Super-Solberg fikk kramper etter redningsshow

DEBRECEN/OSLO (NRK.no): Keeper Silje Solberg (24) snudde marerittåpning til klassespill da Norge slo Danmark hele 27-21.

Solberg

STERK KAMP: Silje Solberg vartet opp med flere viktige redninger.

Mørk

RUFSETE START: Nora Mørk og Norge brukte tid på å få i gang angrepsspillet.

– Jeg klarer ikke å slutte å smile, sier Solberg til NRK.no.

Keeperen, som ble førstevalg da Kari Aalvik Grimsbø måtte hjem med kneskade, stoppet knapt et skudd de første 20 minuttene, men sisteskansen ble en levende vegg når kampen skulle avgjøres.

Fikk trenertips

Solberg avslører at hun fikk råd fra keepertrener Mats Olsson i pausen.

– Han sa at jeg må fortsette å holde roen og være avslappet. Det funker hvis du slapper av litt, smiler 24-åringen, som til slutt fikk kramper i leggen etter den solide innsatsen.

Hun reddet hele ni av elleve danske skudd i løpet av de første 13 minuttene av 2.-omgangen.

Keeperen toppet feberredningene med to strake strafferedninger da Danmark forsøkte seg på en sluttspurt.

Norge økte i stedet ledelsen, og hvittrøyene hadde en komfortabel firemålsledelse med kun fem minutter igjen.

Tre seire på rad betyr at håndballjentene tar med seg hele fire poeng inn i mellomspillet.

– Det gir en enorm trygghet for laget å ha en så solid keeper, sa Betina Riegelhuth, som presenterte seg med to susere.

Tøff start

Selv om forskjellen til slutt ble stor, var det en nervøs åpning i Debrecen mellom to lag som kjenner hverandre godt. Der Danmark først klarte å utnytte det gode samspillet, slet «Nye Norge» med å bryte gjennom det danske forsvaret.

1.-omgang ble også preget av en rekke tekniske feil fra de norske. Nora Mørk hadde hele seks feil i løpet av de første 25 minuttene.

Noen gode redninger fra Silje Solberg på tampen av omgangen sørget for at Norge klarte å holde stillingen 12-13 til pause, og det ble altså et varsel om hva som var i vente.

– Silje fortjener dette. Jeg følte det var hennes dag, sier Nora Mørk til NRK.no.

Heidi Løke (7 mål) og Linn-Kristin Riegelhuth Koren (6) leverte også sterke prestasjoner.

PS! Karoline Dyhre Breivang spilte sin 300. landskamp mot Danmark. Hun har allerede tatt rekorden for flest landskamper for Norge.

• Storhamar knuste Vålerenga

Storhamar var klart best og vant den tredje kampen 4-1 i NM-finaleserien mot Vålerenga.

Laget fra Hamar leder nå 2–1 i kamper, og mangler to seire på å sikre seg kongepokalen.

Storhamars Sverre Rønningen ble kampens store spiller med to mål for vertene.

NM-sluttspillet ishockey menn, finale 1. kamp (best av 7), Storhamar -Vålerenga (5-1)
  • Norsk hockey-tap i Ungarn

Norge tapte 1–2 mot Ungarn i en privatlandskamp i ishockey fredag kveld.

Viktor Granholm scoret Norges mål i overtall i det som NTB omtaler som en kamp som «ikke vil bli husket lenge».