Hopp til innhold

Skyting

Oppsummert

  • 09.30: NM i luftrifle, finaler for kvinner og menn
  • Kommentator: Ole Kristian Stoltenberg.
  • Byrådet skroter Åsland skytebane

    Byrådet vil skrinlegge planene om en innendørs skytebane på Åsland i bydel Søndre Nordstrand.

    Grunnen er at en skytehall ligger an til å bli dobbelt så dyr som tidligere antatt. Prisen er nå oppe i 350 millioner kroner, skriver kultur- og idrettsbyråd Anita Leirvik North (H) i et notat til bystyret.

    – Dette er en så stor kostnadsøkning at byrådet har kommet til at forprosjektet for Åsland skytebane stanses, skriver hun.

    Nordstrand skytterlags gamle bane på Prinsdal ble lagt ned i 2007 fordi naboene protesterte mot skytestøy.

    Skytterlaget har vært lovet ny bane i flere tiår, blant annet av dagens byrådspartier Høyre og Venstre.

    Et underjordisk alternativ på Åsland ble lansert allerede i 2008 etter at jakten på et sted for en utendørs bane ble gitt opp.

    Prosjektet lå i mange år på is fordi det krasjet med anleggsarbeidet på Follobanen, som åpnet i desember 2022.

    Nordstrand skytterlag er fortvilet over det de kaller enda en nedtur, men gir ikke opp drømmen om en skytehall.

    Ola Sannes i skytterlaget sier at byrådet har bedt dem lage en behovsanalyse for en hall med 50-metersbane over bakken i stedet for en 200-metersbane inne i fjell.

    – Da snakket vi helt andre kostnader, sier han.

    Åsland skytebane
    Foto: Hille Melbye arkitekter
  • Halvorsen sikret norsk OL-plass

    Rifleskytter Ole Martin Halvorsen (24) ble nummer tre i fredagens OL-kvalifisering i Brasil, og sikret Norges sjette OL-plass i idrettsgrenen.

    – Det føles veldig godt nå, men det var hardt å skyte. Det er første gang på pallen individuelt for meg internasjonalt, og det var ikke forventet. Men det er veldig gøy, sier Halvorsen til NTB.

    – Det betyr at vi har mulighet til å delta i alle øvelser med maks antall skyttere. Vi kan blant annet stille to lag i blandet lag. Vi står godt rustet foran OL, sier sportssjef Tor Idar Aune i Norges Skytterforbund til NTB.

    OL-ilden i Paris tennes 26. juli. Dagen etter deles første medalje i skyting ut.

    (NRK/©NTB)

    Ole Martin Halvorsen
    Foto: Annika Byrde / NTB
  • Tre norske skyttere i finalen i OL-kvalfiseringen i Rio

    Jon-Hermann Hegg, Synnøve Berg og Jeanette Hegg Duestad skal skyte finale på 10 meter luftrifle i OL-kvalifiseringen i Rio de Janeiro.

    Jon-Hermann Hegg ble først finaleklar etter 3.-plass i kvalifiseringen med 632,0 poeng. Hegg har kvoteplass fra tidligere og kjemper ikke om dette i finalen.

    Synnøve Berg er en av bare fire finalister som kan ta en kvoteplass i finalen for kvinne. Jeanette Hegg Duestad har fra tidligere, det samme gjelder franske Oceane Müller, mens Iran har fylt opp kvoten med to plasser så derfor er deres to finalister er heller ikke med i kampen om flere kvoteplasser.

    Jeanette Hegg Duestad best av alle i kvalifiseringen med 633,6 poeng. Synnøve Berg ble overraskende nummer fire med 631,3 poeng etter å ha ledet etter at ett av to lag hadde skutt. Pernille Nor-Woll gjorde også en god konkurranse og ble nummer 19 av de 102 deltakerne med 628,5 poeng.

    Det er to kvoteplasser til OL i Paris som deles ut etter finalen. Berg skal kjempe med Manon Herbulot fra Frankrike, Marlene Pribitzer fra Østerrike og Eszter Mezaros fra Ungarn om plassene. (NTB)

    Sommer-OL i Tokyo 2021
    Foto: Heiko Junge / NTB
  • Skyting: Hegg og Hegg Duestad vant etter fenomenal snuoperasjon

    Med en utrolig opphenting vant Jeanette Hegg Duestad og Jon-Hermann Hegg gullfinalen på 10 meter luftrifle mixed team i OL-kvalifseringen i Rio søndag kveld.

    Etter å ha ligget under 3-13 for Frankrikes Oceanne Muller og Lukas Kryzs snudde Jeanette Hegg Dustad og Jon-Hermann Hegg til seier 16-14. Det er sjeldent godt gjort.

    Norge var nummer to bak Frankrike i kvalifiseringen med 632,4 poeng.

    Denne øvelsen har ingen kvoteplasser til utdeling i Rio. De deles først ut i de individuelle øvelsene som starter mandag i rifle. (NTB)

    Jeanette Hegg Duestad
  • Pallen glapp for Stene i Egypt – hadde ledelsen lenge

    OL-håpet Jenny Stene åpnet matchfinalen forrykende under verdenscupen i skyting i Kairo onsdag, men måtte se pallplassen ryke etter trøblete ståendeskyting.

    Stene gjorde alt i alt en strålende konkurranse. Foran det sjette utslagsskuddet i finalen lå hun likt med den sveitsiske 15-åringen Emely Jäggi på tredjeplass. I det påfølgende skuddet sendte Jäggi det norske håpet ut av konkurransen.

    Britiske Seonaid McIntosh var til slutt helt i egen klasse. Hun vant konkurransen med finalepoengsummen 469,3. Sveitsiske Chiara Leone på plass nummer to stoppet på 464,5. (NTB)

    Jenny Stene
    Foto: Heiko Junge / NTB

Siste nytt

  • Eliteserieklubbene smadret salgsrekorden i 2023

    Norsk Toppfotballs (NTF) mål om at landets fotballklubber samlet skal selge spillere for mer enn én milliard kroner årlig innen 2028 er nesten nådd allerede.

    Det viser en fersk rapport fra Europatoppen.

    I 2023 solgte norske klubber spillere for hele 959 millioner kroner. Det var en markant økning fra 355 millioner i 2022.

    – Det er fantastiske tall, og det viser at spillere i norske klubber er attraktive på det internasjonale markedet. Samtidig er det en risiko for at ligaen blir svekket dersom man ikke klarer å fylle på med egenutviklede spillere eller bommer på spillerkjøp, sier NTFs sportssjef Erik Hoftun.

    I fjor solgte Molde alene spillere for nær en kvart milliard kroner, mens også Bodø/Glimt (149 millioner) og Rosenborg (105 millioner) passerte et tresifret antall millioner. (NTB)

    Sivert Mannsverk
    Foto: NTB
  • Højlund punkterte kampen – reddet Manchester United

    Danske Rasmus Højlund avgjorde for Manchester United da han satte 4–2 mot Sheffield United etter fremspill av Bruno Fernandes.

    Portugiseren ble kampens store spiller for de rødkledde vertene.

    Han utlignet til 2-2 fra straffemerket etter en time, og 20 minutter senere knallet han inn 3–2 fra distanse.

    Før hvilen sto Fernandes også for frisparket som et par trekk senere ga Manchester Uniteds første utligning.

    Hjemmelaget dominerte banespillet tungt og kom til flere store sjanser, men gikk likevel til pause på 1-1.

    En fæl feilpasning fra vertenes keeper André Onana ga Jayden Bogle muligheten til å snappe ballen, gå på løp og score fra skrått hold.

    Ledelsen varte ikke lenge. Sju minutter senere stusset Harry Maguire inn utligningen.

    Tidlig i 2.-omgangen ble Old Trafford-publikummet rystet igjen. Ben Brereton Diaz sørget for at det sto 1-2 på lystavla etter fine Sheffield United-kombinasjoner.

    Manchester United tok seg opp til 6.-plassen med onsdagens seier. Klubben har kun vunnet to av sine åtte siste kamper i Premier League.

    Helst sist ligger Sheffield United med sine 16 poeng fra 34 kamper. Dert er ti poeng opp til riktig side av nedrykksstreken. (NTB/NRK)

    Britain Soccer Premier League
    Foto: Dave Thompson / AP
  • Skaslien og Nedregotten videre i curling-VM

    Det norske ekteparet Kristin Skaslien og Magnus Nedregotten vant sin sjette kamp på rad da Sveits ble slått 6-5 den blandede parturneringen i curling-VM.

    Tidligere onsdag slo de Italia 7-4. Dermed topper duoen gruppe A sammen med Sveits og er klar for utslagsrundene allerede før siste kamp i grunnspillet.

    Torsdag venter Spania, som ligger sist i gruppe A.

    Det gjelder å komme seg blant de tre beste i gruppen. Vinneren går direkte til semifinalen, mens to de to neste skal ut i utslagsrunde mot toer- og treerlagene fra gruppe B.

    Skaslien og Nedregotten spiller sitt første mesterskap sammen siden de tok sølv i Beijing-OL i 2022. (NTB)

    Nedregotten og Skaslien
    Foto: LILLIAN SUWANRUMPHA / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal