Hopp til innhold

Fossli takker Hattestads samboer for seieren

KUUSAMO/OSLO (NRK): Sondre Turvoll Fossli (22) var reserve i fjorårets VM, og skulle egentlig ikke vært med til verdenscupen i Kuusamo. Han svarte med å vinne sprinten.

Sondre Turvoll Fossli

GLAD GUTT: Sondre Turvoll Fossli slapp jubelen løs etter seieren i Finland.

Foto: Pedersen, Terje / NTB scanpix

– Jeg visste det var gode muligheter for at jeg skulle få plass på laget, så jeg var klar. Det var stort å vinne, sier Fossli etter seieren.

Fossli var knusende overlegen i sprintfinalen, og var best på en dag som til de grader var rød, hvit og blå. Bak ham i finalen var kongen av Kuusamo, Eirik Brandsdal, og Petter Northug.

Fossli har i flere år vært kjent som kanskje verdens største sprinttalent. Han har flere pallplasseringer internasjonalt, men aldri vært på toppen av pallen.

– Jeg er kommet for å bli på topp tre jeg nå. Man går alltid for å vinne, men man må ha selvtilliten og det har jeg nå, forteller han.

Takker Hattestads samboer

– Det er litt emosjonelt. For det er mange som står bak denne førsteplassen, familie, venner og kjæreste. Mange har vært med på jobben, legger 22-åringen til.

Fossli var skuffet da han ikke fikk være med i fjorårets VM etter en god start på sesongen. Han ble heller ikke tatt ut til verdenscupåpningen, men fikk plassen på laget da Ola Vigen Hattestad bestemte seg for å bli hjemme hos sin fødende samboer.

– Jeg takker Katja Visnar (Hattestads samboer) for at hun holdt igjen ungen et par dager. Jeg er veldig takknemlig for at jeg fikk gå, sier Fossli med et smil.

Sondre Turvoll Fossli tok sin første seier i verdenscupen i Kuusamo.

Seieren gleder sprinttrener Arild Monsen.

– Det er like stort hver gang noen vinner for første gang. Vi fokuserte på at han måtte være rolig, og det klarte han. Det var deilig, sier Monsen.

Forsprang til Northug

Petter Northug

I GANG: Petter Northug viste sprintstyrke i Kuusamo.

Foto: Pedersen, Terje / NTB scanpix

Selv om Petter Northug ble slått i sprintfinalen, viste han god form og vant både kvart- og semifinalen. Med tredjeplassen sikrer han seg dessuten et solid forsprang i sammendraget av minitouren på sammenlagtfavoritt Martin Johnsrud Sundby.

Etter prologen i den klassiske sprinten så det imidlertid ut til at Sundby skulle gjøre sitt livs sprintløp. Han ble nemlig nummer tre - klart foran blant andre Northug.

I kvartfinalen manglet han imidlertid toppfarten til de beste sprinterne, og sprinteventyret var over. Fjorårets verdenscupvinner er likevel godt fornøyd med dagen.

– Jeg er strålende fornøyd. Det er et stort steg for meg å ta meg videre fra prologen. Jeg er ikke god nok. Jeg er like stiv på startstreken her i kvartfinalen som jeg var etter prologen. Jeg klarer ikke å kvitte meg med syra. Så jeg har mye å lære, sier Sundby.

PS: Nordmannen som imponerte aller mest tidlig på dagen, Pål Golberg, ledet sin kvartfinale klart da han falt på oppløpet. Dermed røk han ut.

Siste nytt

  • Eliteserieklubbene smadret salgsrekorden i 2023

    Norsk Toppfotballs (NTF) mål om at landets fotballklubber samlet skal selge spillere for mer enn én milliard kroner årlig innen 2028 er nesten nådd allerede.

    Det viser en fersk rapport fra Europatoppen.

    I 2023 solgte norske klubber spillere for hele 959 millioner kroner. Det var en markant økning fra 355 millioner i 2022.

    – Det er fantastiske tall, og det viser at spillere i norske klubber er attraktive på det internasjonale markedet. Samtidig er det en risiko for at ligaen blir svekket dersom man ikke klarer å fylle på med egenutviklede spillere eller bommer på spillerkjøp, sier NTFs sportssjef Erik Hoftun.

    I fjor solgte Molde alene spillere for nær en kvart milliard kroner, mens også Bodø/Glimt (149 millioner) og Rosenborg (105 millioner) passerte et tresifret antall millioner. (NTB)

    Sivert Mannsverk
    Foto: NTB
  • Højlund punkterte kampen – reddet Manchester United

    Danske Rasmus Højlund avgjorde for Manchester United da han satte 4–2 mot Sheffield United etter fremspill av Bruno Fernandes.

    Portugiseren ble kampens store spiller for de rødkledde vertene.

    Han utlignet til 2-2 fra straffemerket etter en time, og 20 minutter senere knallet han inn 3–2 fra distanse.

    Før hvilen sto Fernandes også for frisparket som et par trekk senere ga Manchester Uniteds første utligning.

    Hjemmelaget dominerte banespillet tungt og kom til flere store sjanser, men gikk likevel til pause på 1-1.

    En fæl feilpasning fra vertenes keeper André Onana ga Jayden Bogle muligheten til å snappe ballen, gå på løp og score fra skrått hold.

    Ledelsen varte ikke lenge. Sju minutter senere stusset Harry Maguire inn utligningen.

    Tidlig i 2.-omgangen ble Old Trafford-publikummet rystet igjen. Ben Brereton Diaz sørget for at det sto 1-2 på lystavla etter fine Sheffield United-kombinasjoner.

    Manchester United tok seg opp til 6.-plassen med onsdagens seier. Klubben har kun vunnet to av sine åtte siste kamper i Premier League.

    Helst sist ligger Sheffield United med sine 16 poeng fra 34 kamper. Dert er ti poeng opp til riktig side av nedrykksstreken. (NTB/NRK)

    Britain Soccer Premier League
    Foto: Dave Thompson / AP
  • Skaslien og Nedregotten videre i curling-VM

    Det norske ekteparet Kristin Skaslien og Magnus Nedregotten vant sin sjette kamp på rad da Sveits ble slått 6-5 den blandede parturneringen i curling-VM.

    Tidligere onsdag slo de Italia 7-4. Dermed topper duoen gruppe A sammen med Sveits og er klar for utslagsrundene allerede før siste kamp i grunnspillet.

    Torsdag venter Spania, som ligger sist i gruppe A.

    Det gjelder å komme seg blant de tre beste i gruppen. Vinneren går direkte til semifinalen, mens to de to neste skal ut i utslagsrunde mot toer- og treerlagene fra gruppe B.

    Skaslien og Nedregotten spiller sitt første mesterskap sammen siden de tok sølv i Beijing-OL i 2022. (NTB)

    Nedregotten og Skaslien
    Foto: LILLIAN SUWANRUMPHA / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal