Magnus Carlsen - Foto: Mtel Masters 2009 /
Foto: Mtel Masters 2009

Svært nær verdenstoppen

Magnus Carlsen storspiller i London Chess Classic og er verdensener om ikke noe helt spesielt skjer.

Etter nok en seier i London skal det svært mye til for å stoppe Magnus Carlsen fra å bli den yngste noensinne på toppen i verdensrankingen.

Les også: Sjakkfeber etter Magnus-seier

- Spilte kjempebra

Under sjakkturneringen London Chess Classic onsdag, slo Carlsen briten Luke McShane.

- Det var et skikkelig kampparti, og Magnus spilte kjempebra. Det gjorde McShane også, men han ble straffet av Carlsen for sine unøyaktigheter, sier generalsekretær i Norges Sjakkforbund Dag Danielsen til NTB.

For å nå toppen på den offisielle verdensrankingen trenger Carlsen 4,5 poeng i turneringen. Det sikrer han ved å vinne to partier mer enn han taper. Carlsen har så langt seier i to av to partier.

Tirsdag innledet han turneringen ved å utklasse erkerivalen Vladimir Kramnik. Det gjenstår fem kamper.

Les også: Carlsen ble verdensmester

Kan sikre seg med remis

Dermed kan Carlsen egentlig sikre seg ved å spille remis i resten av turneringen.

- Det kommer han ikke til å gjøre, og han kommer til å kjempe videre, men det må skje noe helt spesielt dersom han ikke skal klare å sikre de 4,5 poengene, sier Danielsen.

På den uoffisielle rankingen er Carlsen allerede ener. Veselin Topalov topper den offisielle rankingen, men har gått glipp av en rekke turneringer i det siste.

- Carlsen er i kjempeform. I dagens kamp viste han en utrolig psykisk styrke, sier Danielsen.

Les også: Fantastisk seier av Carlsen

Siste nytt

 • Patrick Thoresen - Foto: Larsen, HÃ¥kon Mosvold / NTB scanpix
  Foto: Larsen, HÃ¥kon Mosvold / NTB scanpix

  Thoresen-mål i sterk snuoperasjon

  Patrick Thoresen scoret med skøyta da SKA St. Petersburg vendte 0-3 til seier 4-3 over Admiral Vladivostok i ishockeyserien KHL tirsdag. SKA tok dermed sin åttende seier på like mange kamper denne sesongen.

  4.23 minutter ut i siste periode skapte Thoresen jubel blant de 11.718 tilskuerne da han utlignet i overtallsspill. TV-bildene viste at skuddet fra Anton Belov traff skøyta hans, ikke kølla, der han sto rett utenfor målgården og prøvde på en styring.

  57 sekunder seiners scoret SKA seiersmålet.

 • Skottland - Nederland i playoff

  Skottland møter Nederland og Italia skal møte Ukraina i dei første playoffkampane om den siste europeiske plassen i kvinnenes fotball-VM i Canada neste år. Laga møtest heime og borte denne månaden, og vinnarane møtest heime og borte i november.

  Nederland vart nummer to i Noregs gruppe i kvalifiseringa, og slo Noreg 2-0 i den siste kampen. Noreg er likevel VM-klar saman med England, Frankrike, Spania, Sveits, Sverige og Tyskland.

  Dei seks VM-gruppene skal trekkast 6. desember, og VM går frå 6. juni til 5. juli neste år.

 • Dopingsak i Asialekene

  Fotballspilleren Khurshed Beknazarov (20) avla den første positive dopingprøven under Asialekene i Sør-Korea. Forsvarsspillerens urinprøve inneholdt stor etter det forbudte stimulerende stoffet methylhexaneamin.

  Prøven ble avlagt etter at han spilte en omgang i 1-0-seieren over Singapore 14. september.

Sendeplan

Kl. Program Kanal