Hopp til innhold

– Lei cowboyer som misbruker utøverne våre

Skiforbundet reagerer kraftig på at Idar Vollviks firma Ludo bruker Marit Bjørgen i reklame for skioppheng.

Bjørgen vollvik

Idar Vollviks Ludo bruker Marit Bjørgen i en reklame for en type skioppheng, til tross for at det ikke er tillatt under OL. Skiforbundet reagerer kraftig på Ludos reklame.

– Jeg blir rett og slett forbannet når jeg ser slik som dette. Og det kommer til å få konsekvenser for dem som misbruker utøverne våre. Denne saken er nå gitt videre til vår advokat, sier kommersiell leder i Skiforbundet, Bernt Halvard Olderskog.

Den internasjonale olympiske komité (IOC) reklameregler under OL er strenge, og det er ikke tillatt å bruke reklame med OL-deltakerne fra 30. januar fram til 26. februar.

Unntaket er sponsorer av den nasjonale olympiske komiteen. Noe som blant annet gjør at Tine har lov til å sende reklamer med utøverne, deriblant Bjørgen.

Ludo

Denne skjermdumpen viser hvordan Marit Bjørgen figurerer i en reklame på Ludos hjemmeside.

– De vet at det ikke er greit

Grunnen til at Olderskog er forbannet er en reklame for et skioppheng på Ludo sine hjemmesider, og som nettbutikken også reklamerer for på Facebook. I markedsføringen av opphenget blir det brukt et bilde og en video av Marit Bjørgen – det er mot reglene, mener han.

– Jeg er mektig lei av cowboyer som tar seg til rette og misbruker utøverne våre. Og håper folk flest ser at disse aktørene er useriøse, sier Olderskog.

Han tror Ludo og andre selskaper egentlig vet at de ikke kan bruke noen av OL-utøverne i denne perioden.

Bernt Halvard Olderskog

Kommersiell leder i Skiforbundet, Bernt Halvard Olderskog, har sett seg lei på at aktører misbruker utøverne deres for å reklamere for sine egne produkter.

Foto: Varfjell, Fredrik / NTB scanpix

– De trenger ikke komme med unnskyldninger, for de vet at det ikke er greit. Ludo har aldri vært i vår sponsorfamilie og kommer heller ikke til å få bli en del av den.

– Ikke klar over dette

Ludo-sjef Idar Vollvik skal verken ha vært klar over reklamen eller reglene som sier at de ikke kan bruke Bjørgen til å markedsføre skiopphenget.

– Det bildet har ligget på siden vår i to år. Vi har 30.000 produkter, og jeg har ikke oversikt over alle annonser. Jeg visste heller ikke at det ikke er lov å bruke reklamen. Dette er en avtale som fabrikken har med Bjørgen, sier Vollvik.

– Men jeg må jo si at jeg er litt overrasket over at Skiforbundet ikke har tatt kontakt med oss, legger han til.

For Vollvik er det ikke noe problem å fjerne reklamen med Bjørgen, hvis Skiforbundet ber om det.

– OL er over om noen dager, så det er ikke noe problem å fjerne den en liten stund. Det er en enkel sak for meg å få det fjernet, sier han.

Flere fryktet konsekvenser

I forkant av OL har flere utøvere valgt å legge ned hjemmesiden sin, i frykt for at de på en eller annen måte skulle bryte IOCs reklamereglement. Både alpinist Aksel Lund Svindal og kombinertløper Mikko Kokslien har gjort dette.

– Jeg er litt bekymret over at jeg ikke kan gjøre mye med siden under OL. I dag fikk jeg høre litt om reglene om hva jeg kan gjøre og ikke gjøre, og det ser ut til at utøverne ikke kan gjøre mye, skrev Svindal på hjemmesiden sin et par uker før OL.

Fredag skrev VG om at både Therese Johaug og Petter Northug hadde blitt misbrukt av spillselskapet Unibet. Selskapet skal ha brukt store bilder av de to langrennsløperne på siden sin. Etter klage fra skiforbundet fjernet Unibet bildene.

Siste nytt

  • Xavi gjør helomvending – fortsetter som Barcelona-trener etter sesongen

    Xavi Hernández (44) har skiftet mening og forblir Barcelona-trener etter inneværende sesong. Tidligere i år valgte han egentlig å forlate jobben til sommeren.

    Nyheten ble offentliggjort under en pressekonferanse med Xavi og Barcelona-president Joan Laporta torsdag.

    Allerede onsdag kveld meldte spanske medier at Xavi ville fortsette som Barcelonas hovedtrener etter flere møter med ledelsen i klubben. De har lyktes med å overtale han til å fortsette i jobben ut kontraktsperioden.

    For et halvt år siden ble kontrakten forlenget til sommeren 2025. Han påtok seg treneransvaret for den katalanske klubben i november 2021. I fjor ledet han klubben til La Liga-tittelen.

    Det var i slutten av januar at Xavi bestemte seg for å slutte som Barcelona-trener etter inneværende sesong. Han forklarte at jobben var for slitsom i lengden.

    Xavi er blant de største spillerne Barcelona har fostret fram. 44-åringen fikk over 500 kamper for klubben mellom 1998 og 2015, og vant alt som kunne vinnes med Barcelona i løpet av den perioden.

    (©NTB)

    AC Milan v FC Barcelona - Preseason Friendly
    Foto: ETHAN MILLER / AFP
  • Tobias Foss på Ineos-laget i Giro d'Italia

    Tobias Foss (26) er blant åtte Ineos-ryttere som skal delta i årets Giro d'Italia.

    Det var ventet at Vingrom-mannen kom til å få plass på laget. Nylig viste han form i Tour de Alps, hvor han vant den første etappen.

    – Det hadde nok gått uansett, men denne seieren er nok spikeren i kista. Laget er riktignok ikke tatt ut ennå, sa Foss til NTB nylig etter triumfen på åpningsetappen i Nord-Italia.

    Giroen varer fra 4. til 26. mai. For tre år siden ble Foss nummer ni sammenlagt i Grand Tour-rittet.

    Hele laget til Ineos i Giro d'Italia: Thymen Arensman, Geraint Thomas, Filippo Ganna, Jhonatan Narváez, Magnus Sheffield, Ben Swift, Connor Swift og Foss. (NTB/NRK)

    Tobias Foss
    Foto: AFP
  • Landslagsspiller klar for finsk ishockey: – Enkelt valg

    Den norske landslagsspilleren Christian Kåsastul har skrevet under en kontrakt med den finske ishockeyklubben KooKoo.

    27-åringen bekrefter overgangen til TV 2.

    – Det var et enkelt valg. Jeg ville tilbake til Finland. Det er en topp liga i Europa. Det er fokus på struktur og det defensive spillet, og det passer meg godt, sier Christian Kåsastul til TV 2.

    FID276OpxVg
    Foto: NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal