Sykkel - Dette sykkelfantomet satte ny verdensrekord. - Foto: Rick Rycroft / Ap

Dette sykkelfantomet satte ny verdensrekord.

Foto: Rick Rycroft / Ap

Sprintet til verdensrekord

Hjemmefavoritten Anna Meares sikret seg et psykologisk overtak på konkurrentene da hun i kvalifiseringen satte ny verdensrekord på sprinten i bane-VM i sykling.

Meares, som er regjerende verdensmester i sprint for kvinner, kjørte inn til imponerende 10,782 sekunder og slo litauiske Simona Krupeckaites gamle rekord fra Moskva i 2010 med ni hundredeler.

Den australske jenta var svært skuffet etter at hun tapte kampen om gullet i lagsprinten for kvinner onsdag, men rekorden og beste tid i kvalifiseringen torsdag var et flott plaster på såret.

Hun var den eneste som klarte å kjøre distansen under 11 sekunder i kvalifiseringen.

Den som kom nærmest henne var kinesiske Guo Shuang, som kjørte inn til 11,004. 28 år gamle Anna Meares har vunnet åtte gull tidligere i karrieren.

(NTB)

Siste sport

 • Trekker seg som styreleder i VIF

  Åge Petter Christiansen trekker seg som styreleder i Vålerenga Fotball med umiddelbar virkning, melder VG. Årsaken er den vanskelige økonomien i Vålerenga, som ble forsterket av voldgiftsrettens dom i saken mot Stabæk der VIF ble dømt til å betale 6,2 millioner kroner.

 • Utøver dopingtatt

  Den walisiske 400-meterløperen Rhys Williams er sendt hjem fra samveldelekene etter å ha testet positivt for doping tidligere i juli, melder BBC.

 • frejd - Foto: Johansen, Carina / NTB Scanpix
  Foto: Johansen, Carina / NTB Scanpix

  Skadd under hagearbeid

  Sandnes Ulfs Edier Frejd kjemper for å bli klar til lørdagens kamp mot Strømsgodset. Forsvarsspilleren pådro seg en akillesskade mens han jobbet i hagen.

  – Jeg fikk en stor stein over foten. Når har jeg fått medisinsk behandling. Vi gjør alt for at jeg kan spille lørdag, men det er aldri noe godt tegn at man må stå over trening dagen før kamp, sier han ifølge Stavanger Aftenblad.

Sendeplan

Kl. Program Kanal