Hopp til innhold

Skiskyting-sensasjon sjokkerte «alle»: – Dette skjønner vi ingenting av

ÖSTERSUND/OSLO (NRK): Federica Sanfilippo (25) var så overrasket over sin egen prestasjon at hun ristet på hodet da hun krysset mållinjen.

Italienske Federica Sanfilippo overrasket både seg selv og våre kommentatorer med en soleklar ledelse på sprinten. Kommetatorer: Andreas Stabrun Smith og Ola Lunde.

Eckhoff

FORNØYD: Tiril Eckhoff ble nummer fem.

Foto: Christine Olsson/TT / NTB scanpix

Gabriela Soukalová snøt riktig nok 25-åringen for seieren, men det er likevel Sanfilippo som har stått for den største bragden i Östersund. For hennes beste prestasjon fra før var 11. plass i VM i fjor. Uansett; dette var sensasjon og fulgte opp lagvenninnen Dorothea Wierers seier torsdag..

– For meg er dette virkelig en stor overraskelse. Men jeg er meget fornøyd. Kanskje det er på grunn av rommet. Stemningen der er virkelig god nå, sier Sanfilippo til NRK og forklarer etter pressekonferansen at hun deler rom med torsdagens vinner Wierer.

Utropes til supersenasjon

Italieneren hadde tidligere en 32.-plass som besteplassering i sprint, men denne lørdagen skulle hun overgå absolutt alle forventninger, selv om det ble snakket om skiftende forhold i etterkant av løpet.

– Hun rister på hodet og det gjør vi også. Dette skjønner vi ingenting av, utbrøt NRKs kommentator Andreas Stabrun Smith.

– Det er ikke langt unna den største bomben jeg noensinne har kommentert. Det er en sensasjon av uante dimensjoner, sier Smith.

Og Sanfilippo bare smilte der hun sto og forklarte suksessen til italiensk skiskyting.

– Vi har et virkelig godt nivå i laget. Vi er fem jenter og det er virkelig bra i laget vårt. Alle fem er virkelig sterke. Skiskyting i Italia har vokst hvert år i Italia etter at vi tok bronse i mix-stafetten i OL, sier Sanfilippo.

Eckhoff med sterk avslutning

Tiril Eckhoff så på sin side ut til å ødelegge sprinten på aller første skudd, men 25-åringen skulle vise mestertakter i avslutningen, som sendte henne opp til en 5.-plass.

– Det var en grov bom over. Jeg er nesten overrasket over at det går an å dra den så langt ut, sa NRKs skiskytterekspert Ola Lunde om Eckhoffs første skudd.

Artikkelen fortsetter.

Tiril Eckhoff hadde en grov bom på første, men fikk ned de andre blinkene. Kommentatorer: Andreas Stabrun Smith og Ola Lunde.

Men til tross for en mareritt-start, klarte hun å hente seg inn igjen. Og på siste skyting holdt hun hodet kaldt og leverte en kanonserie.

– Den serien er helt utrolig. Hun er blitt mye mer solid på stående, kommenterte Lunde.

– Følte meg litt råtten

Han var riktig nok en av få som faktisk fikk se skyteserien siden den svenske produceren ikke fanget opp Eckhoff på standplass.

25-åringen fortsatte imidlertid å spise inn sekunder på daværende leder Kaisa Mäkäräinen, og Eckhoff tok ledelsen i mål.

Men den skulle altså glippe til sensasjonen Sanfilippo.

– Jeg føler meg litt råtten etter 15-kilometeren, men det er bra med tanke på morgendagen (søndag), sier Eckhoff.

– Jeg kan ikke klage. Dette skal jeg ta med meg videre, sier 25-åringen.

Ukraineren Olena Pidhrushna tok 3.-plassen på sprinten. Øvrige norske plasseringer: Marte Olsbu (26), Fanny Horn Birkeland (33) og Synnøve Solemdal (38).

Siste nytt

  • Tobias Foss på Ineos-laget i Giro d'Italia

    Tobias Foss (26) er blant åtte Ineos-ryttere som skal delta i årets Giro d'Italia.

    Det var ventet at Vingrom-mannen kom til å få plass på laget. Nylig viste han form i Tour de Alps, hvor han vant den første etappen.

    – Det hadde nok gått uansett, men denne seieren er nok spikeren i kista. Laget er riktignok ikke tatt ut ennå, sa Foss til NTB nylig etter triumfen på åpningsetappen i Nord-Italia.

    Giroen varer fra 4. til 26. mai. For tre år siden ble Foss nummer ni sammenlagt i Grand Tour-rittet.

    Hele laget til Ineos i Giro d'Italia: Thymen Arensman, Geraint Thomas, Filippo Ganna, Jhonatan Narváez, Magnus Sheffield, Ben Swift, Connor Swift og Foss. (NTB/NRK)

    Tobias Foss
    Foto: AFP
  • Landslagsspiller klar for finsk ishockey: – Enkelt valg

    Den norske landslagsspilleren Christian Kåsastul har skrevet under en kontrakt med den finske ishockeyklubben KooKoo.

    27-åringen bekrefter overgangen til TV 2.

    – Det var et enkelt valg. Jeg ville tilbake til Finland. Det er en topp liga i Europa. Det er fokus på struktur og det defensive spillet, og det passer meg godt, sier Christian Kåsastul til TV 2.

    FID276OpxVg
    Foto: NTB
  • Store endringer på kombinertlandslaget: Fra 13 til seks utøvere

    I vinter var det ni menn og fire kvinner på kombinertlandslaget. Til neste sesong slås de to lagene sammen til ett, samtidig som det kuttes drastisk.

    – Vi ønsker å spisse satsingen enda mer mot et VM på hjemmebane neste år og optimalisere satsingen mot de aller, aller beste, sier sportssjef Ivar Stuan til NRK.

    De seks utøverne som blir en del av Elite A-landslaget er: Jørgen Graabak, Ida Marie Hagen, Gyda Westvold Hansen, Mari Leinan Lund, Jens Lurås Oftebro og Jarl Magnus Riiber.

    Samtidig har ledelsen opprettet et B-landslag. Der er det én kvinne og syv menn. Blant dem flere som har medaljer og gull fra VM og OL.

    B-laget består av: Marte Leinan Lund, Espen Andersen, Espen Bjørnstad, Kasper Moen Flatla, Einar Lurås Oftebro, Aleksander Skoglund, Andreas Skoglund og Simen Tiller.

    – Vi legger også til rette for de nest beste, men de vil trene mye mer lokalt med sine regionale team, sier sportssjef Stuan om utøverne på Elite B-laget.

    Ifølge Stuan handler kuttet i antall på A-laget først og fremst om optimalisering, men også noe økonomi.

    Neste år er det VM på hjemmebane i Trondheim.

    Kombinert
    Foto: NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal