Hopp til innhold

Sprintmesteren vil gå langløp: – Redd han mister hurtigheten

Ola Vigen Hattestad er i verdenstoppen på korte distanser, men har planer om å begynne med langløp. Både sprintlandslagstreneren og NRKs langrennsekspert er litt skeptiske.

Olympisk mester i sprint, Ola Vigen Hattestad, ønsker å satse på både sprint og langløp neste sesong.
Jeg vil råde han til gjøre det han er flinkest til, formaner sprinttrener Arild Monsen.Created by InfoDispatcher

SE VIDEOREPORTASJE: Ola Vigen Hattestad vil måle krefter mot milslukerne som går langløp neste sesong.

– Det kommer et år uten mesterskap neste sesong, så jeg tenker på å droppe litt verdenscup og heller gå langløp, sier Ola Vigen Hattestad.

32-åringen vant gull på sprintdistansen i OL i Sotsji, og har i tillegg VM-gull i sprint og lagsprint fra 2009.

Nå vil Hattestad ha en ny utfordring før neste OL i 2018. Han vil derfor prøve seg på det motsatte av å gå sprint, nemlig å måle krefter mot milslukerne som går langløp.

Inspirert av Dahl og Kjølstad

SKI-NORDIC-WC-MEN

Hattestad har vært en av verdens beste sprintere i flere år. Her med premien han fikk da han sikret sammenlagtseieren i sprintverdenscupen forrige sesong.

Foto: JONATHAN NACKSTRAND / Afp

I så fall følger han i fotsporene til andre tidligere sprintere som Johan Kjølstad og John Kristian Dahl. De ga seg på sprintlandslaget og satset på langløp, noe begge har hatt suksess med. Dahl vant Vasaloppet i vinter foran nettopp Kjølstad.

– Det er jo veldig kult å se hvordan de gutta som var med før herjer der, sier Hattestad.

Et lite tankekors er at sprinterne som har begynt med langløp ikke har vendt tilbake. Hattestad har på sin side tenkt å fortsette med sprint selv om han begynner med langløp. Han har satt seg mål om å kjempe om medalje også under OL om fire år.

NRKs langrennsekspert sier Hattestad kan ta en sjanse ved å satse på langløp.

Det er nemlig naturlig nok litt forskjellig trening som kreves i sprint og langløp. Utfordringen for Hattestad vil bli å holde ved like hurtigheten som kreves i sprint samtidig som han trener på å gå distanser på mange mil.

– Det er veldig forståelig at han tenker på å gå langløp etter en lang karriere. Jeg tror han kan bli sterkere, seigere og bedre på å stake mange mil. Men jeg er redd han kan miste litt av hurtigheten av det, sier Bjørn.

– Risiko for å bli treig

Også sprintlandslagstrener Arild Monsen er litt skeptisk.

– Jeg vil råde ham til å delta på det han er flinkest til, og det er sprint, sier Monsen.

Hattestad er klar over problemstillingen, men tror ikke det er grunn til å være bekymret.

– Det er nok en liten risiko for å kunne bli treig, men å gå langløp er nok noe jeg har lyst å gjøre likevel, sier han.

Siste nytt

  • VG: VM endte med millionunderskudd for Norges Håndballforbund

    Den norske delen av VM i håndball gikk over én million kroner i underskudd. Medarrangørene Danmark og Sverige fikk bedre økonomiske resultater.

    Norges håndballpresident Kåre Geir Lio opplyser om underskuddet til VG. Håndballmesterskapet for kvinner ble avholdt i november og desember 2023.

    Ifølge Lio fikk Danmark et overskudd på seks millioner kroner, mens svenskene gikk omtrent i null. Det økonomiske tapet skal likevel ikke være en sperre for mesterskap i Norge i framtiden.

    – Vi må være modige og tørre, sier Lio til avisen.

    Norge arrangerte totalt 23 VM-kamper i gruppespillet, hovedrunden og kvartfinaler. Det var totalt 36.870 tilskuere på kampene til de norske håndballjentene. Mesterskapet endte med VM-sølv for Norge.

    Neste år er Norge vertskap sammen med Danmark og Kroatia når håndball-VM for menn arrangeres. (NTB)

    cLJZ5U40J_M
    Foto: NTB
  • Eliteserieklubbene smadret salgsrekorden i 2023

    Norsk Toppfotballs (NTF) mål om at landets fotballklubber samlet skal selge spillere for mer enn én milliard kroner årlig innen 2028 er nesten nådd allerede.

    Det viser en fersk rapport fra Europatoppen.

    I 2023 solgte norske klubber spillere for hele 959 millioner kroner. Det var en markant økning fra 355 millioner i 2022.

    – Det er fantastiske tall, og det viser at spillere i norske klubber er attraktive på det internasjonale markedet. Samtidig er det en risiko for at ligaen blir svekket dersom man ikke klarer å fylle på med egenutviklede spillere eller bommer på spillerkjøp, sier NTFs sportssjef Erik Hoftun.

    I fjor solgte Molde alene spillere for nær en kvart milliard kroner, mens også Bodø/Glimt (149 millioner) og Rosenborg (105 millioner) passerte et tresifret antall millioner. (NTB)

    Sivert Mannsverk
    Foto: NTB
  • Højlund punkterte kampen – reddet Manchester United

    Danske Rasmus Højlund avgjorde for Manchester United da han satte 4–2 mot Sheffield United etter fremspill av Bruno Fernandes.

    Portugiseren ble kampens store spiller for de rødkledde vertene.

    Han utlignet til 2-2 fra straffemerket etter en time, og 20 minutter senere knallet han inn 3–2 fra distanse.

    Før hvilen sto Fernandes også for frisparket som et par trekk senere ga Manchester Uniteds første utligning.

    Hjemmelaget dominerte banespillet tungt og kom til flere store sjanser, men gikk likevel til pause på 1-1.

    En fæl feilpasning fra vertenes keeper André Onana ga Jayden Bogle muligheten til å snappe ballen, gå på løp og score fra skrått hold.

    Ledelsen varte ikke lenge. Sju minutter senere stusset Harry Maguire inn utligningen.

    Tidlig i 2.-omgangen ble Old Trafford-publikummet rystet igjen. Ben Brereton Diaz sørget for at det sto 1-2 på lystavla etter fine Sheffield United-kombinasjoner.

    Manchester United tok seg opp til 6.-plassen med onsdagens seier. Klubben har kun vunnet to av sine åtte siste kamper i Premier League.

    Helst sist ligger Sheffield United med sine 16 poeng fra 34 kamper. Dert er ti poeng opp til riktig side av nedrykksstreken. (NTB/NRK)

    Britain Soccer Premier League
    Foto: Dave Thompson / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal