Hopp til innhold

Her svever Ståle Sandbech inn til ny bronse i X Games

Aspen/Oslo (NRK.no): Ståle Sandbech kjørte et flott sisterun og tok bronsen i slopestylekonkurransen i X Games i Aspen lørdag kveld.

Ståle Sandbech ble beste norske og tok en bronse i slopestyle i X Games lørdag. Her ser du hans siste run. Kommentatorer er Thomas Lerdahl og Tom Hovde.

Her kjører Ståle Sandbech inn til bronse i slopestyle i X Games

Sandbech hadde som alle de andre nordmennene problemer i de første omgangene og falt. Men i den siste klaffet det meste. Han ble belønnet med 90 poeng av dommerne.

– Alle gode ting er kanskje tre, sa Sandbech til NRK etter at han ble nummer tre i år som i fjor.

– Det er jeg veldig glad for, for nivået er høyt. Jeg klarte det jeg kom hit for. Nå må jeg hjem og finne på nye knep før OL i Russland, sier han.

Sandbech tok også bronse på snøbrett i går. Han har dermed tett to bronsemedaljer i løpet av 24 timer.

Kjørte med snø i ryggen

Han følte seg trett og fjern på konkurransedagen, og måtte bruke et knep for å våkne.

– Jeg har vært helt ute av det i dag. Jeg måtte ta snø i ryggen hele tiden. Men det er deilig å ha noe å henge på hylla.

– Fikk du noe svar før OL?

– Alle har sjansen når man har dagen. Sotsji blir annerledes. Ingen vet hvordan løypa blir der, sier bronsevinneren.

Video: Én glad og én skuffet nordmann. Artikkelen fortsetter.

Ståle Sandbech tok bronse, mens Torstein Horgmo stort sett gikk i bakken, under slopestylefinalen i X Games lørdag kveld, norsk tid. Etter endt finale i Aspen (USA) tok begge en prat med NRKs Kristine Norvik Skeide.

Dobbel kanadisk seier

Sandbech kunne ikke gjøre noe med den kanadiske duoen Max Parrot og Mark McMorris. De tok dobbelseier med henholdsvis 96,33 og 95,66 poeng.

Video: Se Max Parrots vinnerrun. Artikkelen fortsetter.

Max Parrot svarte på presset fra landsmannen McMorris og tok 96,33 poeng i sitt siste run i Aspen lørdag. Det holdt til seier i årets X Games.

Her vinner Max Parrot slopestyle i X Games

Parrot ledet etter den første av de tre omgangene, med 94 poeng. I andre omgang fikk McMorris sit beste run og tok ledelsen. Men så slo Parrot tilbake i sin siste omgang.

McMorris var uheldig i sitt siste run. Han kolliderte med et rekkverk og slo seg kraftig. Han reiste seg etterpå, men måtte til legekontroll. Likevel hadde han altså sølvet.

– Jeg føler meg ikke så bra. Jeg bare ber til Gud om at det ikke er noen alvorlige skader. Jeg ville virkelig gjøre det bra. Jeg var ikke fokusert nok, sa en slagen McMorris etterpå.

Video: Se McMorris' fall. Artikkelen fortsetter

Canadieren Mark McMorris hadde en siste mulighet til å ta seieren i slopestyle i X Games. Men i sitt siste run feilberegnet han totalt og krasjet med railen.

Se McMorris' fall

Svært skuffet Horgmo

Norge hadde på forhånd kanskje størst forventninger til Torstein Horgmo. Han jaktet på sin første slopestyle-medalje, men falt i alle forsøkene og ble bare nummer seks. Dermed ble han også slått av Alexander Østreng som endte på fjerdeplass.

Horgmo var skuffet.

– Det gikk ikke i dag.

– Er det en forbannelse?

– Ja noe må det være. Men det er mest sannsynlig meg selv. Jeg hadde ekstremt lyst til å gjøre det bra, men det gikk ikke.

– Kan du revansjere deg i OL?

– Jeg er spent. Har ikke peiling på hvordan der blir der. Men jeg fikk prøvd mange av triksene jeg vil gjøre der, og det er jeg fornøyd med. Så vi får vente og se, sier Horgmo.

Norge hadde fire av de åtte finalistene. Den siste av dem, Emil Andre Ulsletten, ble nummer åtte.

Siste nytt

  • Forskere frykter hetebølge i Paris-OL

    Studier viser at det kan bli krevende temperaturer for utendørsutøverne i sommerens OL. Den norske troppen tar alle forholdsregler.

    Hanne Staff opplyser at det er tall og analyser som tilsier at det kan det bli varmere enn i Tokyo-OL for tre år siden.

    – Vi må virkelig ta det på alvor i forberedelsene, men jeg opplever at vi har lært mye fra Tokyo. Vi har lagt gode planer, sier Staff til NTB.

    Hun er leder for prestasjon og utvikling på Olympiatoppen.

    Tidligere i år ble det publisert en studie av tidsskriftet Npj Climate and Atmospheric Science, som undersøkte risikoen for at temperaturen i Paris kan overgå rekorden som ble satt i fjor. Den konkluderte med at det er en «ikke ubetydelig risiko». Franske helsemyndigheter har opplyst at hetebølgen i 2023 forårsaket 5000 dødsfall.

    Også det europeiske værbyrået ECMWF sine prognoser peker mot en varm sommer – muligens den varmeste siden 2017, ifølge instituttets april-prognose. Bakteppet er at 2023 var blant de varmeste årene noen gang registrert.

    En talsperson fra OL-arrangøren i Frankrike har tidligere uttalt til AFP at hetebølger og ekstremvær er faktorer de tar med i betrakningen og som de forbedereder seg så mye som mulig på for å iverksette nødvendige tiltak.

    Blant tiltakene er enten tidlig eller sent tidspunkt for konkurranser for å unngå den verste varmen. Det gjelder idretter som friidrett, sandvolleyball og tennis. (NTB)

    Hanne Staff på mediemøte 100 dager til OL
    Foto: Fredrik Varfjell / NTB
  • Medaljesjanse glipper trolig for Norge i OL

    En medalje ville vært innen rekkevidde for Norge med Casper Ruud og Ulrikke Eikeri i mixed double i tennis i Paris-OL, men det ligger dårlig an.

    Utfordringen er at om man skal delta i mixed double, må man fra før være kvalifisert til enten single- eller doubleturneringen.

    – Det er en liten sjanse, men den er der, sier Fredrik Lovén til NTB.

    Han er landslagsansvarlig i Norges tennis- og padelforbund.

    For at Ruud/Eikeri skal bli en realitet i Paris, bør Eikeri spille seg til en plass innenfor topp ti på doublerankingen. Da vil hun umiddelbart være kvalifisert, men hun trenger da en landsvenninne innenfor topp 300 på en av rankingene.

    Malene Helgø er for øyeblikket på 388.-plass på singlerankingen. Etter det vil OL-plassene fordeles etter den kombinerte rangeringen til de to double-spillerne.

    31 år gamle Eikeri er for øyeblikket på 26.-plass på doublerankingen etter et knepent finaletap i Stuttgart søndag.

    I Tyskland pådro dessuten Eikeri seg en skade som gjør at hun blir på sidelinjen i en kort periode.

    Det er kun 16 lag som stiller i mixed double-turneringen i OL.

    – Ruud/Eikeri ville utgjort en stor medaljemulighet?

    – Ja. Det viste de i United Cup i desember (slo Kroatia). Casper spiller egentlig ikke double eller mixed spesielt ofte, men er man god i tennis, pleier det å fungere i double òg, sier Lovén.

    Eikeri har blant annet spilt finalen i Roland-Garros i mixed double. På WTA-touren har hun tre doubletitler.

    Verdensrankingen 10. juni bestemmer hvilke utøvere som kvalifiserer seg til sommerens leker.

    (NTB)

    Casper Ruud
    Foto: Erlend Havsgård Martinsen / NRK
  • Målfest da Leeds sikret viktige poeng i opprykkskampen

    Middlesbrough kjempet til siste minutt, men det endte til slutt 3-4 i favør Leeds i engelsk førstedivisjon. Sistnevnte kjemper om opprykk til Premier League, og ligger nå på andreplass på tabellen med én kamp mer spilt enn sine konkurrenter i opprykkskampen.

    Kampen på Riverside startet med et smell allerede etter syv minutter, da Isaiah Jones satte inn 1-0 for vertene. Syv minutter senere utlignet Crysencio Summerville og lagene var like langt. Snaue 20 minutter inn i kampen var kampen snudd, da Patrick Bamford fant nettmaskene til 21- for Leeds.

    Men lagene var langt fra ferdigscoret. Først utlignet Emmanuel Latte Lath til 2-2 for hjemmelaget, og like før pause satte Wilfried Gnonto inn 3-2 til gjestene, som også var stillingen inn til pause.

    Andreomgangen ble langt fra like målrik, men også her rullet ballen i mål et par ganger. Først Summerville med dagens andre, før også Lath satte sitt nummer to for kvelden og dermed ekstra press på gjestene. Men det ble også kampens siste.

    Leicester topper fremdeles tabellen med 91 poeng, foran Leeds med 90 poeng og én kamp mer spilt og Ipswich på tredje med 89 poeng.

    Championship - Leeds United v Hull City
    Foto: Craig Brough / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal