og Sverige fikk bedre økonomiske resultater.

    Norges håndballpresident Kåre Geir Lio opplyser om underskuddet til VG. Håndballmesterskapet for kvinner ble avholdt i november og desember 2023.

    Ifølge Lio fikk Danmark et overskudd på seks millioner kroner, mens svenskene gikk omtrent i null. Det økonomiske tapet skal likevel ikke være en sperre for mesterskap i Norge i framtiden.

    – Vi må være modige og tørre, sier Lio til avisen.

    Norge arrangerte totalt 23 VM-kamper i gruppespillet, hovedrunden og kvartfinaler. Det var totalt 36.870 tilskuere på kampene til de norske håndballjentene. Mesterskapet endte med VM-sølv for Norge.

    Neste år er Norge vertskap sammen med Danmark og Kroatia når håndball-VM for menn arrangeres. (NTB)

    cLJZ5U40J_M
    Foto: NTB
  • Eliteserieklubbene smadret salgsrekorden i 2023

    Norsk Toppfotballs (NTF) mål om at landets fotballklubber samlet skal selge spillere for mer enn én milliard kroner årlig innen 2028 er nesten nådd allerede.

    Det viser en fersk rapport fra Europatoppen.

    I 2023 solgte norske klubber spillere for hele 959 millioner kroner. Det var en markant økning fra 355 millioner i 2022.

    – Det er fantastiske tall, og det viser at spillere i norske klubber er attraktive på det internasjonale markedet. Samtidig er det en risiko for at ligaen blir svekket dersom man ikke klarer å fylle på med egenutviklede spillere eller bommer på spillerkjøp, sier NTFs sportssjef Erik Hoftun.

    I fjor solgte Molde alene spillere for nær en kvart milliard kroner, mens også Bodø/Glimt (149 millioner) og Rosenborg (105 millioner) passerte et tresifret antall millioner. (NTB)

    Sivert Mannsverk
    Foto: NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal