Sarpsborg slet seg videre mot ti mann

Først bommet både Patrick Mortensen og Pål Alexander Kirkevold på straffe. Men så fikk begge sin revansj.

Patrick Mortensen

REVANSJ: Patrick Mortensen bommet først på straffe, men fikk revansje da han satte inn 2-0 målet.

Eliteserie mot andredivisjon. Det skulle være nivåforskjell da Sarpsborg 08 reiste over Glomma og møtte Kvik Halden.

Men det var ikke akkurat noen imponerende start av eliteserielaget.

Etter drøyt kvarteret kommer Kirkevold mot mål og Kvik Haldens Deniz Kaili feller han som bakerste mann. Rødt kort til Kvik Halden, straffe til Sarpingene.

Fra helt til syndebukk

Patrick Mortensen trer frem, men Joacim Heier i Kvik-målet slenger seg riktig vei og redder.

Drøyt kvarteret senere får Sarpsborg 08 en ny mulighet fra straffemerket. Denne gangen er det mannen som skaffet den først straffen, Pål Alexander Krikevold, som skal ta den andre. Men nok en gang går Heier i Kvik-målet riktig vei. Nok en gang redder han.

Det er først rett før pause at Sarpsborg får uttelling mot Østfold-rivalen. Nok en gang er keeper Heier sentral, denne gangen med negativt fortegn. Han prøver å drible som bakerste mann, men Kirkevold går ikke på fintene. Sarpsborg-spissen plukker opp ballen og setter ballen i det tomme buret.

Artikkelen fortsetter under videovinduet.

Kvik Halden tok i mot Sarpsborg i NM runde 2

Dobbel strafferevansje

Mot ti mann er det eliteserielaget fra den vestligste delen av Østfold som har kontroll i den andre omgangen. Men nok en gang tar det tid før de får uttelling.

Etter litt frem og tilbake i feltet detter ballen til slutt ned til Patrick Mortensen, mannen som brant Sarpsborgs første straffe. Også han får sin revansje når han setter inn 0-2.

På tampen av kampen får 08 enda en scoring når Matti Lund Nielsen setter inn sitt første mål for bortelaget, Sarpsborg 08 går dermed videre til den tredje runden i cupen.

Slik endte de andre kampene i cupen torsdag:

Amalie Iuel rystet seg selv i comebacket: – Sjukt å se hva kvinnekroppen er kapabel til

Nesten to er gått siden sist Amalie Iuel konkurrerte. Lørdag ettermiddag var hun tilbake på friidrettsbanen med seier.

Duplantis fikk «blackout» etter verdensrekorden: – Man blir helt hysterisk

Stavkongen Armand Duplantis forbedret sin egen verdensrekord i det NRK-sendte Diamond League-stevnet i Xiamen. Da tok det helt av på arenaen og i kommentatorboksen.

• Casper Ruud til finale i Barcelona

For andre gang på en uke er Casper Ruud klar for finale. Han vant 7–6 (8-6), 6–4 mot argentinske Tomas Martin Etcheverry i ATP-turneringen i Barcelona.

I søndagens finale venter Stefanos Tsitsipas eller serbiske Dusan Lajovic.

Casper Ruud
  • Karina Sævik ble Vålerenga-helt med to perlemål

Karina Sævik scoret begge målene da Vålerenga slo Røa 2-0 i Toppserien lørdag ettermiddag. De blåkledde fra Oslo øst står med to seirer etter to kamper i Toppserien.

Onsdag vanter nok et lokaloppgjør for VIF når Stabæk kommer på besøk.

Toppserien fotball 2023: Vålerenga - LSK Kvinner
  • Hansen og Barcelona med kjempesmell i semifinalen

Caroline Graham Hansen og Barcelona er storfavoritter til å vinne mesterligaen, men røk på et bananskall i første semifinalekamp mot Chelsea. Det endte med 0-1-tap.

Erin Cuthbert ble kampens eneste målscorer like før pause, og de blåkledde tar med seg en 1-0-ledelse til returoppgjøret i London neste lørdag.

Chelseas Guro Reiten kom inn som innbytter på overtid, mens Ingrid Syrstad Engen ble byttet ut etter en drøy time. Hansen spilte hele kampen for Barcelona.