Hopp til innhold

Sju ting vi husker fra uke 2 i Tour de France

Uke to er over i Frankrike. Her er det vi husker best fra Touren denne uka.

Dette husker vi

OPPSUMMERT: Geraint Thomas sitt stygge fall, villmannkjøring og Lance Armstrong er noen av tingene som har skjedd i Touren denne uken.

For sykkelentusiaster kan hviledagene i Tour de France være lange og kjedelige.

Men på onsdag dunker rytterne løs i alpene. Touren skal de neste dagene avgjøres. Blir det Froome eller Quintana? Kanskje Contador rykker opp et av fjellene?

Det er mye å glede seg til, men også mye å se tilbake på. Her er det vi husker best fra den andre uka av Tour de France.

Og du? Vi har lagt inn et bildegalleri nederst i saken også. Sånn at tiden skal gå enda litt fortere..

1. Peter Sagans villmannkjøring

Med sin fortid som downhillsyklist er det kanskje ikke så overraskende, men like fullt imponerende. Peter Sagan kjørte som en villmann ned det siste fjellet på den 16.etappen. Men nok en gang ble det bare andreplass for Sagan. Hans femte(!) andreplass i årets Tour.

Peter Sagan kjører nedover i sving

TEKNIKK: Peter Sagan er kjent for å være teknisk god på sykkelen. Det fikk han vist i bakkene ned fra Col de Manse på mandagens 16. etappe i Tour de France. (Bilder fra TV 2.)

2. Geraint Thomas´ luftetur

I samme utforkjøring fikk Geraint Thomas et ublidt møte med en lyktestolpe. Franskmannen Warren Barguil kom med litt for høy hastighet inn i en sving og kroppstakler femteplassen i rittet stygt. Det ender med hodet inn i en lyktestolpe for Thomas. Det så lenge stygt ut, men Thomas er heldigvis klar for onsdagens etappe.

Geraint Thomas ble dyttet ut av veien og kolliderte med en stolpe før han falt over et gjerde.

STYGT: Det så ikke bra ut da Thomas kjørte med hodet først inn i en lyktestolpe.

3. Urinkasting

Chris Froome må finne seg i mye, men dette var over streken. Dopingbeskyldningene kan han leve med, men da en tilskuer kastet urin på sammenlagtlederen ble det for mye.

– Det er motbydelig oppførsel. Det er ikke i sportens ånd. Slik gjør man ikke. Vi jobber ekstremt hardt for å gjøre det vi gjør, og å gjøre noe sånt er ekstremt usportslig, sa Froome etter hendelsen.

4. Mer kasting. Denne gangen av flasker

Det er ikke bare publikummere som har kastet ting denne uka. Da Peter Sagan skulle bytte sykkel før spurten på den 15. etappen kom en motorsyklist i veien for slovakeren. Sagan sparket til motorsykkelen før han fikk en ny sykkel. En mekaniker i Tinkoff-Saxo tok det enda et skritt videre. Han kastet en vannflaske etter motorsyklisten, noe som førte til at lagets sportsdirektør senere ble utestengt i en dag.

5. Fortsatt bare nesten for de norske

Stang ut. Gang på gang. Vi har vel hatt forhåpninger for de to norske gutta på omtrent hver eneste etappe den siste uka. Men det har ikke gått helt veien. Mageknip og helsprekker har gjort at de norske har måttet nøye seg med topp 10-plasseringer istedenfor etappeseiere. Og nå har vi ikke så mange muligheter igjen. Søndagens avslutning i Paris er trolig den eneste norske vinnersjansen som gjenstår.

Kristoff, Degenkolb, Greipel

NESTEN: Det har vært mye nesten for de norske i årets Tour. Her kommer Kristoff på tredjeplass og Boasson Hagen på femte.

Les også: Dette bør du vite om Tour de France

6. Disket for bilkjøring

Man skal høre mye. At en syklist blir disket i Tour de France for å ha sittet på med en bil er en av tingene man tydeligvis skal høre. Det var akkurat det som skjedde med Eduardo Sepulveda på den 13.etappen. Sepulveda røyk kjedet på sykkelen og kastet seg inn i en bil for å ta igjen sin egen lagbil. Det skulle han ikke gjort. Argentineren, som lå på 19.plass i sammendraget, ble kastet rett ut av rittet. Han har nok lært nå..

7. Lance Armstrong tilbake i sirkuset

Det ble kaotisk da Lance Armstrong igjen inntok Tour de France-sirkuset. Amerikaneren som vant touren sju ganger, for så å bli fratatt alle seierne, var tilbake for å samle inn penger til en veldedig organisasjon. Et par journalister hadde fått med seg det..

Lance Armstrong møter pressen før han er tilbake på sykkelen igjen når han skal sykle for et veldedig formål.

TILBAKE: Lance Armstrong er tilbake i Tour de France for å samle inn penger til et veldedig formål.

Siste nytt

  • To Carlsen-seirer i Tyskland

    Sjakkstjernen Magnus Carlsen vant begge sine partier torsdag og ligger alene på toppen av Chess Classic i tyske Karlsruhe etter seks runder.

    Nordmannen står med fire poeng etter de første seks rundene og har ett poeng ned til sine nærmeste konkurrenter. Torsdagens seirer kom mot Vincent Keymer (Tyskland) og Richard Rapport (Romania).

    Turneringen spilles i formatet «rask klassisk», som betyr at spillerne har 45 minutter på klokka og får ti sekunder ekstra for hvert trekk.

    Alle de seks deltakerne skal møte hverandre to ganger hver innledningsvis, før det er finale, kamp om tredje- og femteplass 2. påskedag.

    Det er første gang turneringen arrangeres etter koronapandemien. Carlsen har vunnet turneringen to ganger tidligere og er tittelforsvarer ettersom han vant i 2019. (NTB)

    Magnus Carlsen Samarkand
    Foto: Lennart Ootes / Fide
  • Medier: Liverpool gir opp Alonso-jakten

    Både The Times og The Telegraph skriver torsdag kveld at Xabi Alonso neppe blir Liverpool-manager når Jürgen Klopp gir seg i sommer.

    Den nåværende Bayer Leverkusen-treneren skal nemlig ønske å bli i den tyske klubben etter sesongen.

    Alonso er i ferd med å lede Leverkusen til klubbens første seriemesterskap. Med åtte kamper igjen av Bundesliga, leder de med ti poeng ned til Bayern München.

    Begge avisene skriver at det er to navn som skiller seg ut for Liverpool når Klopp går av etter ni år i jobben. De er Brighton-manager Roberto de Zerbi og Sportings Ruben Amorim.

    Xabi Alonso
    Foto: Thilo Schmuelgen / Reuters
  • Leicester sparket treneren – skal ha hatt forhold til spiller

    Leicesters kvinnelagstrener Willie Kirk har mistet jobben. Ifølge engelske medier skal grunnen være et forhold til en av klubbens spillere.

    Leicester bekrefter sparkingen på sine nettsider torsdag kveld.

    «Etter en grundig intern disiplinær prosess, har det blitt avdekket at Willie har brutt lagets etiske retningslinjer», heter det i uttalelsen.

    The Guardian og The Athletic melder at Kirk skal ha hatt et forhold til en spiller. Kirk ble suspendert tidligere i mars da klubben skulle etterforske påstandene, og nå har de kommet til den konklusjon at Kirk må gå.

    Kirk ble direktør i klubben i juli 2022 og tok noen måneder senere over treneransvaret.

    Assistenttrener Jennifer Foster og førstelagstrener Stephen Kirby får det midlertidige ansvaret for klubben som er nummer ni i den engelske toppdivisjonen. (NTB)

    Willie Kirk
    Foto: ANDREW BOYERS / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal