Hopp til innhold

Stem frem «Årets ildsjel»

«Årets ildsjel» blir av mange trukket frem som den viktigste prisen på Idrettsgallaen. Her kan du være med å kåre vinneren.

Marius Langberg

Marius Langberg (t.v.) fikk prisen «Årets ildsjel» på Idrettsgallaen i fjor. Han mottok prisen av statsminister Jens Stoltenberg.

Foto: Grøtt, Vegard / NTB scanpix

  • Du kan stemme frem din ildsjel-favoritt nederst i saken!

Norges største idrettsprestasjoner i 2013 skal veies og hylles på den storslåtte Idrettsgallaen 4. januar.

Men gallaen vil også trekke frem vår aller største ildsjel – han eller hun som har lagt ned en stor innsats på vegne av idretten i flere år.

Juryen har allerede trukket frem sine fem kandidater (se lenger ned i saken), men nå trenger vi din hjelp til å kåre vinneren.

Vinneren av «Årets ildsjel» blir nemlig kåret i en kombinasjon av folkets stemmer og vurderingen av en fagjury.

De fem finalistene er:

Hans Petter Godø (66)

66-åringen har vært ildsjel i Godøy IL i hele 48 år. Godø beskriver det som uvirkelig å bli nominert til «Årets ildsjel» og forteller at han kjenner mange som stiller opp frivillig for norsk idrett. Fotballtrener Åge Hareide overrakte Godø den gode nyheten om nominasjonen.

Se videoportrett av Hans Petter Godø:

Stem frem «Årets ildsjel».

Cato (39) og Mirela Årnes (36)

Cato og Mirela Årnes har holdt hjulene i gang i Sandnessjøen og Omegn Cykleklubb. Mirella er også håndballtrener i Sandnessjøen IL. De ble begge meget overrasket da skihopper Anette Sagen plutselig dukket opp på kafeen og fortalte at de er nominert til Idrettsgallaen.

Se videoportrett av Cato og Mirela Årnes:

Stem frem «Årets ildsjel».

Laila Myhrer (76)

Myhrer har vært sterkt engasjert i turnidretten i over 40 år. Hun var selv aktiv gymnasiast og har trent alle aldersklasser i Eidsvold Turn. Medaljegrossist Kjetil André Aamodt overrakte invitasjonen til Idrettsgallaen.

Se videoportrett av Laila Myher:

Stem frem «Årets ildsjel».

Dugnadsgjengen på Knyken skisenter

Dugnadsgjengen i Orkdal IL består av pensjonister helt opp til 90 år som har gjort en stor jobb med oppbyggingen av Knyken skisenter. Hoppsjef Clas Brede Bråthen, som fortalte dem om nominasjonen, mener gjengen gjør en forbilledlig jobb.

Se video med dugnadsgjengen:

Stem frem «Årets ildsjel».

Geirr Kihle (72)

Kihle har hatt tillitsverv i sammenhengende 55 år i norsk skiidrett. Han har først og fremst vært en drivkraft i Konnerud idrettslag, men også i Buskerud Skikrets og Norges Skiforbund. Skipresident Erik Røste ga Kihle nyheten personlig da han var klar for Idrettsgallaen.

Se videoportrett av Geirr Kihle:

Stem frem «Årets ildsjel».
Laster innhold, vennligst vent..

Sportsnyheter

Jan Jönsson

Treneren stormet banen, ble utvist og prøvde å klemme dommer: – Ikke akseptabel oppførsel

I kampen mellom Vålerenga og Stabæk ble det baluba på overtid. I sentrum: Stabæk-trener Jan Jönsson.

Siste nytt

  • Sævik med ny scoring da Vålerenga beholdt tabelltoppen

    Både Karina Sævik og Iris Omarsdottir scoret sitt fjerde mål for sesongen da Vålerenga slo Stabæk 3-2 på hjemmebane i Toppserien tirsdag.

    Kampen skulle opprinnelig spilles i september, men ble framskyndet for å legge til rette for Vålerengas deltakelse i mesterligakvalifiseringen. Med tirsdagens seier ligger Vålerenga og Rosenborg på topp med tolv poeng, men VIF har bedre målforskjell. Deretter følger Røa med ni.

    Vålerengas hjemmeseier tirsdag kom etter scoringer av Olaug Tvedten, Ylinn Tennebø og Sævik, som scoret sitt fjerde mål for sesongen. For gjestene sto spisstalentet Omarsdottir for begge nettkjenningene – den siste fem minutter før slutt. 20-åringen har i likhet med Sævik scoret fire ganger denne sesongen.

    Stabæk står med seks poeng etter to seirer og tre tap hittil. Vålerenga har byderby mot Lyn til helgen, mens Stabæk får besøk av Brann. (NTB)

    Toppserien fotball 2023: Vålerenga - LSK Kvinner
    Foto: Lise Åserud / NTB
  • Milliardforlik i saken med overgrepsdømt turnlege

    Amerikanske myndigheter har inngått et forlik på nærmere 140 millioner dollar med ofrene for den overgrepsdømte turnlegen Larry Nassar.

    Justisdepartementet betaler i forliket et beløp tilsvarende rundt 1,5 milliarder norske kroner i forbindelse med krav fra 139 personer. Disse har beskyldt FBI for grov feilhåndtering av overgrepsbeskyldningene mot legen i 2015 og 2016. Justisdepartementet har vedgått svikt.

    Inkludert det siste forliket er det satt av rundt 1 milliard dollar av ulike instanser for å gi kompensasjon til flere hundre utøvere som Nassar
    skal ha foregrepet seg på under dekke av å behandle dem for idrettsskader.

    – Forliket vil ikke gjøre opp for den skaden som Nassar gjorde, men vi håper at det skal gi ofrene for ugjerningene hans noe av den viktige støtten de trenger for å fortsette legingen, sier fungerende visejustisminister Benjamin Mizer.

    I 2017 erkjente Nassar straffskyld for å ha misbrukt ti jenter. Den tidligere landslagslegen soner en fengselsstraff på inntil 175 år. (NTB)

    mn1xUzO0GqM
    Foto: Reuters
  • Roma-spiller friskmeldt etter kollaps

    Evan Ndicka har fått lov til å gjenoppta fotballaktiviteten etter at han tidligere i april kollapset i Romas kamp mot Udinese.

    Ndicka ble liggende på gresset etter 71 minutter i kampen 14. april og holdt seg til brystet. Senere på kvelden opplyste Roma at forsvarsspilleren følte seg bedre og at han skulle gjennom flere tester. De har nå blitt gjennomført, og han er igjen klarert for aktivitet, opplyser klubben på sine nettsider. (NTB)

    qYj-Mb-Adu4
    Foto: AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal