Hopp til innhold

Her konfronterer Stöckl juryen

VIKERSUND (NRK.no): Landslagstrener Alexander Stöckl var så oppgitt over den lave farten i første omgang at han følte han bare måtte si fra til juryen - foran hele pressekorpset.

Stöckl

Alexander Stöckl (t.v.) gikk rett bort til de to jurymedlemmene Gabriel Gros (i midten) og Walter Hofer (t.h.) etter rennet. Han ga tydelig uttrykk for at han ikke var fornøyd med den lave farten i første omgang.

Foto: Mads Nyborg Støstad / NRK

– Jeg ville høre deres mening, og jeg ville gi dem mine tanker om den første omgangen. Jeg følte vi kunne gitt publikum et bedre produkt, sier Stöckl til NRK.no.

Norges landslagstrener kunne ikke skjønne hvordan juryen lot hopperne kjøre fra avsats 14 i første omgang. Derfor konfronterte han teknisk delegert Gabriel Gros og renndirektør Walter Hofer midt i pressesonen.

39-åringen stod foran en økende skare med pressefolk og pratet med de to jurymedlemmene i flere minutter.

Samtalen var forholdsvis rolig, men det var liten tvil om at det var snakk om en kritisk innvending fra Stöckl. Begge de to jurymedlemmene forsvarte seg med engasjement.

– Jeg var ikke sint, jeg bare sa hva jeg mente. Men jeg er litt sint for at vi ikke greide å levere et bedre produkt, sier Stöckl til NRK.no.

Norges trener Alexander Stöckl diskuterte farten med juryledelsen i Vikersund lørdag. Stöckl mente i utgangspunktet at publikum og hopperne kunne fått lengre svev.

Se video: Alexander Stöckl konfronterer to jurymedlemmer etter lørdagens renn. Foto: Helge Tvedten.

Scheie: – En skandale

Han får støtte av Arne Scheie, som kalte farten i første omgang «en skandale». Bare syv utøvere hoppet lengre enn 210 meter i omgangen, noe som fikk både Scheie og den norske hoppsjefen til å kritisere juryen.

– Gutta gjør så godt de kan, men juryen gjør ikke jobben sin. Vi må bare tro at det et stykke dårlig håndverk og at noen får rettet opp i det, sier hoppsjef Clas Brede Bråthen til NRK.no.

I andre omgang ble farten satt opp med tre avsatser. Da kom det betydelig flere lange hopp, og Gregor Schlierenzauer strakk seg helt ned til 240 meter.

– Det ser ut som Gregor går fortsatt, så det der går helt fint. Det er ingen som har ødelagt seg fordi de har hoppet langt på ski, sier Clas Brede Bråthen tørt.

Alexander Stöckl

Alexander Stöckl snakket med de to jurymedlemmene i flere minutter.

Foto: Mads Nyborg Støstad / NRK

Derfor satte de lav fart

Stöckl fikk følgende forklaring av juryen:

Den lave farten i første omgang skyldtes at det var så mange gode hoppere spredt utover hele startlista, fordi startlista ikke var representativ for hvem som egentlig var best. Dermed kunne juryen aldri sette opp farta, for det var aldri noen stor bolk av svake hoppere.

Dette var fordi hopperne ble rangert etter forrige sesongs ranking i skiflyging. Mange hoppere som ikke gjorde det så godt i fjor er i veldig god skiflygingsform i år, og hoppet tidlig i rennet.

Hofer forsvarte avgjørelsen

Renndirektør Walter Hofer gjentok den samme forklaringen overfor NRK.no etter rennet. Han er klar på at det ikke er forsvarlig å sette opp farten mer.

– I dag ble det hoppet 240 meter. Det er på grensen av av hva som er forsvarlig, sa Hofer til en gruppe norske journalister etter praten med Stöckl.

Han avdramatiserte konfrontasjonen.

– Alex og jeg prater sammen hver dag, så det er ikke noe spesielt, sier Hofer til NRK.no.

Stöckl skjønte forklaringen

Stöckl måtte si seg relativt fornøyd med forklaringen fra juryen.

– Etter å ha hørt forklaringen, skjønner jeg avgjørelsen. Jeg skjønner at det var vanskelig. Juryen hadde også bestemt seg på forhånd for ikke å endre farten i samme omgang.

Nå håper han bare det blir bedre fart i morgen.

– Hvis de gjør det samme i morgen, var ikke denne samtalen verdt noe som helst, men jeg tror de har lært. Dessuten tror jeg at det hjelper at vi får ny ranking i morgen, sier han.

Siste nytt

  • Storhamar knuste Vålerenga

    Storhamar var klart best og vant den tredje kampen 4-1 i NM-finaleserien mot Vålerenga.

    Laget fra Hamar leder nå 2–1 i kamper, og mangler to seire på å sikre seg kongepokalen.

    Storhamars Sverre Rønningen ble kampens store spiller med to mål for vertene.

    NM-sluttspillet ishockey menn, finale 1. kamp (best av 7), Storhamar -Vålerenga (5-1)
    Foto: Lise Åserud / NTB
  • Norsk hockey-tap i Ungarn

    Norge tapte 1–2 mot Ungarn i en privatlandskamp i ishockey fredag kveld.

    Viktor Granholm scoret Norges mål i overtall i det som NTB omtaler som en kamp som «ikke vil bli husket lenge».

    Norge møter Ungarn til ny kamp lørdag.

    Ishockey, treningskamp: Norge-Frankrike (3-4)
    Foto: Alf Simensen / NTB
  • Lyn vant etter kjempetabbe

    Lyn tok sesongens første seier da LSK Kvinner ble slått 1–0 i Toppserien fredag kveld.

    Kampens eneste scoring kom etter en fæl tabbe fra LSKs forsvarsspiller Camilla Huseby. Hun spilte ballen rett i beina til Lyns Jenny Røsholm Olsen, som vippet ballen over keeper og i mål.

    Lyn står dermed med fire poeng på fire kamper, mens LSK Kvinner står med to seirer og to tap etter fire runder.

    Toppserien i fotball 2024: Portretter av Lyn
    Foto: Fredrik Varfjell / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal