Hopp til innhold

– Vi ødelegger ikke sporten, det er konkurrentene som må bli bedre

VAL DI FIEMME/OSLO (NRK.no) De samme fire jentene som tok firedobbelt norsk på 15-kilometeren lørdag, er klare for å ta nye medaljer på tirsdag. Helst vil de tapetsere pallen på nytt.

Kristin Størmer Steira mener det er media som blåser opp temaet om de norske jentene som ødelegger skisporten.

Kristin Størmer Steira: ' Konkurrentene våre vet de har en jobb å gjøre

Tirsdag skal jentene gå 10-kilometer fristil med intervallstart, en øvelse som bør passe flere av de norske jentene godt.

I tillegg til Marit Bjørgen, Therese Johaug, Heidi Weng og Kristin Størmer Steira, skal også Astrid Uhrenholdt Jacobsen gå tirsdagens konkurranse.

Les også: Kowalczyk står over 10-kilometeren

Det knallsterke laget hevder formen fortsatt er god etter helgen, der samtlige fem jenter sparte seg i gårsdagens lagsprint-fiasko.

– Vi er en treningsvillig gjeng, det er ikke tilfeldig at vi gjør det vi gjør. Vi har bygd opp et veldig sterkt lag siden Liberec i 2009, og det får vi lønn for i dag, sier Therese Johaug.

Fikk kritiske spørsmål

Etter maktdemonstrasjonen på lørdagens 15-kilometer med skibytte, der Marit Bjørgen, Therese Johaug, Heidi Weng og Kristin Størmer Steira sikret de fire første plassene, ble den norske suksessen raskt et tema.

Flere stemmer mente den norske dominansen er ødeleggende for langrennssporten, ettersom store nasjoner som Tyskland og Russland står for viktige sponsorpenger til idretten.

Norsk dominans i VM

Slik så det ut på fristildelen av lørdagens 15-kilometer: Fire norske jenter i front, med polske Justyna Kowalczyk bakerst.

Foto: ANDREAS SOLARO / Afp

På dagens pressekonferanse var superkvartetten imidlertid klare på at de ikke kan gjøre noe annerledes - det er konkurrentene som må skjerpe seg.

– Konkurrentene har en jobb å gjøre

– Vi kan ikke trene mindre for at andre skal slå oss, sier Bjørgen.

– Det er media som stiller de spørsmålene. Konkurrentene våre sier til oss at det er de som har en jobb å gjøre. Vi ødelegger ikke sporten, det er de andre som må ta grep, sier Kristin Størmer Steira.

Bjørgen virket lettere oppgitt over de kritiske spørsmålene fra det samlede pressekorpset.

– Lørdag «ødela» vi sporten. I går, da det ikke gikk så bra, ble vi dømt nord og ned. Det er ikke så lett å gjøre det riktige, ler Marit Bjørgen.

Therese Johaug tror flere av utlendingene kan bli farlige på morgendagens 10-kilometer - en øvelse Johaug vant i Davos for litt over én uke siden.

– Kowalczyk gikk fort i Davos, og hun kommer til å gå fort i morgen. Men så må vi også se opp for Charlotte Kalla. Hun har OL-gull på denne distansen, sier Therese Johaug.

VIDEO: Johaug: – Det blir syre i halsen og blodsmak i munnen

(artikkelen fortsetter under videoen)

Vår reporter Mads Håby stiller Therese Johaug spørsmålet, hvor hardt blir det i imorgen. Therese Johaug svarer med et smil " Det blir syra i halsen og blodsmak i munnen". Reporter: MadS Håby

There Johaug: ' Det blir syra i halsen og blodsmak i munnen

Tviler på gjentakelse

Landslagstrener Egil Kristiansen tviler på at de norske jentene klarer å gjenta bragden fra lørdag.

– Jeg drømmer selvsagt om en reprise, men hvis vi skal klare det, må vi ha 100 prosent klaff på alle sammen og det skjer ikke hver dag, sier Kristiansen, og legger til:

– Men vi har fem løpere som kan ta medalje. De som har dagen vil være der oppe, og det kan være alle, sier Kristiansen.

Marit Bjørgen har vunnet alt hun har stilt opp i så langt i VM, med gull på sprinten og skiathlon-øvelsen lørdag. Rognes-jenta mener formen fremdeles er god foran 10-kilometeren.

– Kroppen føles bra, jeg er i form, sier Bjørgen.

VIDEO: Marit Bjørgen: – Jeg vet jeg er i form

Marit Bjørgen sier hun har allerede vet hun er i form denne sesongen og er klar for en beinhard 10 km imorgen. Reporter: Mads Håby

Marit Bjørgen: ' Jeg vet jeg er i form

Hva synes du om den norske dominansen på kvinnesiden i langrenn? Si din mening i kommentarfeltet under!

Siste nytt

  • Helseth og Kavlie rett til finale i ro-EM

    Thea Helseth og Inger Kavlie rodde Norges dobbeltsculler til heatseier og booket finaleplass på EMs første dag.

    Den nykomponerte duoen fikk tiden 6.51,81 og vant det andre heatet med over ett sekunds margin på Romania.

    Resultatet betyr at Helseth og Kavlie slipper å ro oppsamling og kan se fram mot søndagens A-finale i ungarske Szeged.

    Nylig var Helseth på pallen med Jenny Rørvik i verdenscupen, men i EM ble Rørvik byttet ut med Kavlie. Trioen kjemper om to plasser i båten i OL. (NTB)

    sq1_1fpr_pQ
    Foto: NTB
  • TV 2: Patrick Thoresen sier ja til å spille for Norge i ishockey-VM

    Det bekrefter hovedpersonen selv til TV 2.

    Thoresen sier han og landslagssjef Tobias Johansson har hatt tett kontakt den siste tiden.

    – Det har tent en liten glød i meg. Jeg kjente for to, tre år siden at jeg var ferdig med landslaget og at jeg hadde gjort mitt. Men nå har jeg har hatt en veldig god sesong i en alder av 40, og når landslagsledelsen ser noe i meg, og sier jeg kan bidra med noe både på og utenfor isen, så vekker det noen følelser jeg trodde var borte, sier han til TV 2..

    Thoresen ga seg på landslaget før VM i 2022, men har nå snudd.

    Patrick Thoresen
    Foto: Carina Johansen / NTB
  • Tenåring pågrepet etter terrormelding mot Paris-OL – ville dø som en martyr

    En 16 år gammel gutt har blitt arrestert i Frankrike etter at han skal ha planlagt en terrordåd under OL i Paris.

    Tenåringen skal ha fremmet et budskap i sosiale medier om at han ved hjelp av et selvmordsbelte ønsket å dø som en martyr under de olympiske lekene i Frankrike denne sommeren. Gutten skal ha truet med å sprenge seg selv i luften.

    16-åringen ble arrestert tirsdag som følge av terrormeldingen, ifølge AFP. Deretter skal det ha blitt iverksatt etterforskning av saken.

    Under en ransaking av foreldrenes hjem ble det oppdaget håndskrevne papirer der tenåringen hadde lovet troskap til den islamske staten, har en politikilde sagt til AFP. Den samme kilden har informert om at tenåringen skal ha innrømmet å ha planlagt en terrorhandling ved hjelp av pistol eller selvmordsbelte.

    Arbeidet med å fastslå tenåringens eksakte intensjoner pågår fortsatt. Frankrikes sikkerhetstjeneste (DGSI) gjennomfører en etterforskning.

    Frankrike er vertskap for de olympiske lekene i Paris fra 26. juli til 11. august. I mars hevet regjeringen beredskapsnivået til det høyeste nivået.

    (©NTB)

    BFo3Dgwqg8I
    Foto: AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal