Hopp til innhold

Etappen som kan gjøre Kristoff historisk

MAUBOURGUET/OSLO (NRK.no): Aldri før har en norsk syklist vunnet tre etapper i samme Tour de France. Alexander Kristoff har store muligheter på etappen til Bergerac.

Alexander Kristoff

NY JUBEL: Alexander Kristoff kan bli historisk hvis han vinner sin tredje etappeseier i årets Tour de France.

Foto: ERIC FEFERBERG / Afp

kristoff2

Alexander Kristoff ga tommelen opp etter en tidligere etappeseier. Nå er hans store utfordring en liten stigning tretten kilometer før mål.

Foto: Laurent Cipriani / Ap

– Det kommer én utfordring og den kommer noen få kilometer før mål. Det er en fjerdekategoristigning og det er utfordringen til Kristoff, sier NRKs sykkelekspert Dag Erik Pedersen.

Stigningen han snakker om er Côte de Monbazillac. Den er 1.3 kilometer lang og med en gjennomsnittlig stigning på 7.6 prosent. Den er ganske flat til å begynne med før den blir brattere mot toppen. Fra toppen og inn er det tretten kilometer til mål.

Til sammenligning er Poggio-stigningen mot slutten av Milan-San Remo som Kristoff vant tidligere i år fire kilometer med 3.7 prosent stigning. Kristoffs andre etappeseier 17. juli inneholdt fire kategoriserte stigninger.

– Jeg føler meg litt sliten

Det har vært bekymringer for et magevirus som har gått i laget til Alexander Kristoff, men til NRK kunne Kristoff før start i dag bekrefte at han ikke var rammet av dette.

– Romkameraten min spydde, men jeg kjente ikke noe i natt, sa Kristoff som var fokusert før dagens etappe.

Etter etapper i både Alpene og Pyreneene er det mange slitne ryttere, og spesielt spurterne har hatt lange dager i fjellene.

– Jeg føler meg litt sliten, men det sier sikkert alle. Vi får se, jeg har jo hatt to dager allerede. Jeg vet ikke om det mulig med tre, men vi får prøve, sa Kristoff til NRK før start, sa Kristoff.

Tidligere proffsyklist Atle Kvålsvoll tror derimot at Kristoff er blant dem som har kommet best ut av fjelletappene.

– Alexander regner jeg med har kjørt billigst av alle. Han har en veldig god sjanse til å ta en ny seier, sier Kvålsvoll til NRK før dagens etappe.

– Store muligheter til å vinne

Med to etappeseire hittil i Tour de France har Kristoff kopiert Edvald Boasson Hagen som tok to etappeseire i 2011.

Nå har han i realiteten to sjanser til å bli første nordmann med tre seire i samme Tour. Den første kommer fredag og den andre er i Paris søndag – på Paris Champs-Élysées.

– Jeg tipper Kristoff er med og kjemper om etappeseieren og har store muligheter til å vinne, mener Dag Erik Pedersen.

Kristoff selv er derimot usikker på avslutningen. De tidligere gangene når det har vært en stigning før målgang har det blitt hardkjør fra de sterkeste klatrerne.

– Etappen er litt åpen. Jeg satser på en spurt, men det er ganske hardt på slutten så det gjelder å ha gode bein også. Det er en løype som kan gå bra, men de andre gangene det har vært sånn har jeg akkurat ikke klart det, sa Kristoff til NRK.

Rittet kan følges med tekstoppdateringer her.

Siste nytt

  • Roma-spiller friskmeldt etter kollaps

    Evan Ndicka har fått lov til å gjenoppta fotballaktiviteten etter at han tidligere i april kollapset i Romas kamp mot Udinese.

    Ndicka ble liggende på gresset etter 71 minutter i kampen 14. april og holdt seg til brystet. Senere på kvelden opplyste Roma at forsvarsspilleren følte seg bedre og at han skulle gjennom flere tester. De har nå blitt gjennomført, og han er igjen klarert for aktivitet, opplyser klubben på sine nettsider. (NTB)

    qYj-Mb-Adu4
    Foto: AP
  • Villa forlenger med suksesstreneren

    Unai Emery har skrevet under en ny kontrakt med Premier League-klubben Aston Villa. Den nye avtalen til manageren strekker seg til 2027.

    Emery har ledet Birmingham-klubben med stor suksess etter at han tok over for Steven Gerrard i november 2022. I skrivende stund ligger laget på fjerdeplass i Premier League med fire kamper igjen. Dermed kan klubben sikret sin første mesterligadeltakelse på over 40 år.

    Emery sier til klubbens nettsider at han er veldig fornøyd med å forlenge avtalen sin.

    – Vi nyter tiden i Villa, og vi har en flott gruppe med spillere. Jeg og mitt trenerteam deler visjonen til eierne, og de er veldig støttende og respektfulle. Strukturen er på plass for at vi skal fortsette å utvikle klubben, sier spanjolen. (NTB)

    7ZFc-Z9Pon8
    Foto: AP
  • United-manageren fyrte løs mot pressen: – En skam

    Manchester United-sjef Erik ten Hag langet ut mot journalistene da han stilte til pressekonferanse tirsdag.

    Nederlenderen ble spurt om han forstår kritikken som har kommet i etterkant av FA-cupsemifinalen mot Coventry der de rødkledde til slutt tok seg videre etter en dramatisk kamp.

    – Kommentarene er en skam, sa Ten Hag.

    – Fotball handler om resultater, og vi kom til finalen. Og vi fortjente det, ikke bare etter den kampen, men alle de andre kampene, sa Ten Hag.

    Manchester United ledet 3-0, men mistet hele overtaket i løpet av de siste 20 minuttene av ordinær tid. Coventry utlignet til 3-3, og senere traff de tverrliggeren og fikk et mål annullert etter en VAR-sjekk. På straffer vant United 4-2.

    Tidligere spiller Roy Keane var blant dem som var harde med klubben etter avansementet mot laget fra nivå to. Han kalte prestasjonen for «pinlig».

    – Det var en som spurte om det var pinlig. Nei, reaksjonen fra dere er pinlig, sa Ten Hag. (NTB)

    776131836
    Foto: GLYN KIRK / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal