Sarpsborg 08 i kvartfinale for første gang

Aldri før har klubben kommet seg lenger enn fjerde runde i cupen. Etter 3–2-seier over Start er sarpingene klare for kvartfinale.

Sarpsborg 08 til kvartfinale

Sarpsborg 08 er videre i cupen. Her jubler Franck Dja Djédjé over det tredje målet.

I fredagens cupoppgjør møttes Sarpsborg 08 og Start, to lag fra landets øverste divisjon, for å kjempe om avansement til kvartfinale.

Sarpsborg 08 tok raskt ledelsen etter at Claes Kronberg ble felt innenfor 16-meteren, og dommeren dømte straffe.

Dermed kunne Aaron Samuel sende laget i ledelsen da han scoret på straffen, kun tre minutter ut i kampen.

Målrik andreomgang

Jeremy Berthod var tilbake på laget etter skade, men måtte byttes ut.

I andreomgang utlignet Start til 1–1. Men like etter scoret Aron Samuel igjen, og hjemmelaget er igjen i ledelsen.

Etter 83 satt nok en gang Sarpsborg 08 ballen i mål, denne gangen av Franck Dja Djédjé.

Men før dommeren kan blåse av reduserer Matthias Vilhjalmsson for Start, og kampen ender 3–2.

4. runde: Sarpsborg - Start

Aaron Samuel sendte Sarpsborg 08 i ledelsen etter å ha scoret på straffe.

– Nå kan alt skje

I forrige runde vant sarpingene 2–0 over Follo. For andre gang i klubbens historie er de i fjerde runde i fotball-NM. I 2011 tapte de 0–3 for Ålesund.

Ole Heieren Hansen

Kampen Christoffer Heieren Hansen sier de er godt rustet for kampen.

Etter fredagens seier er laget for første gang klare for kvartfinale i cupen.

Det er stort, forteller 08-kaptein Ole Christoffer Heieren Hansen.

– Man er kanskje ikke helt oppe i skyene for kvartfinale. Men for oss er det stort, og vi har lyst til å sette noen nye bragder. Det har vi klart i dag, så nå kan alt skje.

Vil lage historie

Hansen jublet ekstra høyt da dommeren blåste av.

– Den kampen her betydde mye for meg. Vi snakket om det før kampen. Vi lyst til å lage historie i Sarpsborg 08, og det klarte vi. Da blir man så glad.

Aron Samuel sørget for to av målene. Nå håper han at han kan få laget helt til cupfinalen.

– Jeg håper vi kan vinne finalen, for det er drømmen vår, sier han etter kampen.

Han er i hvert fall fornøyd med egen innsats.

– Det er ikke lett å score to mål på en kamp, så jeg er fornøyd, sier han.