Hopp til innhold

– Vi er ikke i mål med snøproduksjonen

Arrangøren av verdenscupen i langrenn på Sjusjøen har fått produsert rundt halvparten av snømengden som er nødvendig for å gjennomføre rennene neste helg.

Snøproduksjon på Sjusjøen helga før verdenscupåpningen i langrenn.

Snøproduksjonen går for fullt på Sjusjøen for å få klar løype til verdenscupåpningen helgen 19. og 20. november.

Foto: Claes-Tommy Herland / Norges skiforbund

Bruksvallarna

Det er snøfattig i hele Norden. Bruksvallarna fikk klar løyper til helgens sesongåpning, men utenfor løypene var det likevel ikke mye som minnet om vinter.

Foto: Alley, Ned / Scanpix

Mens sesongåpningen gikk som planlagt i Bruksvallarna denne helgen, var det likevel ikke snørikt på det svenske vintersportstedet.

Snørikt er det heller ikke på Sjusjøen som skal arrangere verdenscupåpningen i langrenn neste helg. Men en voldsom snøproduksjon gjør likevel at åpningen ser ut til å kunne gå etter planen.

– Vi har fått senka skuldra litt, men det er fortsatt mye snø som skal produseres. Vi er ikke i mål, men på god vei, sier løypesjef Johannes Haukåssveen til langrenn.com .

Verdenscupåpningen er flyttet fra Beitostølen til Sjusjøen på grunn av snømangel.

Video 7999e5bc-ed4d-43be-bd9a-386d9a420369.jpg

VIDEO: Sjusjøen fylles med snø.

Voldsom aktivitet

Ifølge rennleder Torbjørn Broks Pettersen var det søndag formiddag minus 1 grad på Sjusjøen, og på grunn av solen skulle arrangøren ta noen timers pause i snøproduksjonen.

– Vi bruker denne pausen til å kjøre snø ut i løypa. Denne snøen skal så få ligge rolig i ett døgn så den får tørke litt.

Kommende natt ser det også positivt ut med tanke på videre produksjon, og det ser veldig bra ut også ut i neste uke, sier Pettersen til skiforbundet.no.

Utfordrende løyper

Lørdag 19. november er det 10 kilometer fri teknikk og 15 kilometer fri teknikk menn på programmet. Søndag er det stafetter for kvinner og menn.

Løperne kan vente seg tøffe løyper under verdenscupåpningen.

– Vi har konstruert løyper som absolutt er tøffe. Løypenettet er også svært kompakt, og de er i den øvre del av skalaen, sier Pettersen til langrenn.com.

Sportsnyheter

Scenene før skrekkstraffen vekker oppsikt: – Ufattelige bilder

Ballen var søkk borte da Bernardo Silva skulle ta straffe mot Real Madrid. Eksperter mener den lange ventetiden kan ha vært avgjørende for storlaget.

Siste nytt

  • KFUMs opprykkshelt forlenget til 2026

    Remi-André Svindland (26) har skrevet under en ny kontrakt med KFUM Oslo. I fjor scoret han målet som sendte klubben til Eliteserien.

    Avtalen strekker seg til 2026, opplyser KFUM i en melding på X. Det er en utvidelse på ett år.

    Svindland har spilt for «Kåffa» siden 2020. Forrige sesong utmerket midtbanemannen seg ved å bli matchvinner i Oslo-derbyet mot Skeid og sikre KFUM et sensasjonelt opprykk fra 1. divisjon.

    26-åringen står med 15 mål på 122 kamper for KFUM. (NTB)

  • Casper Ruud til kvartfinale i Barcelona

    Casper Ruud viste solid tennis da han banket australske Jordan Thomson i strake sett og tok seg til kvartfinalen i ATP500-turneringen i Barcelona.

    Ruud vant med sifrene 6-1 og 6-4.

    De tunge forholdene med svært høy luftfuktighet på Barcelona-grusen passet nok Ruud best. 25-åringen feide over Thomson i det første settet, som han avgjorde etter bare en drøy halvtime.

    Det andre settet ble langt jevnere, men Ruud styrte likevel kampen dit han ville. Da han brøt til 4-3-ledelse, var det ikke lenger noen tvil.

    Ruud har i likhet med Jannik Sinner og Grigor Dimitrov vunnet alle sine to første kamper i de turneringene han har spilt i år.

    Thompson og Ruud hadde møttes fire ganger før og sto med to seirer hver før torsdagens oppgjør. Ruud tapte for australieren i finalen i Los Cabos tidligere i år, men den turneringen gikk på hardcourt.

    Den italienske 23-åringen Matteo Arnaldi blir Ruuds motstander i kvartfinalen. (NTB)

    Casper Ruud i Barcelona
    Foto: JOSEP LAGO / AFP
  • Tung dag for Foss i Tour of the Alps – falt av i sammendraget

    Den norske Ineos-stjernen Tobias Foss er ute av sammenlagtkampen etter en tøff 4.-etappe i Tour of the Alps torsdag.

    Nordmannen trillet i mål 15.44 minutter bak Simon Carr (EF Education), som gikk solo de siste milene og vant torsdagens kraftanstrengelse.

    Torsdagens 141,3 kilometer lange etappe gikk over to førstekategoriserte topper fra Laives til Borgo Valsugana i Italia.

    Ineos-rytteren Foss har imponert underveis i rittet og vant mandagens åpningsetappe. Før torsdagens etappe lå han på 2.-plass i sammendraget, bare 31 sekunder bak ledende Juan Pedro López (Lidl-Trek).

    Etter torsdagens fjelletappe har avstanden økt såpass at nordmannen er helt ute av tetkampen. (NTB)

    Tobias Foss
    Foto: NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal