Hopp til innhold

Sundby frykter hele VM ryker

FALUN/OSLO (NRK): – Jeg vet ikke om det er realistisk at jeg får oppleve folkefesten i Falun, sier Martin Johnsrud Sundby.

Martin Johnsrud Sundby

Martin Johnsrud Sundby, her fra en tidligere pressekonferanse, frykter han kommer til å miste hele VM.

Foto: Junge, Heiko / NTB scanpix

Hjemme fra sofaen i Oslo klamrer en syk Martin Johnsrud Sundby seg fast i siste rest av VM-håp.

Torsdag formiddag sendte han følgende tekstmelding til pressen som venter på han i Sverige:

– Jeg håper i det lengste at jeg skal få oppleve folkefesten i Falun, men sånn jeg er nå, er det vanskelig å si om det er realistisk.

Han tør altså ikke å love at han kommer til å rekke noe som helst av VM i Falun og skriver videre:

– Selvfølgelig utrolig kjedelig å bli syk nå, ganske elendig timing. Men sånn er livet, man blir syk av og til.

– Nå skal jeg backe opp gutta fra sofaen, sende meldinger jeg tror kan være til hjelp, og krysse fingrene for at de lykkes. Vi har fantastiske løpere på start uansett.

Jeg håper i det lengste at jeg skal få oppleve folkefesten i Falun.

Martin Johnsrud Sundby
Torsdag formiddag sendte Martin Johnsrud Sundby en tekstmelding til pressen om at VM i Falun står i fare. Reporter: Morten Stenberg, foto/redigerer: Dag Robert Johansen

VIDEO: Landslagssjef Trond Nystad kom med dårlige nyheter om Martin Johnsrud Sundby.

– Ekstremt synd

Det var på en pressekonferanse torsdag morgen det ble kjent at Sundby er blitt forkjølet og dermed mister lørdagens VM-øvelse fellesstart med skibytte.

– Jeg synes synd på gutten for han har hatt en solid sesong, og det er tilfeldig at han blir syk nå, men samtidig ekstremt synd, sier landslagstrener Trond Nystad.

Sundby har vært desidert best av de norske langrennsgutta denne sesongen, med blant annet sammenlagtseier i Tour de Ski.

Se video: Nystad om Sundby: – Forferdelig trist

(Artikkelen fortsetter under videoen.)

Intervju med Trond Nystad. Reporter: Harald Thingnes.

TRIST: Landslagssjef Trond Nystad føler med Martin Johnsrud Sundby. Se hele intervjuet med landslagssjefen her.

Slitt de siste ukene

Men i VM-generalprøven i Østersund forrige helg stemte ikke kroppen og Sundby endte på 12. plass. Han reiste så hjem til familien i Oslo for å «finne seg selv», som landslagssjef Vidar Løfshus sa. Han utsatt også avreisen til VM-byen Falun.

Klokken sju fredag morgen måtte han så tekstmeldingen med det tunge budskapet til trener Nystad - han var blitt syk og Falun-turen er utsatt på ubestemt tid.

– Han må først bli frisk før han kommer hit, sier Nystad som raskt forsto at det var noe galt meldingen fra Sundby tikket inn tidlig fredag morgen.

– Når noen ringer eller sender tekstmelding før halv åtte om morgenen er det som regel dårlige nyheter, sier treneren.

Sundby var regnet som en av de størst favorittene på lørdagens konkurranse.

Ikke første gang

Dette er ikke første gang sykdom eller andre ting ødelegger mesterskap for 30-åringen. Som faktaboksen til høyre viser har han rett og slett hatt en del stang ut.

For eksempel ble også mye av forrige VM ødelagt av sykdom.

– Den første tanken som slo meg (i dag tidlig, journ. anm.) var det som skjedde i Val di Fiemme. Da var vi på en liten joggetur, og så sa han at det begynte å klø i halsen. Dagen etter ble han syk, erindrer Nystad.

Sjur Røthe erstatter Sundby i lørdagens renn.

Se video: Landslagslegen forteller hva som feiler Sundby

Pressekonferanse før langrenn fellesstart med skibytte.

FORKJØLET: – Martin har fått en øvre luftveisinfeksjon, sier Landslagslege Fredrik Bendiksen.

Se video: Petter Northug tar VM-gull på sprint

Komm.: Jann Post og Torgeir Bjørn.

SPRINT-FINALEN: Se hvordan Petter Northug tok VM-gullet på sprinten.

Siste nytt

  • To Carlsen-seirer i Tyskland

    Sjakkstjernen Magnus Carlsen vant begge sine partier torsdag og ligger alene på toppen av Chess Classic i tyske Karlsruhe etter seks runder.

    Nordmannen står med fire poeng etter de første seks rundene og har ett poeng ned til sine nærmeste konkurrenter. Torsdagens seirer kom mot Vincent Keymer (Tyskland) og Richard Rapport (Romania).

    Turneringen spilles i formatet «rask klassisk», som betyr at spillerne har 45 minutter på klokka og får ti sekunder ekstra for hvert trekk.

    Alle de seks deltakerne skal møte hverandre to ganger hver innledningsvis, før det er finale, kamp om tredje- og femteplass 2. påskedag.

    Det er første gang turneringen arrangeres etter koronapandemien. Carlsen har vunnet turneringen to ganger tidligere og er tittelforsvarer ettersom han vant i 2019. (NTB)

    Magnus Carlsen Samarkand
    Foto: Lennart Ootes / Fide
  • Medier: Liverpool gir opp Alonso-jakten

    Både The Times og The Telegraph skriver torsdag kveld at Xabi Alonso neppe blir Liverpool-manager når Jürgen Klopp gir seg i sommer.

    Den nåværende Bayer Leverkusen-treneren skal nemlig ønske å bli i den tyske klubben etter sesongen.

    Alonso er i ferd med å lede Leverkusen til klubbens første seriemesterskap. Med åtte kamper igjen av Bundesliga, leder de med ti poeng ned til Bayern München.

    Begge avisene skriver at det er to navn som skiller seg ut for Liverpool når Klopp går av etter ni år i jobben. De er Brighton-manager Roberto de Zerbi og Sportings Ruben Amorim.

    Xabi Alonso
    Foto: Thilo Schmuelgen / Reuters
  • Leicester sparket treneren – skal ha hatt forhold til spiller

    Leicesters kvinnelagstrener Willie Kirk har mistet jobben. Ifølge engelske medier skal grunnen være et forhold til en av klubbens spillere.

    Leicester bekrefter sparkingen på sine nettsider torsdag kveld.

    «Etter en grundig intern disiplinær prosess, har det blitt avdekket at Willie har brutt lagets etiske retningslinjer», heter det i uttalelsen.

    The Guardian og The Athletic melder at Kirk skal ha hatt et forhold til en spiller. Kirk ble suspendert tidligere i mars da klubben skulle etterforske påstandene, og nå har de kommet til den konklusjon at Kirk må gå.

    Kirk ble direktør i klubben i juli 2022 og tok noen måneder senere over treneransvaret.

    Assistenttrener Jennifer Foster og førstelagstrener Stephen Kirby får det midlertidige ansvaret for klubben som er nummer ni i den engelske toppdivisjonen. (NTB)

    Willie Kirk
    Foto: ANDREW BOYERS / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal