Marit Bjørgen - Marit Bjørgen må kjempe mot snø i løypa i Falun. Hun går ut 50 sekunder foran nærmeste utfordrer. - Foto: Lien, Kyrre / Scanpix

Marit Bjørgen må kjempe mot snø i løypa i Falun. Hun går ut 50 sekunder foran nærmeste utfordrer.

Foto: Lien, Kyrre / Scanpix

Snøfall kan gi norsk langrennstrøbbel

Petter Northug og Marit Bjørgen går ut først i hvert sitt renn søndag. Det er ikke nødvendigvis optimalt.

Den svenske minitouren avsluttes med jaktstart i Falun søndag. Sammenlagtresultatene fra resten av rennene er summert, så lederne går ut først på dagens etappe.

Det betyr at Petter Northug og Marit Bjørgen går ut først. Bjørgen går ut 50 sekunder foran polske Justyna Kowalczyk, mens Northug starter 40 sekunder foran svenske Marcus Hellner.

Snø i løypa

I utgangspunktet burde det selvfølgelig være en stor fordel, men det har begynt å lave ned i Falun. Snødekket er tykt, og de store fnuggene legger seg raskt i løypa.

- Bjørgen og Northug har dagens dårligste startnummer, sier Åge Skinstad, sportssjef i langrenn.

Servicefolk i løypa

Det norske laget har sørget for at servicefolk kommer til å gå opp sporene mens løpet pågår. Likevel mener Skinstad de to norske i front får en ulempe med været.

- Dette været er ikke ideelt i en jaktstart, sier Skinstad til NRK.

Sportssjef Åge Skinstad - Sportssjef Åge Skinstad mener Bjørgen og Northug kommer til å få det tøffere søndag på grunn av snøfallet i Falun. - Foto: Larsen, Håkon Mosvold / SCANPIX

Sportssjef Åge Skinstad mener Bjørgen og Northug kommer til å få det tøffere søndag på grunn av snøfallet i Falun.

Foto: Larsen, Håkon Mosvold / SCANPIX

Siste sport

 • Kiryienka har fått luke

  Vasil Kiryienka går nå for etappeseier og nærmer seg toppen av det andre førstekategori-fjellet Col de Peyresourde. Sky-rytteren har nesten to minutter ned til duoen Nicolas Roche og Jesús Herrada som følger bak. Det er imidlertid et godt stykke igjen for Kiryienka og de andre rytterne, som må over ytterligere to brutale fjell før de sykler over målstreken.

 • United klar for å gjøre rekordkjøp

  Manchester United er villig til å bryte overgangsrekorder for å gi Louis van Gaal de spillerne han vil ha. Det sier klubbdirektør Ed Woodward.

  – Klubben er ikke redd for å bruke svært store summer på overgangsmarkedet. Vi er ikke opptatt av om vi setter rekord eller ikke. Det som betyr noe er at vi henter en toppspiller manageren ønsker skal bli en stjerne for Manchester United. Vi er i en veldig sterk posisjon økonomisk, sier Woodward.

 • 22 mann i ledelsen

  Etter den første toppen har gruppene samlet seg, og disse 22 rytterne har nå nesten to minutter til hovedfeltet.

  Kiriyenka og Lopez (Sky), Herrada, Izagirre og Visconti (Movistar), Majka og Roche (Tinkoff), Fuglsang (Astana), Kadri (AG2R), Dumoulin (Giant), Van den Broeck (Lotto), Moinard og Velits (BMC), Rolland, Arashiro og Gautier (Europcar), Schleck (Trek) Taaramäe (Cofidis), Rodriguez (Katjusja), Durasek (Lampre), De Marchi (Cnnondale) og Mollema (Rabobank).

Sendeplan

Kl. Program Kanal