Hopp til innhold

Solli nær sensasjonell VM-medalje: – Jeg er veldig fornøyd

Med godt undervannsarbeid var Lavrans Solli med å kjempe om VM-medalje på 50 meter rygg i VM i svømming søndag kveld.

Lavrans Solli

IMPONERTE: Lavrans Solli svømte en imponerende bra 50 meter rygg.

Foto: JESSICA GOW / NTB scanpix

Solli kvalifiserte seg til finalen med knappest mulig margin. Kun ett hundredel skilte han og nestemann i semifinalen.

Og Solli fortsatt den imponerende innsats på 50 meter rygg. Etter 25 meter var han helt fremme i tetkampen. Dessverre holdt det ikke helt inn og med et middels innslag ble det en sjetteplass.

– Jeg er veldig fornøyd med å svømme så fort som jeg gjør nå, sier Solli.

Rett bak bronsen

Med en litt bedre avslutning kunne faktisk Solli tatt en sensasjonell bronsemedalje. Han var kun 15 hundredeler bak bronsemedaljen.

– Dette er et kanonløp. Jeg er sinnssykt fornøyd med ham, sier NRKs svømmeekspert, Aleksander Hetland.

Tiden 24,84 er norsk rekord med et knapt tidel. Han slår blant andre verdensrekordholder Liam Tancock i finalen.

– Når man først er i en finale er det selvsagt surt ikke å få medalje. Jeg vet at det er jevnt. Jeg syns jeg gjør et veldig bra løp, så det er egentlig ikke bittert å være så nære. Jeg har vært nærmere medalje før, forklarer Solli.

– Han fikk en kjempebra start. Han kommer opp til overflaten som to eller tre. Han taper litt i midtdelen, men så holder han seg bra med. Et litt langt innslag også, så det er ikke et optimalt løp, men han fikk ut det han hadde inne i VM-finalen. Han viser at han har tatt store steg, sier Hetland.

Har tro på medaljer

Solli forteller at semifinalen ble nøye gjennomgått og at han gjorde endringer etter den. Blant annet gjorde la han inn et ekstra butterflykick under vann. Sollig gjorde også innslaget lenger fra veggen i dag, ettter analysene etter gårsdagens løp.

– Vi konkluderte med at det ikke var noe negativt å gli inn i veggen. Jeg har så høy fart at jeg ikke kunne tatt et tak til. Jeg følte ikke jeg gjorde noe feil, slik som jeg følte i går, sier Solli.

Med dette imponerende resultatet ser det lovende ut for Solli i fremtiden.

– Nå er han på så høyt nivå at han kan ta medaljer i fremtiden, sier Hetland.

Solli satser egentlig ikke på 50 meter rygg lenger. Han har i det siste begynt å trene mer i håp om å gjøre det bra på de lengre ryggøvelsene.

På 100 meter rygg tidligere i VM ble det allikevel en litt skuffende tid. I dag slo han altså knallhardt tilbake.

Siste nytt

  • Landslagsspiller klar for finsk ishockey: – Enkelt valg

    Den norske landslagsspilleren Christian Kåsastul har skrevet under en kontrakt med den finske ishockeyklubben KooKoo.

    27-åringen bekrefter overgangen til TV 2.

    – Det var et enkelt valg. Jeg ville tilbake til Finland. Det er en topp liga i Europa. Det er fokus på struktur og det defensive spillet, og det passer meg godt, sier Christian Kåsastul til TV 2.

    FID276OpxVg
    Foto: NTB
  • Store endringer på kombinertlandslaget: Fra 13 til seks utøvere

    I vinter var det ni menn og fire kvinner på kombinertlandslaget. Til neste sesong slås de to lagene sammen til ett, samtidig som det kuttes drastisk.

    – Vi ønsker å spisse satsingen enda mer mot et VM på hjemmebane neste år og optimalisere satsingen mot de aller, aller beste, sier sportssjef Ivar Stuan til NRK.

    De seks utøverne som blir en del av Elite A-landslaget er: Jørgen Graabak, Ida Marie Hagen, Gyda Westvold Hansen, Mari Leinan Lund, Jens Lurås Oftebro og Jarl Magnus Riiber.

    Samtidig har ledelsen opprettet et B-landslag. Der er det én kvinne og syv menn. Blant dem flere som har medaljer og gull fra VM og OL.

    B-laget består av: Marte Leinan Lund, Espen Andersen, Espen Bjørnstad, Kasper Moen Flatla, Einar Lurås Oftebro, Aleksander Skoglund, Andreas Skoglund og Simen Tiller.

    – Vi legger også til rette for de nest beste, men de vil trene mye mer lokalt med sine regionale team, sier sportssjef Stuan om utøverne på Elite B-laget.

    Ifølge Stuan handler kuttet i antall på A-laget først og fremst om optimalisering, men også noe økonomi.

    Neste år er det VM på hjemmebane i Trondheim.

    Kombinert
    Foto: NTB
  • VG: VM endte med millionunderskudd for Norges Håndballforbund

    Den norske delen av VM i håndball gikk over én million kroner i underskudd. Medarrangørene Danmark og Sverige fikk bedre økonomiske resultater.

    Norges håndballpresident Kåre Geir Lio opplyser om underskuddet til VG. Håndballmesterskapet for kvinner ble avholdt i november og desember 2023.

    Ifølge Lio fikk Danmark et overskudd på seks millioner kroner, mens svenskene gikk omtrent i null. Det økonomiske tapet skal likevel ikke være en sperre for mesterskap i Norge i framtiden.

    – Vi må være modige og tørre, sier Lio til avisen.

    Norge arrangerte totalt 23 VM-kamper i gruppespillet, hovedrunden og kvartfinaler. Det var totalt 36.870 tilskuere på kampene til de norske håndballjentene. Mesterskapet endte med VM-sølv for Norge.

    Neste år er Norge vertskap sammen med Danmark og Kroatia når håndball-VM for menn arrangeres. (NTB)

    cLJZ5U40J_M
    Foto: NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal