Hopp til innhold

Her er oppskriften på hvordan Norge skal knekke Tsjekkia

Norge analyserer alle sine motstandere i håndball-EM ned til detaljnivå. Analytiker Wenche Halvorsen Stensrud har klart for seg hva som venter i kampen mot Tsjekkia - og hvordan de skal stoppes.

Wenche Halvorsen Stensrud er videoanalytiker for det norske kvinnelandslaget i håndball. Hun har studert kveldens motstander i EM, nemlig Tsjekkia.

Wenche Halvorsen Stensrud forteller hva slags spillere det norske laget skal bryne seg på i kampen mot Tsjekkia i kveld.

Wenche Halvorsen Stensrud

Wenche Halvorsen Stensrud var også med i Norges analytiske team under håndball-VM i Kina i 2009. Den gang endte det med bronse til Norge.

Foto: Kallestad, Gorm / NTB scanpix

Hana Martinkova

Hana Martinkova er en av skytterte på Tsjekkias lag de norske spillerne må forsøke å stoppe.

Foto: Larsen, Håkon Mosvold / NTB scanpix
– Tsjekkia har en del bra materiale. De har tre veldige gode skyttere, en stor sterk linjespiller og to gode kantspillere. Det er et tøft lag. De holder ikke hele kampen, det kan vi klare å utnytte, men vi skal være veldig oppmerksomme på dem, sier Wenche Halvorsen Stensrud til NRK.

Stensrud er videoanalytiker for det norske kvinnelandslaget i håndball-EM.

Hun er viktig i Norges kampforberedelser til kampene - også frem til torsdagens oppgjør mot Tsjekkia der Norge jakter to nye poeng i EM-gruppespillet.

Grundig analyse

Tro ikke at beskrivelsen over er det eneste Stensrud skal fortelle til de norske landslagskvinnene. For analyseteamet har tatt for seg alle spillerne hos torsdagens motstander.

Foran seg har Stensrud et ruteark. På arket er det en tegning av den ene delen av en håndballbane. Tegning viser Tsjekkias oppstilling i angrep.

Analytiker Stensrud har klart for seg hva hver av spillerne foretar seg - og hva de er kapable til på banen.

Stensrud snakker i korte setninger uten overflødig informasjon. Her er det spillerinformasjonen som er sentral. Draktnummer brukes fremfor navn.

– På venstreback har vi to bra skyttere i nummer 19 og nummer 17. Begge to skyter bra på distanse. Det er 19 som spiller mest, er tøff. Skyter bra for lufta og fra gulvet. I midten har de playmaker nummer 18. Går mye overganger, spiller opp de andre og prøve å gjøre dem gode. Er ikke så farlig på distanseskudd selv, sier Stensrud.

(Artikkelen fortsetter under bildet.)

Lea, Halvorsen og Breivik

Analytiker Wenche Halvorsen Stensrud noterer også flittig under Norges kamper. Her er hun samme med Halvor Lea og tidligere landslagstrener Marit Breivik.

Foto: Larsen, Håkon Mosvold / NTB scanpix

– Skyter på alt som rører seg

Stensrud fortsetter å ta for seg spillerne i posisjon etter posisjon i angrepet. Hun har blant andre merket seg den aktive skytteren Klara Cerna.

Klara Cerna

Klara Cerna hadde ikke sin beste kamp mot Ukraina og Olha Vashchuk, men Stensrud advarer de norske spillerne mot Cernas skudd.

Foto: ANDREJ ISAKOVIC / Afp

– Hun skyter veldig ofte, på alt som rører seg av muligheter så legger hun vei. Hun traff ikke så mye mot Ukraina, men vi har sett henne i to tidligere kamper og da hun traff veldig bra, sier Stensrud.

Tsjekkias kantspillere kan også skape problemer for det norske forsvaret.

– De har to meget raske kantspillere. De er fysisk sterke, særlig venstrekanten deres. Hun tar ofte sju-metere. Hun kommer også inn i banen og kan avslutte derfra. Hun går ofte også overgang og kan avslutte fra linja, fortsetter Stensrud.

Skal takle forsvaret

Det er ikke bare Tsjekkias angrepsspill som er analysert. Stensrud kan også fortelle hva som venter det norske laget når de angriper.

– I forsvaret så spiller de 6-0, men veldig høyt på toere og enere. Flipper kaller vi det. Det er at de er ute prøver å skjære ballbaner, snappe ball og sånne ting, forklarer Stensrud.

– Men så lenge vi er oppmerksom på det, skal vi takle det veldig bra, sier analytikeren.

Ikke overrasket

Analytikeren er ikke overrasket at Tsjekkia slo Ukraina i sin åpningskamp i mesterskapet. Det er heller ikke landslagstrener Thorir Hergeirsson.

– De er kapable til å slå hvem som helst på en god dag. de har hatt stor utvikling, har stor geist, teamspirit og bra trøkk i spillet sitt, sier Hergeirsson til NRK.

Heidi Løke så litt av tirsdagens kamp. Hun er derimot overrasket over at Tsjekkia slo Ukraina.

– Det er jo bra for dem, men jeg synes absolutt det er et lag vi skal slå, sier Løke til NRK.

Siste nytt

  • Storhamar knuste Vålerenga

    Storhamar var klart best og vant den tredje kampen 4-1 i NM-finaleserien mot Vålerenga.

    Laget fra Hamar leder nå 2–1 i kamper, og mangler to seire på å sikre seg kongepokalen.

    Storhamars Sverre Rønningen ble kampens store spiller med to mål for vertene.

    NM-sluttspillet ishockey menn, finale 1. kamp (best av 7), Storhamar -Vålerenga (5-1)
    Foto: Lise Åserud / NTB
  • Norsk hockey-tap i Ungarn

    Norge tapte 1–2 mot Ungarn i en privatlandskamp i ishockey fredag kveld.

    Viktor Granholm scoret Norges mål i overtall i det som NTB omtaler som en kamp som «ikke vil bli husket lenge».

    Norge møter Ungarn til ny kamp lørdag.

    Ishockey, treningskamp: Norge-Frankrike (3-4)
    Foto: Alf Simensen / NTB
  • Lyn vant etter kjempetabbe

    Lyn tok sesongens første seier da LSK Kvinner ble slått 1–0 i Toppserien fredag kveld.

    Kampens eneste scoring kom etter en fæl tabbe fra LSKs forsvarsspiller Camilla Huseby. Hun spilte ballen rett i beina til Lyns Jenny Røsholm Olsen, som vippet ballen over keeper og i mål.

    Lyn står dermed med fire poeng på fire kamper, mens LSK Kvinner står med to seirer og to tap etter fire runder.

    Toppserien i fotball 2024: Portretter av Lyn
    Foto: Fredrik Varfjell / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal