Hopp til innhold

Froome etter nesten-krasjen: – Contador presset grensene

Mens Rui Costa tråkket inn til overlegen etappeseier, var det dramatisk kamp mellom sammenlagtkanonene på 16. etappe av Tour de France.

Froome

Alberto Contador forsøkte å rykke fra Chris Froome opp den siste bakken - men uten hell.

Foto: JOEL SAGET / Afp

Contador, Porte, Froome

Alberto Contador forsøkte seg på flere rykk i siste stigning, men Richie Porte tettet alle luker for Chris Froome. Spanjolen fortsatte angrepet i utforkjøringen, og der endte han i asfalten - like foran Froome.

Foto: JOEL SAGET / Ap

Chris Froome ble presset fra flere hold på siste stigning, og dramatikken fortsatte i den krevende utforkjøringen ned Col de Manse.

Alberto Contador ga full gass ut av hver eneste sving. Så gikk det galt. Plutselig lå spanjolen sprellende på bakken, og like bak fulgte en lite fornøyd Froome.

– Jeg synes Contador var litt uforsiktig og presset grensene da han forsøkte å kjøre fra oss, sier Froome i et intervju med dansk TV 2.

Froome ble tvunget til å kjøre utenfor asfalten for ikke å kjøre rett i Contador.

– Jeg synes han selv var skyld i velten, og satte meg i fare. Jeg er selvfølgelig ikke glad for det, sier Sky-rytteren.

Blodig kne

Contador

Slik så kneet til Contador ut etter etappen. Han la bildet ut på Twitter.

Foto: Skjermdump, Twitter.

Froome kom seg likevel helskinnet i mål, verre var det med Contador.

Etter etappen la spanjolen ut et bilde av det forslåtte og blodige kneet sitt på mikrobloggtjenesten Twitter.

– En intens dag, inkludert krasj. Slik er kneet nå. Håper det ikke er noe alvorlig. I morgen venter mer, skriver Contador på sin Twitter-konto.

Hyller Porte

Mens Contado kunne samarbeide med Roman Kreuizger, hadde Froome god nytte av hjelperytter Richie Porte på tirsdagens etappe. Porte var mannen som tettet luken da Contador, Kreuziger og Joaquim Rodriguez gang på gang angrep i siste stigning.

– Jeg var heldig som hadde Porte med meg. Jeg vet ikke hvor mange ganger han hentet luka, men det må ha vært minst ti ganger. Jeg er veldig heldig som har han med meg, sier Froome om hjelperytteren i et intervju vist på TV 2 etter etappen.

Porte var også mannen som dro Froome og Contador opp igjen til gruppen med de andre sammenlagtfavorittene slik at de kom samlet i mål.

Froome leder fortsatt i kampen om den gule trøya etter tirsdagens etappe. Bauke Mollema er 4.14 bak, mens Contador er 4,25 bak.

Overlegen seier

Rui

Rui Costa vant 16. etappe av Tour de France.

Foto: Laurent Rebours / Ap

Mens dramatikken pågikk blant sammenlagtkanoene, var Movistar-rytter Rui Costa allerede i mål.

Portugiseren syklet inn til en overlegen etappeseier på etappen. I siste stigning rykket han fra 26-mannsbruddet han hadde vært en del av gjennom store deler av etappen.

– Jeg visste akkurat hva jeg måtte gjøre, og hvert sekund jeg tjente i stigningen var verdifullt i utforkjøringen. Jeg hadde nok styrke til å holde ut, sier Costa ifølge AP.

De andre klarte ikke å følge Costas tempo, og forspranget han skaffet seg holdt til at han de siste 15 kilometerne syklet solo og tråkket seg til etappeseier.

Bruddhissige ryttere

Den 16. etappen av årets Tour de France var på forhånd utpekt som en etappe der et brudd kunne gå helt inn. Derfor var også mange ryttere svært villige til å gå i brudd så fort starten gikk i Vaison-la-Romaine.

Peter Sagan og Jens Voigt var av rytterne som forsøkte seg, men sammen med 30 andre ryttere var hovedfeltet ikke interessert i å la bruddet gå. Dermed ble utbryterne rasket hentet inn igjen.

Kløden og Adam Hansen angrep på nytt, og etter hvert ble det dannet en tetgruppe på 26 ryttere. Blant dem var verdensmester og Thor Hushovds lagkamerat i BMC, Phillip Gilbert.

Costa rykket

Blel Kadri og Jean-Marc Marino forsøkte å rykke fra bruddet omtrent 35 km fra mål. Duoen fra AG2R og Sojasun opparbeidet seg en luke på 20 sekunder ned til resten av utbryterne.

Så stakk Movistar-rytter Costa fra restene av bruddet, innhentet de to i tet og fikk en luke på 40 sekunder. Da var det seks kilometer igjen til toppen av den siste stigningen.

Portugiseren holdt avstanden opp til toppen og der ledet han med 47 sekunder. Da gjensto bare 8 kilometer med nedoverbakke.

Ingen klarte å hente tette luken. Riblon, Leannesson, Coppel og Kløden kom på plassene bak, 42 sekunder etter vinneren.

Siste nytt

  • Roma-spiller friskmeldt etter kollaps

    Evan Ndicka har fått lov til å gjenoppta fotballaktiviteten etter at han tidligere i april kollapset i Romas kamp mot Udinese.

    Ndicka ble liggende på gresset etter 71 minutter i kampen 14. april og holdt seg til brystet. Senere på kvelden opplyste Roma at forsvarsspilleren følte seg bedre og at han skulle gjennom flere tester. De har nå blitt gjennomført, og han er igjen klarert for aktivitet, opplyser klubben på sine nettsider. (NTB)

    qYj-Mb-Adu4
    Foto: AP
  • Villa forlenger med suksesstreneren

    Unai Emery har skrevet under en ny kontrakt med Premier League-klubben Aston Villa. Den nye avtalen til manageren strekker seg til 2027.

    Emery har ledet Birmingham-klubben med stor suksess etter at han tok over for Steven Gerrard i november 2022. I skrivende stund ligger laget på fjerdeplass i Premier League med fire kamper igjen. Dermed kan klubben sikret sin første mesterligadeltakelse på over 40 år.

    Emery sier til klubbens nettsider at han er veldig fornøyd med å forlenge avtalen sin.

    – Vi nyter tiden i Villa, og vi har en flott gruppe med spillere. Jeg og mitt trenerteam deler visjonen til eierne, og de er veldig støttende og respektfulle. Strukturen er på plass for at vi skal fortsette å utvikle klubben, sier spanjolen. (NTB)

    7ZFc-Z9Pon8
    Foto: AP
  • United-manageren fyrte løs mot pressen: – En skam

    Manchester United-sjef Erik ten Hag langet ut mot journalistene da han stilte til pressekonferanse tirsdag.

    Nederlenderen ble spurt om han forstår kritikken som har kommet i etterkant av FA-cupsemifinalen mot Coventry der de rødkledde til slutt tok seg videre etter en dramatisk kamp.

    – Kommentarene er en skam, sa Ten Hag.

    – Fotball handler om resultater, og vi kom til finalen. Og vi fortjente det, ikke bare etter den kampen, men alle de andre kampene, sa Ten Hag.

    Manchester United ledet 3-0, men mistet hele overtaket i løpet av de siste 20 minuttene av ordinær tid. Coventry utlignet til 3-3, og senere traff de tverrliggeren og fikk et mål annullert etter en VAR-sjekk. På straffer vant United 4-2.

    Tidligere spiller Roy Keane var blant dem som var harde med klubben etter avansementet mot laget fra nivå to. Han kalte prestasjonen for «pinlig».

    – Det var en som spurte om det var pinlig. Nei, reaksjonen fra dere er pinlig, sa Ten Hag. (NTB)

    776131836
    Foto: GLYN KIRK / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal