Hopp til innhold

Ingvild Snildal legger opp

Ingvild Snildal klarer ikke å få motivasjonen tilbake. Dermed legger en av Norges beste svømmere gjennom tidene opp i en alder av 25 år.

En av våre beste svømmere gjennom tidene legger opp. Ingvild Snildal har mistet motivasjonen.

Se video: Svømmeren Ingvild Snildal har bestemt seg for å legge opp på grunn av manglende motivasjon.

SNILDAL WEB_SPORT

VM-bronsen fra 2009 er et av Snildals store høydepunkter i karrieren.

Foto: Suslin, Maja / NTB scanpix

– Det siste halvåret har jeg kjent at jeg trives som en vanlig person som ikke er toppidrettsutøver, sier Ingvild Snildal til NRK.

Svømmeren har vært i tenkeboksen siden forrige sesong, og har nå bestemt seg for at karrieren i bassenget er over.

– Jeg skjønte det egentlig allerede i høst. Jeg syntes det var behagelig å sove lenge, slippe å stå opp klokken fem for å rekke trening og slippe å være dødssliten hele tiden, forklarer hun.

Skuffet etter VM

Snildal har vært en del av det norske landslaget i syv år og regnes som en av Norges beste svømmere gjennom tidene.

De siste sesongene har imidlertid hatt flere tunge perioder. Både OL i London og VM ble en skuffelse. Snildal følte hun var i storform, spesielt i VM, men klarte likevel ikke mer enn en 24.-plass på favorittøvelsen 50 meter butterfly.

Etterpå var hun veldig skuffet og begynte å tenke på å gi seg.

– Jeg tenkte «hvorfor går det ikke?». Jeg har lagt ned så mye tid og følte meg i veldig god form. Da var det egentlig nok, sier hun, og legger til:

– Det har ikke å gjøre med noe annet enn meg selv, det er mentalt og handler om motivasjon. Det krever så sykt mye å være en toppsvømmer, sier hun.

Ingen fest

Landslagstrener Petter Løvberg sier han har merket at Snildal har slitt med motivasjonen.

– I de siste mesterskapene har hun ikke hatt den samme gleden av å konkurrere som før. Det er jo konkurransene som skal være festen, men slik opplevde nok ikke Ingvild de siste mesterskapene, sier Løvberg til NRK.

Vil huske opplevelsene best

Snildal har både en bronse på 50 meter butterfly i langbane-VM (2009), samt EM-gull og sølv i butterfly fra 2012.

Dette trekker hun naturlig nok frem som høydepunkter i karrieren, men det er likevel andre ting hun vil huske best.

– Alle opplevelsene jeg har fått på veien. Vi har reist utrolig mye, så det er klart jeg sitter igjen med utrolig mange gode minner fra tiden på landslaget. Alle vennene jeg har fått, trenerne jeg har hatt. Det er sånt som kommer til å sitte igjen, forteller hun.

Norge har blitt bortskjemt med svømmere som presterer på internasjonalt nivå, men de siste årene har de fleste sluttet. I tillegg gikk Alexander Dale Oen bort for to år siden.

Snildal er likevel ikke bekymret for svømmesporten i Norge.

– Neida, det ser vi akkurat nå under NM. Det er utrolig mye bra svømming, og det lover godt for fremtiden. Det er mange gode svømmere på vei opp. Det vi ser nå er et generasjonsskifte, sier hun.

Torsdag ble det satt hele ni junior-rekorder og seks senior-rekorder i under NM. Landslagstrener Løvberg mener det viser at det gror bra i norsk svømmesport.

– Det er juniorer som begynner å nærme seg seniornivå, sier landslagstreneren.

Sportsnyheter

Scenene før skrekkstraffen vekker oppsikt: – Ufattelige bilder

Ballen var søkk borte da Bernardo Silva skulle ta straffe mot Real Madrid. Eksperter mener den lange ventetiden kan ha vært avgjørende for storlaget.

Siste nytt

  • Norge avslutter EM-kvaliken i Bergen – første gang på fem år

    Norges fotballkvinner møter Nederland i den siste kvalifiseringskampen til fotball-EM. Det oppgjøret skal spilles på Brann stadion i Bergen.

    Det opplyser Norges Fotballforbund på sine nettsider. Kampen spilles 16. juli.

    – Jeg var selv til stede i Bergen i forbindelse med Champions League-kamp og fikk oppleve hvor stort engasjement og fotballinteresse det er i byen. Vi gleder oss til å komme dit og oppleve den fantastiske støtten selv. Dette kan bli en helt avgjørende kamp i en åpen gruppe, og derfor er det viktig at publikum hjelper oss ekstra på veien, sier landslagssjef Gemma Grainger.

    Sist de norske fotballkvinnene spilt landskamp i Bergen, var helt tilbake i 2019. Da slo de England 2-1 foran 10.830 tilskuere. (NTB)

    Norges landslag kvinner
    Foto: NTB
  • PST blir med OL-troppen til Paris: – Vi er godt ivaretatt

    En representant fra Politiets sikkerhetstjeneste (PST) skal oppholde seg i Paris under sommerlekene samtidig som de norske gullhåpene.

    Det opplyser toppidrettssjef Tore Øvrebø til NTB.

    – Det er et veldig flott samarbeid. Det øker opplevd trygghet i troppen, vi vet at vi er godt ivaretatt, sier Øvrebø.

    PST-representanten skal fungere som en forbindelse mellom sikkerhetsapparatet hos arrangøren, politimyndigheter og OL-troppen.

    Det er ikke unikt at PST er med den norske delegasjonen til lekene.

    Nå er lekene tilbake i Europa for første gang på ti år (Sotsji 2014), og det blir det første åpne OL siden 2018.

    – Det betyr at det er flere mulige kontaktpunkter mellom konkurransene og publikum. Det betyr at det må være en litt annen type sikkerhet enn vi har sett før. Det vil minne mer om London. Det gikk jo også bra, sier Øvrebø.

    I franske medier har sikkerhet og risiko for terror vært synlig i nyhetsbildet.

    Øvrebø
    Foto: NTB
  • FA-cupen kutter omkamper – vil skåne spillere etter nytt CL-format

    Omkamper i FA-cupen blir skrinlagt fra neste sesong, melder Det engelske fotballforbundet (FA) torsdag.

    Tiltaket om å avskaffe alle omspillskamper er en del av en ny avtale mellom FA og Premier League. I avtalen inngår det også at Premier League-klubbene skal betale ytterligere 450 millioner norske kroner som skal gå til grasrotfotballen hver sesong.

    FA hadde allerede skrotet omkamper fra femte runde og utover. Grepet med å droppe alle omkamper kommer som følge av de utvidede Uefa-turneringene.

    Neste sesong er det nytt format i mesterligaen, europaligaen og conferenceligaen som fører til enda flere kamper.

    FA informerte også om at alle rundene i cupen nå vil bli spilt i helger. Finalen skal spilles den nest siste helgen i Premier League-sesongen, på en lørdag uten noen toppkamper som skal spilles på samme dag. (NTB)

    Haaland
    Foto: AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal