Stengel sendte Vålerenga til tabelltopp

Start virket å være nærmest seieren i Kristiansand, men så dukket innbytterne Daniel Braaten og Herman Stengel opp og sikret Vålerenga-seier.

Herman Stengel avgjorde for VIF

JUBEL: Herman Stengel avgjorde for VIF.

Flotte angrep, to mål på to minutter og en Deshorn Brown som fortsetter å score mål. Start og Vålerenga innledet fjerde eliteserierunden med en morsom fotballkamp i Kristiansand.

Og hvordan det svingte! Vålerenga tok ledelsen, men Start snudde kampen, før Vålerenga slo tilbake igjen. Daniel Braaten kjempet med seg ballen forbi én startspiller, før han slo tunell på den neste og taklet ballen inn i Start-keeper Håkon Opdal. På returen var Herman Stengel og sendte Vålerenga-fansen til himmels og Vålerenga til toppen av tabellen.

Zahid i storform

Allerede etter fire minutter viste Vålerenga klasse. Deshorn Brown ble spilt opp på venstresiden, holdt unna forsvarsspilleren og sendte ballen lurt videre til Ghayas Zahid. Vålerengayndlingen vendte nydelig bort nærmeste mann og plasserte ballen i mål.

– Jeg er fornøyd. Jeg har ikke scoret på to kamper, så det var deilig å få inn det målet, sier Zahid til TV2.

Vålerenga styrte alt på Sør Arena og virket å ha god kontroll, men etter halvtimen våknet Start og kampen sikftet helt karakter med flere sjanser til hjemmelaget. Først et innlegg fra Owello, som Matthias Vilhjalmsson ikke klarte å kjempe mellom stengene. Før Owello igjen var på farten. Han la ballen ut til Børufsen som smalt til fra 6-7 meter, men Michael Langer reddet.

Start slo tilbake

Start scorer

2-1: Skuddet fra Vilhjalmsson sniker seg inn mellom stengene

Og etter 43 minutter smalt det virkelig fra Start. Vålerenga-keeper Langer og forsvarer Niklas Gunnarsson klart ikke å bli enige om hvem skulle klarere ballen. Det utnyttet Espen Børufsen, som stjal ballen la den inn i åpent mål. Minuttene etter fikk både Kristoffer Ajer og Vilhjalmsson gode muligheter til å gå hjemmelaget ledelsen.

I andre omgang var Start på farten igjen. En lang ball ble slått mot Vålerengas 16-meter og plutselig var Vilhjalmson en mot en med Væhler. Islendingen ventet og ventet, før han sendte i vei skudd som snek seg inn i mål.

Men bare minuttet etter viste Zahid sine kunstner igjen. Grindheim spilte til Zahid, som sendte ballen videre med en herlig liten flikk. Brown luktet situasjonen og sendte ballen forbi Håkon Opdahl. Jamaicaneren puttet sitt tredje mål på tre kamper.

Start presset på etter scoringene, men så dukket innbytterne til Vålerenga opp og sørget for at alle poengene blir med hjem til Oslo.

• Roma-spiller friskmeldt etter kollaps

Evan Ndicka har fått lov til å gjenoppta fotballaktiviteten etter at han tidligere i april kollapset i Romas kamp mot Udinese.

Ndicka ble liggende på gresset etter 71 minutter i kampen 14. april og holdt seg til brystet. Senere på kvelden opplyste Roma at forsvarsspilleren følte seg bedre og at han skulle gjennom flere tester. De har nå blitt gjennomført, og han er igjen klarert for aktivitet, opplyser klubben på sine nettsider. (NTB)

qYj-Mb-Adu4
  • Villa forlenger med suksesstreneren

Unai Emery har skrevet under en ny kontrakt med Premier League-klubben Aston Villa. Den nye avtalen til manageren strekker seg til 2027.

Emery har ledet Birmingham-klubben med stor suksess etter at han tok over for Steven Gerrard i november 2022. I skrivende stund ligger laget på fjerdeplass i Premier League med fire kamper igjen. Dermed kan klubben sikret sin første mesterligadeltakelse på over 40 år.

Emery sier til klubbens nettsider at han er veldig fornøyd med å forlenge avtalen sin.

– Vi nyter tiden i Villa, og vi har en flott gruppe med spillere. Jeg og mitt trenerteam deler visjonen til eierne, og de er veldig støttende og respektfulle. Strukturen er på plass for at vi skal fortsette å utvikle klubben, sier spanjolen. (NTB)

7ZFc-Z9Pon8
  • United-manageren fyrte løs mot pressen: – En skam

Manchester United-sjef Erik ten Hag langet ut mot journalistene da han stilte til pressekonferanse tirsdag.

Nederlenderen ble spurt om han forstår kritikken som har kommet i etterkant av FA-cupsemifinalen mot Coventry der de rødkledde til slutt tok seg videre etter en dramatisk kamp.

– Kommentarene er en skam, sa Ten Hag.

– Fotball handler om resultater, og vi kom til finalen. Og vi fortjente det, ikke bare etter den kampen, men alle de andre kampene, sa Ten Hag.

Manchester United ledet 3-0, men mistet hele overtaket i løpet av de siste 20 minuttene av ordinær tid. Coventry utlignet til 3-3, og senere traff de tverrliggeren og fikk et mål annullert etter en VAR-sjekk. På straffer vant United 4-2.

Tidligere spiller Roy Keane var blant dem som var harde med klubben etter avansementet mot laget fra nivå to. Han kalte prestasjonen for «pinlig».

– Det var en som spurte om det var pinlig. Nei, reaksjonen fra dere er pinlig, sa Ten Hag. (NTB)