Hopp til innhold

Suverene Johaug nærmer seg Bjørgen-rekord

LAHTI/OSLO (NRK): Therese Johaug (27) fikk ingen motstand på 15 kilometeren i Lahti. Bak fulgte tre norske jenter.

Therese Johaug var suveren fra start til mål og tok sin 15. verdenscupseier denne sesongen.

Johaug fortsetter sin suverene langrennsform. På dagens 15 kilometer med skibytte i Lahti, stakk hun fra start. Luka vokste og vokste og 27-åringen fra Dalsbygda kunne gå i mål i ensom majestet.

– Det er veldig moro å få gode minner herfra til VM neste år. Det føltes bra i dag, sier hun til NRK.

SKIING-FINLAND/ Winner Norway's Therese Johaug and second placed Norway's Heidi Weng celebrate after the the Ladies' Skiathlon 7.5km classic and 7.5km free style event during the FIS Cross Country skiing World Cup, the Lahti Ski Games in Lahti

EN OG TO: Heidi Weng klarte ikke å følge Johaug, men tok en sikker andreplass.

Foto: LEHTIKUVA / Reuters

Heidi Weng var nærmest Johaug, og tok en klar andreplass. Bak spurtet Østberg inn til tredjeplass, halvannet minutt bak seierskvinnen. Gårsdsagens sprintvinner Miken Caspersen Falla sikret firedobbelt norsk i VM-løypene.

Kan slå Bjørgen-rekord

Dette var Johaugs 15. verdenscupseier denne sesongen! Bare Marit Bjørgen har tatt flere verdenscupseire i løpet av én sesong, med sine 17 seirer i 2011/12-sesongen.

– Det er en rekord som ser ut som ryker i år, for det er fortsatt en del renn igjen i Canada, slår NRKs kommentator Jann Post fast.

I fjor endte Bjørgen med 15. seierer, og totalt 23 pallplasser. Det gjenstår åtte renn denne sesongen, tre av dem er sprint.

– Jeg tenker ikke så mye på det, men det er helt ubeskrivelig at jeg har 15 seirer denne sesongen. Jeg kan nesten ikke tro det. Det er utrolig inspirerende og motiverende, sier Johaug med et stort smil.

Hun øker også til godt over 200 poeng til Ingvild Flugstad Østberg i sammendraget.

– Jeg tar med meg alle poeng jeg kan få og jeg fikk mer ut av denne helgen enn jeg hadde trodd på forhånd, innrømmer Johaug, som ble nummer sju på sprinten lørdag.

Femte seier med over minuttet

Bare Heidi Weng forsøkte å følge Johaug ut i kjempetempoet, men måtte slippe etter få kilometer. Likevel sikret hun en klar andreplass - ett minutt og fem sekunder bak Johaug.

Det er femte gang denne sesongen Johaug vinner et renn med over ett minutt.

  • 15 kilometer skibytte i Lillehammer: 1.29,3.
  • 15 kilometer fristil i Davos: 1.10,3.
  • Tour de ski sammenlagt: 2.20,9.
  • 30 kilometer klassisk i Oslo: 3.46,5.
  • Og altså i dag, 15 kilometer skibytte i Lahti: 1.05,5.
Laster innhold, vennligst vent..

Siste nytt

  • Vellykket operasjon for van Aert

    Sykkelstjernen Wout van Aert var torsdag gjennom en vellykket operasjon etter at han ødela kragebeinet i endagsrittet Dwars door Vlaanderen.

    Det skriver belgierens lag, Visma Lease a Bike, i egne mediekanaler.

    – Det er uklart når Wout vil være tilbake på sykkelsetet igjen. Han går glipp av vårens klassikere, og deltakelsen i Giro d'Italia er fortsatt usikker. På vegne av Wout takker vi for all støtte, heter det i meldingen.

    Skaden gjør at prestisjerittene Flandern rundt, Paris-Roubaix, Amstel Gold Race, La Fleche Wallonne og Liege-Bastogne-Liege går uten belgieren.

    Med om lag sju mil igjen av onsdagens ritt veltet flere store profiler, blant dem van Aert. TV-bildene viste en svært forslått og preget belgier der han satt i veikanten før han ble hentet av sykebilen. (NTB)

    Wout van Aert
    Foto: STEPHANE MAHE / Reuters
  • Tonali siktet for ytterligere 50 brudd på gamblingreglene

    Det engelske fotballforbundet (FA) har siktet Newcastle-spiller Sandro Tonali for 50 brudd på Premier Leagues gamblingregler i tidsrommet 12. august til 12. oktober i fjor.

    Det skriver FA i en pressemelding torsdag. Tonali har fram til 5. april på å respondere på siktelsen.

    Newcastle skriver i en melding på egne hjemmesider at de er gjort kjent med siktelsen. De skriver at Tonali har klubbens fulle støtte i etterforskningen. Utover det ønsker verken Newcastle eller Tonali å kommentere saken.

    I oktober i fjor ble italieneren utestengt fra all internasjonal fotball i ti måneder for brudd på gamblingreglene i Italia. Han ble hentet til Premier League fra Milan sommeren 2023.

    FA mener at Tonali satset penger på fotballkamper 50 ganger i perioden fra nettopp Premier League-åpningen og fram til 12. oktober, samme dag som han ble avhørt om regelbruddene fra italiensk fotball.

    Hans foreløpig siste opptreden i Newcastle-drakten kom hjemme mot Borussia Dortmund i Champions League 25. oktober. Da fikk han 25 minutter som innbytter. (NTB)

    Premier League - Newcastle United v Crystal Palace
    Foto: LEE SMITH / Reuters
  • KFUM henter angrepsspiller fra Åsane

    Mame Mor Ndiaye (26) forlater Bergen og Åsane til fordel for nyopprykkede KFUM Oslo, melder BA. Sist sesong gjorde han ni mål i 1. divisjon.

    Ndiaye bekrefter selv til Bergensavisen at overgangen er i boks.

    – Det er vondt å dra fra klubben nå, men det er dette jeg har jobbet for å få til. Ønsket mitt har hele tiden vært å få sjansen i eliteserien, forteller 26-åringen til BA.

    (NTB)

    FOmDNHw_B34
    Foto: Stian Lysberg Solum / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal