Hopp til innhold

Svendsen om Fourcade som VM-konge: – Verste som kan skje

Tanken på at Martin Fourcade skal å bli VM-konge i hans egen bakgård, får Emil Hegle Svendsen til å grøsse.

Svendsen

BETENKT: Emil Hegle Svendsen tror ikke toppformen rekker å kommer til sprinten.

Foto: Kallestad, Gorm / NTB scanpix

Etter å ha mistet plassen på mixed stafett-laget til brødrene Bø, måtte Emil Hegle Svendsen stå på sidelinjen og se sin argeste konkurrent, Martin Fourcade, spurte inn til mesterskapets første gull.

Dermed har franskmannen tatt første stikk i kampen om å bli VM-konge i Holmenkollen, i Svendsens egen bakgård.

– Det er det verste som kan skje, men jeg skal nok klare å leve med det også, sier Svendsen etter å ha kommet inn på tanken som Fourcade som VM-konge.

Ikke i toppform til sprinten

– Jeg synes ikke han så superfresh ut. Men han klarte likevel å avgjøre stafetten til sin fordel, så det blir spennende med sprinten. Det er jo årets hardeste sprint, sier Svendsen på fredagens pressekonferanse i Holmenkollen.

Nå er han klar for lørdagens sprint, hans første distanse i årets mesterskap. Men regner ikke med at toppformen vil bli klar så tidlig.

Fourcade

GULLGLIS: Her går Martin Fourcade i mål til gull på mixed stafett med Frankrike.

Foto: Bendiksby, Terje / NTB scanpix

– Jeg er sikker på at formen er bra. Om den er veldig bra nå til sprinten vet jeg ikke. Men i løpet av VM tror jeg at jeg skal klare å gå noen gode renn. I fjor var jeg nok i litt dårligere fysisk form enn det jeg er nå, så jeg har trua, sier 30-åringen.

– Alt var svart i januar

Svendsen har tatt medalje i samtlige mesterskap siden 2008. Men etter en sesong der lite har stemt for trønderen som nå bor i Oslo.

Han har blant annet stått over flere verdenscuprenn den siste tiden for å redde VM-formen på hjemmebane. Men innrømmer at tanken på mesterskapet var mer enn byrde for bare noen måneder siden.

Laster innhold, vennligst vent..

– Det er en av mine gode egenskaper at jeg kan grave meg ned. I januar nådde jeg et nytt toppnivå på nedgraving. Da var det mye svart. Så det er godt å komme tilbake på jordens overflate igjen, ler Svendsen som nå ser på VM i Holmenkollen som et gledelig mål.

– Selvfølgelig er det nok flere av dem som har gjort det bra til nå denne sesongen som vil komme høyt opp her, men vi skal heller ikke legge for mye i det. Både Ole og jeg har gode sjanser selv om det ikke gikk like bra sist vi konkurrerte.

Siste nytt

  • Landslagsspiller klar for finsk ishockey: – Enkelt valg

    Den norske landslagsspilleren Christian Kåsastul har skrevet under en kontrakt med den finske ishockeyklubben KooKoo.

    27-åringen bekrefter overgangen til TV 2.

    – Det var et enkelt valg. Jeg ville tilbake til Finland. Det er en topp liga i Europa. Det er fokus på struktur og det defensive spillet, og det passer meg godt, sier Christian Kåsastul til TV 2.

    FID276OpxVg
    Foto: NTB
  • Store endringer på kombinertlandslaget: Fra 13 til seks utøvere

    I vinter var det ni menn og fire kvinner på kombinertlandslaget. Til neste sesong slås de to lagene sammen til ett, samtidig som det kuttes drastisk.

    – Vi ønsker å spisse satsingen enda mer mot et VM på hjemmebane neste år og optimalisere satsingen mot de aller, aller beste, sier sportssjef Ivar Stuan til NRK.

    De seks utøverne som blir en del av Elite A-landslaget er: Jørgen Graabak, Ida Marie Hagen, Gyda Westvold Hansen, Mari Leinan Lund, Jens Lurås Oftebro og Jarl Magnus Riiber.

    Samtidig har ledelsen opprettet et B-landslag. Der er det én kvinne og syv menn. Blant dem flere som har medaljer og gull fra VM og OL.

    B-laget består av: Marte Leinan Lund, Espen Andersen, Espen Bjørnstad, Kasper Moen Flatla, Einar Lurås Oftebro, Aleksander Skoglund, Andreas Skoglund og Simen Tiller.

    – Vi legger også til rette for de nest beste, men de vil trene mye mer lokalt med sine regionale team, sier sportssjef Stuan om utøverne på Elite B-laget.

    Ifølge Stuan handler kuttet i antall på A-laget først og fremst om optimalisering, men også noe økonomi.

    Neste år er det VM på hjemmebane i Trondheim.

    Kombinert
    Foto: NTB
  • VG: VM endte med millionunderskudd for Norges Håndballforbund

    Den norske delen av VM i håndball gikk over én million kroner i underskudd. Medarrangørene Danmark og Sverige fikk bedre økonomiske resultater.

    Norges håndballpresident Kåre Geir Lio opplyser om underskuddet til VG. Håndballmesterskapet for kvinner ble avholdt i november og desember 2023.

    Ifølge Lio fikk Danmark et overskudd på seks millioner kroner, mens svenskene gikk omtrent i null. Det økonomiske tapet skal likevel ikke være en sperre for mesterskap i Norge i framtiden.

    – Vi må være modige og tørre, sier Lio til avisen.

    Norge arrangerte totalt 23 VM-kamper i gruppespillet, hovedrunden og kvartfinaler. Det var totalt 36.870 tilskuere på kampene til de norske håndballjentene. Mesterskapet endte med VM-sølv for Norge.

    Neste år er Norge vertskap sammen med Danmark og Kroatia når håndball-VM for menn arrangeres. (NTB)

    cLJZ5U40J_M
    Foto: NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal