Oppsummert

• Her kan du lese nyheter fra den italienske eliteserien.
  • Du kan også sjekke ut aktuelle kamper og tabellen.
  • Nytt tap for Milan

Etter en liten opptur med seier mot Roma sist, gikk AC Milan på et skuffende 3-2-tap mot Sassuolo søndag. Skuffelsen var komplett da innbytter Suso fikk rødt kort fire minutter på overtid. Milan ligger på 10. plass i serie A.

• Flytter den italienske cupfinalen

På grunn av at Juventus har tatt seg helt til finalen i mesterligaen blir den italienske cupfinalen mellom Juventus og Lazio flyttet fram til 20. mai. Kampen skal spilles i Roma.

Cupfinalen var opprinnelig terminfestet til 7. juni, dagen etter mesterligafinalen.

Vidal
  • Lazio utsatte Juventus' gullfest

Både Juventus og Lazio vant sine kamper i serie A onsdag. Dermed må Juve vente litt til før de kan feire ett nytt seriegull. Etter onsdagens runde er seriegullet langt på vei sikret, ettersom det er hele 14 poeng ned til Lazio. Men det er fem runder igjen så det er fortsatt en teoretisk mulighet for at de skal blitt hentet inn.

SOCCER-ITALY/ Juventus' Carlos Tevez celebrates after scoring against Fiorentina during their Italian Serie A soccer match in Turin
  • Ti personer skadd i Torino

I derbyet mellom Torino og Juventus skal ti personer ha blitt skadd av en bombe som eksploderte. Det skal være en papirbombe som har blitt kastet inn i folkemengden til hjemmelaget under den første omgangen. Skadene som er påført menneskene skal ha kommet fra splinter fra setene.

Torino - Juventus, Serie A
  • Første derby-tap på 20 år

Juventus hadde 14 seire og fire uavgjorte mot byrival Torino på de siste 17 kampene. Det var hele 20 år siden Torino sist kunne juble for seier, helt til i dag. Etter en 2-1-scoringen i det 57. minutt ble Fabio Quagliarella ble matchvinner for Torino.

Juventus - Torino

• City herjet mot Brigthon - Foden hylles etter måldobbel

Phil Foden storspilte og stjal showet da Manchester City vant 4-0 borte mot Brighton i Premier League.

Etter storseieren uten Erling Braut Haaland skiller det bare ett poeng opp til serieleder Arsenal, som har én kamp mer spilt. Søndag gjester Pep Guardiolas menn Nottingham Forest.

Oscar Bobb ble sittende på benken hele kampen.

City fikk en fantastisk start på kampen da Kevin De Bruyne stanget et innlegg fra Kyle Walker rett i krysset etter bare 17 minutter.

Ni minutter senere doblet Phil Foden gjestenes ledelse da han slo et frispark via muren og i mål.

Briten var imidlertid ikke ferdig der. Med ti minutter igjen av omgangen satte han inn sitt andre etter at Brighton rotet det til i forsvar. Bernardo Silva snappet opp ballen og spilte den til City-juvelen, som banket inn 3-0-målet.

Det var Fodens 50. Premier League-scoring, som fikk en legende til å logge seg på:

– Er Phil Foden årets spiller? spurte tidenes toppscorer i Premier League, Alan Shearer, på X.

Etter hvilen fortsatt City målfesten da Julian Alvarez banket inn returen på et skudd fra Walker.

– Dette er ordentlig stygt for Brighton, men for et signal til resten av verden og Premier League, utbrøt Viaplay-kommentator Eivind Bisgaard Sundet.

I forkant av målet ropte også vertene på straffe etter at Pascal Gross gikk i bakken i en duell med Rodri. Dommeren vinket imidlertid spillet videre.

– Jo, dommer. Og jo, VAR. Det er klar og tydelig straffe til Brighton, skrev Viaplay-ekspert Lars Tjærnås på X.

Det ble også det nærmeste Brighton kom et mål, og de må dermed se seg fornøyd med 11.-plass på tabellen.

Bpk8eLb85F0
  • Botheim matchvinner etter at «Tokki» mistet hodet

Tokmac «Tokki» Nguen mistet de siste sju minuttene av storkampen mellom Djurgården og Malmö etter at han fikk rødt kort. Så ble Erik Botheim helten på overtid.

– Det var en kjempetøff kamp med høy temperatur. Vi visste at det var marginer som ville avgjøre det, sa Botheim til Discovery og fortsatte:

– Det er dritdeilig. Overtidsscoring borte mot Djurgården, får man noe deiligere enn det?

Kampen tok fyr i sluttminuttene med en nordmann på hvert sitt lag i hovedrollene.

I 82. spilleminutt på stillingen 0-0 var Nguen på vei gjennom, men ble stoppet av Malmö-forsvarer Derek Cornelius.

Cornelius jublet hemningsløst over Nguen, som svarte med å løpe ned canadieren og fikk raskt det røde kortet.

– Jeg spurte linjedommeren hvorfor jeg fikk rødt, og da sa han at jeg slo. Det er helt feil, sier Nguen ifølge TT og forklarer:

– Det første instinktet var å jage ballen, men så sto han der. Han provoserte meg, og jeg gikk med på det.

Det skulle vise seg å bli skjebnesvangert for vertene, for tre minutter på overtid stanget Botheim inn matchvinnerscoringen for Malmö. (NTB)