Hopp til innhold

Oppgitt Scheie: – Hvor var juryen i første omgang? Dette er skandale!

OSLO/VIKERSUND (NRK.no): Juryen måtte tåle kritikk fra flere hold etter en tam første omgang i skiflygningsrennet i Vikersund. – De gjør ikke jobben sin, mente sportssjefen.

Scheie

Arne Scheie gledet seg over gode norske resultater i hopprennet i Vikersund, men var ikke fornøyd med jobben juryen gjorde i første omgang.

Bråthen

Clas Brede Bråthen var lite fornøyd med farten hopperne fikk i første omgang.

Foto: Holm, Morten / Scanpix

– Hvor var juryen i første omgang, som ikke ga fart? Dette er skandale, sa Arne Scheie da verdenscuprennet i Vikersund var over.

Første omgangs lengste hopp var på 216,5 meter. Scheie var ikke alene om å mene at dette var langt under det man kunne forvente i Vikersundbakken, der Johan Remen Evensen har hoppet 246,5 meter.

Hoppsjef Clas Brede Bråthen var lite fornøyd med farten hopperne fikk i første omgang.

– Gutta gjør så godt de kan, men juryen gjør ikke jobben sin. Vi må bare tro at det et stykke dårlig håndverk og at noen får rettet opp i det, sa han.

Renndirektør Walter Hofer forsvarer den lave farten.

– Ja, det var moderat fart i første omgang. Men man vet aldri på forhånd hvordan det blir med vind og forhold, sier Hofer.

Hofer forsvarte avgjørelsen

I en diskusjon med Norges landslagstrener Alexander Stöckl etter rennet forklarte Hofer at den lave farten i første omgang skyldtes at det var så mange gode hoppere spredt utover hele startlista, fordi startlista ikke var representativ for hvem som egentlig var best. Dermed kunne juryen aldri sette opp farta, for det var aldri noen stor bolk av svake hoppere.

Hofer gjentok den samme forklaringen overfor NRK.no etter rennet. Han er klar på at det ikke er forsvarlig å sette opp farten mer.

– I dag ble det hoppet 240 meter. Det er på grensen av av hva som er forsvarlig, sa Hofer til en gruppe norske journalister.

Hoppet 240 meter

Bråthen ble hørt. Juryen satte opp bommen tre avsatser og finaleomgangen ble en langt mer underholdende opplevelse for publikum i Vikersund.

Gregor Schlierenzauer vant rennet med et hopp på imponerende 240 meter.

– Det er utrolig gøy å hoppe så langt. Jeg nyter det, sa vinneren til NRK etter rennet.

– At vi skulle få et så langt hopp hadde nok ikke juryen regnet med, men det hoppet er vi glade for, sa NRKs hoppkommentator Espen Bredesen.

Simon Amman ble nummer to, mens Robert Kranjec ble nummer tre.

(Artikkelen fortsetter under videovinduet.)

Se sistehoppet og intervju med vinner Gregor Schlierenzauer fra Østerrike.

Gregor Schlierenzauer sikret seg seieren med konkurransens lengste hopp på 240 meter. Det var 23,5 meter lenger enn hoppets hans i første omgang.

Stjernen svevde høyt

Andreas Stjernen dro nytte av den økte farten i finaleomgangen, og forsvarte sin fjerdeplass.

Han landet på 232,5 meter og var bare 0,4 poeng bak pallplass.

– Det føles som om jeg fortsatt er oppe og svever, sier en strålende fornøyd Stjernen til NRK.

Jeg kjente med en gang at det kom til å bli langt. Da var det bare å være tøff hele veien ned og sette nedslag, sier Stjernen.

Dette er nordmannens lengste hopp i karrieren.

– Jeg hadde ikke forventet dette i det hele tatt. Jeg hadde selvsagt et håp, men jeg forventet ikke dette, sier Stjernen.

(Artikkelen fortsetter under videovinduet.)

Andreas Stjernen ble beste norske i Vikersund lørdag. Han svevde ned til en fjerdeplass. Det gjorde landslagstrener Alexander Stöckl glad. Vant gjorde Gregor Schlierenzauer. Se Stjernens hopp her.

Andreas Stjernen landet på 232,5 meter i finaleomgangen. Nordmannen har aldri hoppet lenger, og var bare halvannet poeng bak vinneren.

Gjennombrudd

NRKs hoppekommentator Espen Bredesen var imponert over Stjernen etter rennet.

– Stjernen får sitt definitive gjennombrudd i dette rennet, sa han.

Han fikk støtte av sin sidekommentator Arne Scheie.

– Stjernen har bare vært i finale fire ganger denne sesongen og har 14. plass som sesongbeste. Dette er karrierebeste for ham, sa en opprømt Scheie.

Jacobsen økte

Anders Jacobsen økte fra 197,5 til 222,5 meter i finaleomgangen. Det holdt til en sjuendeplass for nordmannen.

Anders Bardal lå på niendeplass etter et hopp på 200 meter i første omgang. I finaleomgangen strakk han seg seks meter lenger, og ble nummer tolv.

Anders Fannemel landet på 215,5 meter og ble nummer 15. Rune Velta strakk seg 223 meter og hoppet seg opp til 17. plass. Tom hilde ble nummer 20.

Siste nytt

  • Alvorlig kneskade tvinger Sandefjord-spiller til å legge opp

    Sandefjord-spiller Andreas van der Spa (25) har tatt den tunge beslutningen om å avslutte fotballkarrieren etter at en kneskade har skapt komplikasjoner.

    Eliteserieklubben opplyser om beslutningen på sine nettsider fredag.

    Der heter det at van der Spa skulle gjennomgå det som på forhånd var antatt å være en enkel kneoperasjon. Det viste det seg ikke å være.

    – Samtalen med legen i etterkant var nedslående – og det var naturlig for meg å få noen flere synspunkter. Derfor har noen av de fremste ekspertene her i landet kommet med sine konklusjoner. Det er bare å krype til korset og slutte med toppfotballen, sier van der Spa.

    – Det har selvsagt vært blytungt, og jeg har vært helt i kjelleren, sier han videre og forteller at han rømte landet etter beskjeden.

    Beskjeden han fikk fra legene var krystallklar. Mer toppfotball kunne gitt varige skader.

    – Da jeg fikk «dommen» kom det som et sjokk. Jeg hadde ingen problemer da jeg kom til Sandefjord, sier nordlendingen.

    Forsvarsspilleren ble hentet inn som erstatter etter at kaptein Sander Moen Foss forsvant til Lillestrøm. Han var tiltenkt en sentral rolle i Sandefjord etter overgangen fra Sogndal. (NTB)

    Andreas van der Spa
    Foto: Fredrik Varfjell / NTB
  • Maanum kan gjøre comeback etter kollapsen søndag

    Arsenal-sjef Jonas Eidevall opplyser at Frida Maanum kan bli å se i søndagens kamp mot Leicester etter en lang periode på sidelinjen.

    Maanum falt om og ble liggende på gresset på overtid i ligacupfinalen mot Chelsea for snart tre uker siden. Hendelsen satte en støkk i både lagvenninner og andre.

    Svenske Eidevall forklarer at Maanum overvåkes medisinsk mens hun gradvis gjør seg klar for å komme tilbake på banen.

    – Alt går bra for øyeblikket, men vi må holde oss til protokollen og prosessen. Og så håper vi selvsagt at hun kan være tilgjengelig for å spille søndag, sa Eidevall på fredagens pressekonferanse.

    Søndag tar Arsenal imot Leicester som ligger på 9.-plass på tabellen.

    Arsenal ligger på 3.-plass i serien med seks poeng opp til tittelrivalene Manchester City og Chelsea. (NTB)

    Frida Maanum i aksjon i ligacupfinalen mot Chelsea
    Foto: ADRIAN DENNIS / AFP
  • Gulbrandsen tilbake i Molde-troppen til storkampen

    Molde-trener Erling Moe kan glede seg over å ha spissen Fredrik Gulbrandsen tilbake i troppen til søndagens storkamp mot Bodø/Glimt i Eliteserien.

    – Det blir vel én forandring, og det er at Martin Linnes ikke er med oss oppover. Fredrik Gulbrandsen er tilbake i troppen. Ellers ser det helt likt ut (som sist), sier Moe til TV 2.

    Gulbrandsen ble skadd allerede i serieåpningen mot Strømsgodset og har siden jobbet hardt for å komme tilbake. Det er uklart hvor mye han kan spille av søndagens toppkamp.

    Linnes startet i 1-2-tapet mot Odd onsdag og gikk av etter en time.

    For Glimts del er eneste endring at Ulrik Saltnes er tilbake i troppen. Han sto over mot Lillestrøm (5-0-seier) sist helg på grunn av sykdom.

    Kampstart på Aspmyra søndag kveld er klokken 19.15. (NTB)

    UEFA Europa Conference League 2023/2024: Molde - Club Brugge (2-1)
    Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal