Skitinget valgte Rødkleiva

Ski-Norge går inn for Rødkleiva i Oslo som framtidig nasjonalanlegg for skiflyging i Norge. Det ble vedtatt på skitinget lørdag.

Det medfører at normalbakken for et eventuelt VM i 2011 også bør legges til dit.

Et motforslag fra Buskerud skikrets om at Nye Vikersund skulle få forlenget sin nasjonalanleggsstatus, falt med 36 stemmer.

Et overveldende flertall på Skitinget gikk dermed inn for Skistyrets vedtak fra 20.april. Men i dag vet ingen når en skiflygingsbakke vil stå ferdig, eller om Oslo kommune snur i saken og stiller det gamle alpinanlegget i Rødkleiva til disposisjon.

- Jeg tror med dette at Skitinget har sett kjernen i saken, nemlig å sikre Oslo og Holmenkollen som fremtidig skiarena i de neste 50-100 år. Jeg tror hele nasjonen ønsker vi skal ta vare på Holmenkollen som er Norges beste varemerke utad. Når et skiflygingsanlegg kan stå ferdig er uvisst, om det blir i 2015 eller 2020 får så være, sa en lettet skipresident Sverre K. Seeberg som holdt et overbevisende innlegg for forsamlingen.

- Men Oslo kommune signaliserer at de er imot en utbygging av Rødkleiva. Hva gjør Norges Skiforbund med det?

- Jeg tror Oslo kommune etter hvert vil ta inn over seg dette og se det som en tillitserklæring. Nå har vi sjansen til å presentere et signalanlegg for resten av skiverden. Det tror jeg kommunen er enig i, og er villig til å ta konsekvensen av, mente skipresident Seeberg umiddelbart etter en avgjørelse som innebærer en stor lettelse for norsk skisports fremtid.

Grundig behandling

Skitinget behandlet saken grundig. Alle parter fikk sagt sitt i løpet av de to timene diskusjonen varte, og forsto at skiflygingsspørsmålet og Holmenkollens fremtidig som skiarrangør var samme sak. Skipresident Sverre Seeberg la stor vekt på å forklare dette og sa:

- Vi bør være stolte av Holmenkollen og ta vare på det beste varemerket vi har. Vi må ivareta Holmenkollen som et sted for verdenscup i alle grener. Vi må også ha et fremtidsbilde om skiflyging. Det mest ultimate er ikke dagens bakke, og det er en marginal forskjell på en stor bakke og en skiflygingsbakke.

Regningen er anslått til 200 millioner kroner, det er faktisk 50 millioner mindre enn hva fotballstadion i Sogndal kostet, presiserte skipresident Seeberg under sin begrunnelse.

Han berørte også problemstillingen om at Oslo har gitt uttrykk for at den ikke vil ha en skiflygingsbakke.

- Helt korrekt, sa skipresidenten, men Seeberg henvendte seg så til Skitinget og sa at Norges Skiforbund ikke vil gi seg før det har prøvd. Skitinget kan gjerne ønske seg Rødkleiva, men det er ikke Skitinget som har de politiske vurderingene, derimot Oslo-politikerne.

- Likevel står det fast at Foreningen til Skiidrettens Fremme har et ansvar for å ha best mulig anlegg. Det er også vårt ansvar. Holmenkollen ble skisportens Mekka fordi noen gale menn i 1880-årene bygget en trikk til Frognerseteren. Så kom hotellene og Holmenkollbakken. Det kaller jeg en fremsynthet vi har nytt godt av, sa Seeberg i sin flammende tale.

Bislett stadion

Seeberg tok også for seg Bislett stadion som ingen ønsket i utgangspunktet, verken naboer eller kommune. Om to uker åpner Nye Bislett med en prislapp på over 600 millioner kroner hvorav Staten dekker 50 millioner, Oslo kommune resten. Hvis Norges Fri-idrettsforbund hadde lagt seg bakpå og gitt opp håpet om en friidrettens storstue i hovedstaden, ville det i dag verken vært en ny Bislett stadion eller Bislett Games.

Nå starter den lange kampen om å få bygge i Rødkleiva og bli enig om rammene.

- Jeg har ikke hatt problemer med denne saken som tidligere leder av skiforeningen. Den markadebatten som har vært framme, er etter min mening sterkt overdreven. Hvis utbyggingen av Rødkleiva er den største trussel mot Marka som det er blitt hevdet overfor meg, kan vi alle puste lettet ut, sa Sverre E. Seeberg på skitinget lørdag ettermiddag.

Lyd og video

(NTB)

Siste nytt

 • Magath ferdig i Fulham

  Felix Magath har hatt en skrekkelig sesongåpning for Fulham i engelsk 1. divisjon. Laget står med ett poeng på syv kamper og ligger helt sist på tabellen. Dermed blir han den andre manageren som forlater sin post i engelsk 1. divisjon i dag etter at Ole Gunnar Solskjær ikke lenger er manager for Cardiff.

 • Nicolas Colsaerts svinger ut - Foto: Mike Ehrmann / Afp
  Foto: Mike Ehrmann / Afp

  Colsaerts satte golfrekord

  Hovedfokuset i Wales de siste par dagene har vært Solskjærs farvel med Cardiff. Noen mil øst for hovedstaden spilles Wales Open og der ble det levert en sterk prestasjon i dag av belgiske Nicolas Colsaerts. Han satt ny rekord på Europatouren for lengste slag da han slo 409 meter på det siste hullet, ifølge SVT.

  Det er det lengste slaget på europatouren og bare Bubba Watson har slått lenger på PGA-touren. Han har slått 424 meter.

 • Varane header - Foto: GERARD JULIEN / Afp
  Foto: GERARD JULIEN / Afp

  Varane forlenget med Real Madrid

  Unggutten Raphaël Varane er blitt enig med Real Madrid om en ny kontrakt. Den strekker seg seks år fram i tid, melder NTB.

  Den 21 år gamle franskmannen ser ut til å være fornøyd med kun sporadisk spilletid i den spanske hovedstaden. Det har lenge vært spekulasjoner rundt Varanes framtid i klubben, men den ser nå ut til å være avgjort.

  Varane har elleve landskamper for Frankrike og var i VM-troppen denne sommeren. Han har spilt for Real Madrid siden han kom fra Lens i 2011.

Sendeplan

Kl. Program Kanal