Hopp til innhold

Slik skal skadeplagede Bovim nå OL-drømmen

FLAGSTAFF (NRK): Ingvill Måkestad Bovim (34) har ikke hatt en skadefri sesong siden 2011. Med ekstra alternativ trening er hun nå i rute til OL i Rio.

Ingvill Måkestad Bovim

MÅLBEVISST: Ingvill Måkestad Bovim trener mye styrke for å holde skadene unna.

Foto: Roy Kenneth S. Jacobsen

– Formen er bra. Man kan aldri være i for god form, men jeg har fått gjort mye bra trening i år. Får jeg det til i konkurranse, blir det bra, forteller Ingvill Måkestad Bovim når NRK møter henne mot slutten av et drøyt tre uker langt høydeopphold i Flagstaff.

Ingvill Måkestad Bovim

NY VÅR: Ingvill Måkestad Bovim tilbragte store deler av april på høydesamling i Flagstaff.

Foto: Hanne Skjellum Mueller / NRK

Siden har hun klart EM-kravet, da hun løp på 4.10,23 på 1500 meteren i sesongens første stevne utenfor San Francisco i helgen. Og det i comebacket.

Alternativ trening

Det er nærmest blitt en vane å se Bovim få sesongen ødelagt på grunn av skade de siste årene. Derfor har hun også lagt om noe på treningen.

– Jeg trener mer alternativt og gjør forebyggende rehabiliteringsøvelser, sier Bovim.

Nå holder Bovim seg stort sett til én hard løpetrening om dagen. Den andre bruker hun enten til styrke, på elipsemaskin eller med jogging i basseng.

– Det handler litt om hvor mange kilometer man tåler å løpe i forhold til steg og kropp generelt. Jeg satser på at det holder meg skadefri, forklarer hun.

Nedtur på nedtur

For det har vært mange nok av nedturene. Mellomdistanseløperen fikk sitt virkelige gjennombrudd i 2011 da hun ble nummer seks i VM i Sør-Korea. Det så lyst ut med tanke på OL i London. Men før forsøksheatet røk hun akillesen og lekene var ødelagt. Samme år ble hun gravid med sønnen Ferdinand, noe som naturlig nok også holdt henne på sidelinjen i 2013.

Ingvill Måkestad Bovim

KNUST: Ingvill Måkestad Bovim møtte pressen i London i 2012 og fortalte at en akillesskade gjorde at hun ikke kunne delta.

Foto: Junge, Heiko / NTB scanpix

Året etter var en liten opptur, men etter sesongen måtte hun operere hælen. 2015 ble avbrutt med nok en skade, etter bare to konkurranser, denne gang i leggen.

Fortsetter etter OL

Men nå er Bovim altså tilbake - og det blir neppe siste sesongen.

– Jeg har i hvert fall ikke sett dette som siste sesong, spørsmålet er hvor mange sesonger til det blir, men det blir lenger enn i år for å si det sånn, forsikrer hun.

EM-plassen er allerede klar, mens for å sikre sin første OL-deltakelse, må hun løpe fem sekunder raskere - på 4.05,50.

– De sesongene jeg har løpt bra og vært skadefri, har ikke det vært noe problem. Nå er formen nesten der den var i 2012, som er det året jeg tror jeg kunne løpt fortest, forteller Måkestad Bovim.

Siste nytt

  • Nagelsmann forlenger med Tyskland

    Julian Nagelsmann har skrevet ny kontrakt som tysk landslagssjef som strekker seg til og med fotball-VM i 2026.

    Det opplyser Tysklands fotballforbund på sitt nettsted.

    Nagelsmann er den siste tiden blitt sterkt koblet til sin tidligere klubb Bayern München, der Thomas Tuchel ikke får fortsette som hovedtrener etter inneværende sesong.

    Forlengelsen med landslaget gjør imidlertid 36-åringen uaktuell for Bayern.

    – Dette er en avgjørelse som kommer fra hjertet. Det er en stor ære å kunne trene landslaget og jobbe med de beste spillerne i landet, sier Nagelsmann. (NTB)

    X5kdFmemwRg
    Foto: AFP
  • Ny landslagsavtale godkjent av styret i Norges Skiforbund

    Styret i Norges Skiforbund godkjente torsdag det fremforhandlede forslaget til ny avtale for utøverne på landslag.

    Det bekrefter generalsekretær Arne Baumann i Norges Skiforbund (NSF) til NRK.

    – Jeg tror dette har vært viktig både for Norges Skiforbund og for hele skiidretten, samarbeidspartnere og for å utvikle skiidretten videre. Og få ro rundt situasjonen om landslagsavtalen, sier Baumann til NRK.

    Innholdet i den oppdaterte landslagsavtalen er diskutert og utarbeidet av et utvalg som blant annet har bestått av utøvere, sportssjefer, tillitsvalgte og samarbeidspartnere.

    – Skistyret har konkludert med at utvalget har gjort en grundig og meget god jobb. Den nye landslagsavtalen, viljen til et godt samarbeid og god kommunikasjon også i tiden som kommer, er avgjørende for at norsk skisport skal utvikle seg slik vi ønsker, sier skipresident Tove Moe Dyrhaug i en pressemelding.

    I pressemeldingen fra NSF sier alpinist Aleksander Aamodt Kilde at dialogen med Skiforbundets ledelse er god og at den nye landslagsavtalen gir et godt grunnlag for den videre prosessen.

    – Den reviderte landslagsavtalen gir bedre forutsigbarhet og tydelighet for alle. Ikke minst med tanke på forståelse og aksept når det gjelder våre Image rights, noe som har vært avgjørende for oss utøvere, sier Kilde.

    Kilde satt i utvalget som alpinistenes representant. Representanen for langrenn, Pål Golberg, mener at arbeidet med utvalget har gitt bedre innsikt og forståelse.

    Det er enighet om å bevare den nevnte utvalget som «utviklingsarena» fremover. Utvalget skal møtes hver vår før skistyret vedtar landslagsavtale for en ny sesong, og nå i høst for å diskutere erfaringene med å etablere de kommersielle manualene i grenene.

    Kilde møter pressen
    Foto: Beate Oma Dahle / NTB
  • Fratatt seieren etter skandalebildene

    NRK skrev tidligere denne uka om den spesielle avslutningen på Beijing halvmaraton.

    He Jie vant løpet, men tilsynelatende etter at hans afrikanske motstandere vinket kineseren frem. Spekulasjonene om løpsfiksing var i gang, og nå har konsekvensene kommet.

    Det er den kinesiske TV-kanalen CCTV som fredag får bekreftet at de tre beste i løpet må levere tilbake sine trofeer og tilbakebetale bonuspenger, ifølge NTB.

    Jies kenyanske konkurrent Willy Mnangat sa etter løpet at han hadde latt kineseren vinne, men endret senere forklaringen sin i et nytt intervju.

    Der påsto Mnangat at han hadde vært hare for Jie.

    – Jeg vet ikke hvorfor de skrev navnet mitt på startnummer i stedet for å skrive hare. Jobben min var å sette farten og hjelpe ham til seier, men dessverre nådde han ikke målet sitt som var kinesisk rekord, forklarte Mnangat.

    Det kinesiske friidrettsforbundet uttalte tidligere denne uken at de hadde møttes i sakens anledning. I en en uttalelse er det lovet forbedringer knyttet til idretten i landet. (NTB/NRK)

    jX7yazqefCE
    Foto: Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal