Hopp til innhold

Slutt for Neuner etter sesongen

Som NRK tidligere har skrevet om, har skiskytterstjernen Magdalena Neuner (24) nå bestemt seg for å avslutte karrieren etter inneværende sesong.

Magdalena Neuner
Foto: JENS MEYER / AP

Avgjørelsen har imidlertid ikke vært endelig bekreftet, men Wallgau-jenta sa endelig ifra tirsdag.

– Jeg har bestemt meg for å legge opp etter sesongen. Tiden er inne for forandring, og jeg tror noe nytt og stort venter meg etter endt idrettskarriere, sier Magdalena Neuner på hjemmesiden sin.

24-åringen er allerede verdens tredje mestvinnende skiskytter etter svenske Magdalena Forsberg og tyske Uschi Disl. Neuner vant to OL-gull i Vancouver, og hun har ti VM-titler.

I verdenscupen er det blitt 25 enkeltseirer, og i 2008 vant hun verdenscupen sammenlagt. Neuner vant sprinten i svenske Östersund sist helg og leder verdenscupen sammenlagt før fortsettelsen i østerrikske Hochfilzen til helgen.

I Östersund uttrykte 24-åringen et sterkt savn etter familien og kjæresten, og før verdenscupåpningen gjennomførte hun et treningsopplegg alene på hjemmebane for å få tid med sine nærmeste.

Årets høydepunkt blir VM på hjemmebane i Ruhpolding. Neuner er Tysklands mest populære idrettskvinne og har fått minimalt med privatliv etter gjennombruddet i 2007.

Siste nytt

  • Anker padelsøksmål til lagmannsretten

    Fredag ble det kjent at Anders Jacobsen vant rettssaken mot Just Padel Group.

    Det svenskeide padelselskapet ble dømt til å betale Anders Jacobsen 3,1 millioner kroner. I tillegg ble den tidligere skihopperen tilkjent renter og saksomkostninger på 1,1 millioner kroner.

    Selskapet ønsket ikke å kommentere dommens avgjørelse forrige uke, men skriver nå til NRK at de er uenig i tingrettens vurderinger.

    – Det er derfor besluttet at dommen skal påankes til Agder lagmannsrett, skriver Andersen i en e-post til NRK.

    NRK har i lengre tid forsøkt å få ledelsen og eierne av Just Padel Group i tale. Gjennom sin advokat avviser de at de ønsker å uttale seg om saken.

    – Ytterligere kommentarer vil i utgangspunktet ikke bli gitt fra denne side før lagmannsrettens dom foreligger, skriver Andersen.

    Fra tvistesak i Tinghuset i Kristiansand.
    Foto: Tor Erik Schrøder / NTB
  • Guardiola «angrer ingenting» etter mesterligatap

    Manchester City-manager Pep Guardiola sier at han ikke angrer på noe etter at laget røk på straffer mot Real Madrid i mesterligaens kvartfinale.

    Ett år etter at City moste nettopp Real 4-0 i hjemmekampen i semifinalen, ble det 4-4 sammenlagt og tap i en dramatisk straffesparkkonkurranse onsdag kveld.

    Da hadde Guardiola byttet ut Erling Braut Haaland før ekstraomgangene og midtbanestjernen Kevin De Bruyne i annen ekstraomgang.

    – Jeg ville ha foretrukket å vinne, men gratulerer til Real Madrid. De forsvarte seg så dypt med utrolig solidaritet, og vi gjorde alt vi kunne, sier Guardiola og fortsetter:

    – Jeg angrer ikke på noe av det vi gjorde. Vi prøver alltid å skape flere sjanser og slippe til færre, fordi vi tror det hjelper. Og vi gjorde det vi kunne. Vi spilte eksepsjonelt i alle lagdeler, og dessverre klarte vi ikke å vinne.

    Han forklarte at både Haaland og De Bruyne var slitne og ba om å bli byttet ut. City er inne i et hardkjør der de også kjemper om titler i Premier League og FA-cupen.

    (NTB)

    jT6NyEo8rwo
    Foto: AP
  • PST blir med OL-troppen til Paris: – Vi er godt ivaretatt

    En representant fra Politiets sikkerhetstjeneste (PST) skal oppholde seg i Paris under sommerlekene samtidig som de norske gullhåpene.

    Det opplyser toppidrettssjef Tore Øvrebø til NTB.

    – Det er et veldig flott samarbeid. Det øker opplevd trygghet i troppen, vi vet at vi er godt ivaretatt, sier Øvrebø.

    Han opplyser at PST-representanten ikke er en del av troppen, men skal være i Paris og fungere som en forbindelse mellom sikkerhetsapparatet hos arrangøren, politimyndigheter og OL-troppen.

    Toppidrettssjefen informerte om sikkerheten og den norske troppens forberedelser til Paris-lekene under et mediemøte i Oslo onsdag. Der opplyste han også at det er tett kontakt med Utenriksdepartementet og den norske ambassaden i Paris.

    I tillegg skal det avholdes et beredskapsseminar i juni.

    (NTB)

    ETfSi5_G-i8
    Foto: NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal