Hopp til innhold

– Nå er det bare trekløveret Norge, Nord-Korea og Iran igjen

Styremedlem i Norges bokseforbund, Frank Robert Walstad, brukte sterke bilder da han skulle beskrive forbudet mot proffboksing i Norge på tirsdagens stortingshøring.

Frank Robert Walstad, styremedlem i Norsk Bokseforbund, er tydelig oppgitt over de øvrige partene i Stortingshøringen.

Frank Robert Walstad i Norges bokseforbund uttalte seg om proffbokseforbudet på tirsdagens stortingshøring.

  • Se klipp fra alle innleggene nederst i saken!

– Det er en liten gledens dag i boksingen. Sist jeg var her på høring var det fire land som forbød profesjonell boksing. Nå har vår venn Fidel Castro på Cuba opphevet forbudet mot proffboksing. Så nå er det bare trekløveret Norge, Nord-Korea og Iran igjen.

Slik avsluttet Frank Robert Walstad sitt ti minutter lange høringsinnlegg på Stortinget. Han talte som nummer fem i tirsdagens høring om oppheving av lov om forbud mot profesjonell boksing i Norge.

Det var til dels stor avstand mellom de to sidene i saken.

– Vi ber komiteen merke seg to hovedpoenger: Intensjonen med boksing er å påføre motstanderen hodeskader. Det mener vi er det motsatte av hva som er hensikten med idrett, sa Jon Helle fra norsk legeforening og fortsatte:

– Andre hovedpoeng er at helseskadene ved proffboksingen er veldokumentert.

Idrettsforbundet og legene kritiske

– Norges idrettsforbund mener at det allerede har gått for langt med de forskriftsendringene i knockoutloven som er foretatt og kan av samme grunn ikke bidra til en ytterligere svekkelse av gjeldene lovgivning, sa idrettsstyremedlem Oddvar Johan Jensen i sitt innlegg.

Dermed bekreftet de standpunktet de har hatt hele veien som motstandere av opphevingen av proffbokseforbudet.

Også representantene fra legeforeningen og norsk nevrokirurgisk forening var klart mot å oppheve det norske proffbokseforbudet.

– Beskjeden fra oss er at det forekommer hodeskader og de kan være til dels farlig. Jeg tror det er farlig. Så blir det en vurdering dere som politikere må gjøre, sa professor i nevrokirurgi Eirik Helseth.

Norges idrettsforbund mener bokse-Norge ikke har antidopingpapirene i orden. En nøye planlagt drittpakke, svarer Norges profesjonelle bokseforbund.

Norges idrettsforbund mener bokse-Norge ikke har antidopingpapirene i orden. En nøye planlagt drittpakke, svarer Norges profesjonelle bokseforbund.

Et steg på veien mot proffboksing

Det er antatt at politikerne vil gå inn for å tillate proffboksing i Norge og denne høringen var et steg på veien mot å få opphevet forbudet.

Veien videre for saken er som følger:

  • 09.12.2014: Frist for avgivelse av innstilling:
  • 16.12.2014: Foreløpig dato første behandling i Stortinget
  • Ikke kjent: Andre behandling i Stortinget
  • Ikke kjent: Vedtak om lov

Videre detaljer om saksgangen finnes på Stortinget sine sider.

Se oppsummering av alle innleggene:

Eirik Helseth, professor i nevrokirurgi, sier nei til proffboksing på vegne Norsk nevrokirurgisk forening.

Eirik Helseth, professor i nevrokirurgi mener det forekommer hodeskader i boksing og de kan være til dels farlig.

Jon Helle og norsk legeforening sier nei til proffboksing.

Norsk legeforening, her ved Jon Helle, sier nei til proffboksing i Norge.

Oddvar Johan Jensen og Norges idrettsforbund sier nei til proffboksing.

Oddvar Johan Jensen, idrettsstyremedlem, ønsker ikke å heve forbudet mot proffboksing.

Leidulf Gravråk fra Norges Profesjonelle Bokseforbund mener vurderingene i stortingshøringen baserer seg på en misforståelse.

Leidulf Gravråk, president i Norges profesjonelle bokseforbund snakket på høringen og ønsker å oppheve forbudet mot proffboksing i Norge.

Frank Robert Walstad, styremedlem i Norsk Bokseforbund, er tydelig oppgitt over de øvrige partene i Stortingshøringen.

Frank Robert Walstad i Norges bokseforbund uttalte seg om proffbokseforbudet på tirsdagens stortingshøring.

Siste nytt

  • Kofstad med vill opphenting og banerekord i India

    Espen Kofstad spilte fantastisk golf på 2. runde på europatouren i New Delhi. Han ser ut til å klare cuten i turneringen tross torsdagens skrekkstart.

    Nordmannen gikk fra ni slag over par (81) torsdag til å sette banerekord og trolig spille seg over cutgrensen med en 62-runde fredag.

    – Jeg skjelver fortsatt litt. Det var bare utrolig i dag. Alt satt. Jeg traff på så mange putter. Det har vært litt av en dag, sier Kofstad til arrangøren.

    Han kunne knapt tro det selv etter å ha startet dagen på 141.-plass av de 144 startende i turneringen i Indias hovedstad.

    Suksessen på 2. runde gjør høyst sannsynlig at Kofstad er klar for spill også lørdag og søndag. Det fører til at han må endre reiseplaner for andre gang på kort tid.

    – Jeg endret flybillettene mine i går slik at jeg kunne reise hjem i morgen. Så jeg må endre dem igjen, sier nordmannen.

    62-runden er rekord på DLF Golf and Country Club i New Delhi, melder arrangøren.

    I skrivende stund ligger Kofstad akkurat over cutgrensen med ett slag under par totalt. En rekke spillere har imidlertid til gode å fullføre sine runder før feltet deles i to.

    Japaneren Keita Nakajima leder turneringen i den indiske hovedstaden så langt. Han har gått de to første rundene på totalt 14 slag under par. (NTB)

    Espen Kofstad
    Foto: MATHIAS BERGELD / BILDBYRÅN
  • City-duo mister Arsenal-kampen

    Manchester Citys forsvarsspillere Kyle Walker og John Stones mister begge søndagens storkamp mot Arsenal. For Arsenal kjemper en nøkkeltrio mot klokken.

    Både Walker og Stones pådro seg skader i løpet av landslagssamlingen, og City-manager Pep Guardiola sa på fredagens pressekonferanse at duoen ikke blir klare til møte mot Arsenal.

    Samtidig fortalte Guardiola at Kevin De Bruyne og Ederson trolig er tilgjengelig til kampen etter litt skaderusk.

    På Arsenal-manager Mikel Arteta sin pressekonferanse, fortalte spanjolen at trioen Bukayo Saka, Gabriel Martinelli og Gabriel Magalhães er usikker til kampen.

    – De har ikke trent ennå, men vi har en treningsøkt i morgen, så det er en sjanse for at de kan være med, sier Arteta.

    Kun ett poeng skiller fra Arsenal og Liverpool ned Manchester City når ti serierunder gjenstår av Premier League-sesongen.

    Liverpool tar imot Brighton klokken 15:00 søndag, før Manchester City får besøk av Arsenal kl. 17:30.

    John Stones og Kyle Walker
    Foto: Jason Cairnduff / Reuters
  • Leicester-smell - tetter seg til i opprykkskampen

    Leicesters svake form fortsetter på nivå to i England. Fredag ble det 0-1-tap borte mot Bristol, og i løpet av kvelden kan de miste den direkte opprykksplassen for første gang siden september.

    Etter forrige sesongs nedrykk fra Premier League, har Leicester stort sett toppet tabellen i Mesterskapsserien hele denne sesongen.

    Én seier på de siste seks seriekampene har imidlertid ført til at tabelltoppen er mistet til Leeds med åtte serierunder igjen.

    I tillegg er det bare ett poeng ned til Ipswich på tredjeplass, før de møter Blackburn borte klokken 18:30 fredag.

    Om Ipswich vinner den kampen vil de sende Leicester utenfor de to øverste plassene for første gang siden 5. serierunde som ble spilt i september. Ipswich vil riktignok ha én kamp mer spilt enn Leicester etter fredagens kamper.

    De to øverste lagene etter 46 serierunder rykker direkte opp til Premier League, mens lag tre til seks spiller opprykkskvalifisering om den siste opprykksplassen.

    FA Cup - Quarter Final - Chelsea v Leicester City
    Foto: Andrew Boyers / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal