Hopp til innhold

Mageknip satte stopper for Edvalds vinnersjanser

Edvald Boasson Hagen satt lenge med i bruddet, men fikk mageknip opp siste bakken. Dermed var det over og ut for nordmannens vinnersjanser.

CYCLING-FRA-TDF2015-BREAKAWAY

BRUDD: Edvald Boasson Hagen var med i dagens brudd, men klarte ikke å holde helt til mål.

Foto: JEFF PACHOUD / Afp

For Edvald Boasson Hagen så det lenge lyst ut på dagens etappe i Tour de France. Han klarte å komme seg med i et 23 mann stort brudd.

Men opp den siste bakken ble det for tungt for nordmannen. I det resten av bruddet begynte å støte på hverandre stivnet Edvald. Dermed ble det et nytt nederlag i Gap - byen nordmannen endte på andreplass i for tre år siden.

– Det var tøft for min del. Jeg fikk utrolig hold opp den siste bakken. Jeg skal ikke skylde på det, men det gjorde det ikke enklere opp bakken, sier Boasson Hagen til et samlet pressekorps rett etter målgang.

– Hadde ikke kreftene

Dette kan fort ha vært Edvalds siste sjanse i årets Tour de France. Før etappen mente NRKs sykkelekspert, Dag Erik Pedersen, at dette var en av etappene rudsbygdingen kunne vinne.

Men selv om Boasson Hagen satt i bruddet er han ikke sikker på om han hadde klart å holde følge med de andre utbryterne.

– Jeg var i riktig plassert i bruddet, men jeg hadde nok ikke kreftene til å holde følge i dag, sier Boasson Hagen etter løpet.

28-åringen endte dermed på 19.plass over fire minutter bak vinneren.

– Jeg har ikke hatt så hold før. Jeg har drukket mye vann og sportsdrikke, så da er det vel derfor, sier Boasson Hagen.

Alexander Kristoff endte, som ventet, langt bak vinneren. Han kom i mål på en 112.plass, over halvtimen bak seiersherren.

Nå venter flere knallharde fjelletapper etter en velfortjent hviledag.

Villmannen Sagan

Bruddet som fikk gå inneholdt blant annet spanske Ruben Plaza og Peter Sagan. Plaza rykket fra de andre opp den siste bakken og kunne med det ta etappeseieren.

CYCLING-FRA-TDF2015-BREAKAWAY

VILLMANN: Peter Sagan kjørte som en villmann ned det siste fjellet.

Foto: KENZO TRIBOUILLARD / Afp

Kun få sekunder etter kom Peter Sagan. På den femtende etappen tok han sin femtende annenplass i Tour de France-karrieren. Det til tross for at Sagan kjørte som en villmann ned den siste bakken.

Men Sagan var ikke misfornøyd. Han slo seg på brystet og var tydleig fornøyd med dagens innsats, på en etappe som egentlig skulle være for hard for spurteren.

Det var flere som kjørte som villmenn på dagens etappe. Ned siste bakken kjørte Warren Barguil ned Chris Froomes hjelperytter, Geriant Thomas. Det endte med en stygg velt.

Siste nytt

  • Tobias Foss på Ineos-laget i Giro d'Italia

    Tobias Foss (26) er blant åtte Ineos-ryttere som skal delta i årets Giro d'Italia.

    Det var ventet at Vingrom-mannen kom til å få plass på laget. Nylig viste han form i Tour de Alps, hvor han vant den første etappen.

    – Det hadde nok gått uansett, men denne seieren er nok spikeren i kista. Laget er riktignok ikke tatt ut ennå, sa Foss til NTB nylig etter triumfen på åpningsetappen i Nord-Italia.

    Giroen varer fra 4. til 26. mai. For tre år siden ble Foss nummer ni sammenlagt i Grand Tour-rittet.

    Hele laget til Ineos i Giro d'Italia: Thymen Arensman, Geraint Thomas, Filippo Ganna, Jhonatan Narváez, Magnus Sheffield, Ben Swift, Connor Swift og Foss. (NTB/NRK)

    Tobias Foss
    Foto: AFP
  • Landslagsspiller klar for finsk ishockey: – Enkelt valg

    Den norske landslagsspilleren Christian Kåsastul har skrevet under en kontrakt med den finske ishockeyklubben KooKoo.

    27-åringen bekrefter overgangen til TV 2.

    – Det var et enkelt valg. Jeg ville tilbake til Finland. Det er en topp liga i Europa. Det er fokus på struktur og det defensive spillet, og det passer meg godt, sier Christian Kåsastul til TV 2.

    FID276OpxVg
    Foto: NTB
  • Store endringer på kombinertlandslaget: Fra 13 til seks utøvere

    I vinter var det ni menn og fire kvinner på kombinertlandslaget. Til neste sesong slås de to lagene sammen til ett, samtidig som det kuttes drastisk.

    – Vi ønsker å spisse satsingen enda mer mot et VM på hjemmebane neste år og optimalisere satsingen mot de aller, aller beste, sier sportssjef Ivar Stuan til NRK.

    De seks utøverne som blir en del av Elite A-landslaget er: Jørgen Graabak, Ida Marie Hagen, Gyda Westvold Hansen, Mari Leinan Lund, Jens Lurås Oftebro og Jarl Magnus Riiber.

    Samtidig har ledelsen opprettet et B-landslag. Der er det én kvinne og syv menn. Blant dem flere som har medaljer og gull fra VM og OL.

    B-laget består av: Marte Leinan Lund, Espen Andersen, Espen Bjørnstad, Kasper Moen Flatla, Einar Lurås Oftebro, Aleksander Skoglund, Andreas Skoglund og Simen Tiller.

    – Vi legger også til rette for de nest beste, men de vil trene mye mer lokalt med sine regionale team, sier sportssjef Stuan om utøverne på Elite B-laget.

    Ifølge Stuan handler kuttet i antall på A-laget først og fremst om optimalisering, men også noe økonomi.

    Neste år er det VM på hjemmebane i Trondheim.

    Kombinert
    Foto: NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal