– Det blir for mye juniorhåndball. Dette er et seniormesterskap!

ZRENJANIN/OSLO (NRK.no): Thorir Hergeirsson og Camilla Herrem kaller Norges VM-kamp mot Paraguay for «en tålmodighetsprøve».

thorir

Norges trenerteam, Mia Hermansson Högdah og Thorir Hergeirsson, har nok en del på blokka de ønsker å rette på før de neste VM-kampene.

Fem minutter før slutt ga landslagssjefen klar beskjed da laget samlet seg til timeout:

– Det blir for mye juniorhåndball. Dette er et seniormesterskap! Gå inn og ta styring på det nå, sa han før han sendte laget ut på banen igjen.

Kampen mot Paraguay ble nemlig som en reprise av den rufsete forestillingen mot Argentina dagen før.

Lang kamp for Hergeirsson

heidi

Heidi Løke så kampen fra tribunen på grunn av skade. Linjespilleren tror hun er tilbake til neste kamp.

HANDBALL-WORLD-WOMEN-NOR-PAR

Nora Mørk var en av Norges beste spillere mot Paraguay.

Igjen slet Norge med å komme i gang, og lot Paraguay komme til forholdsvis enkle sjanser.

Spillet på banen sto i sterk kontrast med spørsmålene pressen stilte før oppgjøret mot VMs antatt dårligste lag. «Ny scoringsrekord?» «Ny bestenotering i innslupne mål?» «Over 50 scoringer på en times spill?»

Ingenting av det lyktes i en grå forestilling, først og fremst på grunn av en dårlig førsteomgang hvor Paraguay spilte jevnt med Norge de første 20 minuttene.

Da våknet plutselig Norge og scoret åtte mål på rappen. Etter pause var det fortsatt en del smårusk i det norske maskineriet, men Paraguay virket både utslitte og handlingslammede. De hadde lite å stille opp med når Norge var i angrep.

– Det var en tålmodighetsprøve i dag. Det er krevende å spille mot et sånt lag, sier Hergeirsson til NRK.

Utbruddet i den siste timeouten forklarer han slik:

– Det var rettet mot det som skjedde på venstresiden i forsvaret vårt en periode. Vi spilte litt for snilt og naivt, sier han.

Rødt kort

Det gjorde ikke saken bedre at Isabel Blanco pådro seg seg tre utvisninger på rappen og fikk rødt kort allerede etter 18 minutters spill. Hun måtte dermed se resten av kampen fra tribunen.

– Det ble kort for meg i dag, gitt! Jeg tror nok det hadde litt å gjøre med styrkeforholdet, for jeg synes ikke det jeg gjorde var så veldig stygt. Men dommerne syntes nå det, sier Blanco til NRK.

Bakspiller Mari Molid ble satt inn som vikar på linjen, ettersom Heidi Løke sliter med en skade i leggen og sto over kampen.

Camilla Herrem bruker i likhet med Hergeirsson ordet «tålmodighetsprøve» når hun beskriver kampen.

– Og jeg eier ikke tålmodighet! Så det var ganske tøft, sier hun og ler.

Hun synes Paraguay fikk holde på usedvanlig lenge når de var i angrep.

– Det føles som de får lov å stå i angrep veldig lenge av gangen, som om vi står i forsvar i 59 av 60 minutter. Jeg forstår ikke hvordan vi klarte å score 34 mål, det er faktisk ganske bra av oss sånn som de fikk holde på, sier hun.

Reddet tre av tre straffer

Hergeirsson brukte kampen til å eksperimentere en del med laget, og brukte blant annet bakspilleren Linn Jørum Sulland som kantspiller i en periode.

Han lot også flere av spillerne som hittil har sittet en del på benken være mye på banen. Blant annet startet mesterskapsdebutanten Veronica Kristiansen, som takket for tilliten ved å score Norges første mål i kampen.

Silje Solberg sto hele kampen og reddet blant annet tre av tre straffeforsøk. Førstekeeper Kristine Lunde-Borgersen satt på benken og hvilte seg før de tøffere kampene som venter.

– Vi hadde en tøff styrkeøkt på morgenen. Jeg synes jentene står bra på med tanke på at de hadde den i beina, selv om det også som sagt var en del som ikke stemte helt, sier Hergeirsson.

Løke tror hun rekker neste kamp

Heidi Løke har tro på spill torsdag, men kan ikke love noe.

Hun skadet seg i leggen på trening søndag. Løke valgte å spille mot Argentina mandag, men situasjonen forverret seg litt.

– Det er et rift eller en blødning mellom muskel og sene. Det skal sitte på et «bra» sted der det leges fort, ifølge de som kan det, sier hun til NTB.

– Jeg kan ikke garantere at jeg spiller mot Angola torsdag, men følelsen er god.

Løke har slitt med en meniskskade i høst og sto over kamper både for Györ og landslaget.

Hun har tidligere vært en spiller som har tålt det meste og styrt unna alt som er av skader.

• United-manageren fyrte løs mot pressen: – En skam

Manchester United-sjef Erik ten Hag langet ut mot journalistene da han stilte til pressekonferanse tirsdag.

Nederlenderen ble spurt om han forstår kritikken som har kommet i etterkant av FA-cupsemifinalen mot Coventry der de rødkledde til slutt tok seg videre etter en dramatisk kamp.

– Kommentarene er en skam, sa Ten Hag.

– Fotball handler om resultater, og vi kom til finalen. Og vi fortjente det, ikke bare etter den kampen, men alle de andre kampene, sa Ten Hag.

Manchester United ledet 3-0, men mistet hele overtaket i løpet av de siste 20 minuttene av ordinær tid. Coventry utlignet til 3-3, og senere traff de tverrliggeren og fikk et mål annullert etter en VAR-sjekk. På straffer vant United 4-2.

Tidligere spiller Roy Keane var blant dem som var harde med klubben etter avansementet mot laget fra nivå to. Han kalte prestasjonen for «pinlig».

– Det var en som spurte om det var pinlig. Nei, reaksjonen fra dere er pinlig, sa Ten Hag. (NTB)

776131836
  • Stina Nilsson gir seg som skiskytter – bytter idrett igjen

Det bekrefter Nilsson til SVT.

– Jeg skal gå langløp neste år, og det føles veldig kult, sier Nilsson.

For fire år siden la hun brått opp langrennskarrieren, og begynte å satse på skiskyting. Det ble ingen suksess, og nå sier hun stopp.

– Geværet er lagt på hylla, sier Nilsson.

Nilsson har signert for det norske langløpslaget Team Ragde Charge, og skal gå Ski Classics neste sesong.

– Allerede da jeg gikk over til skiskyting så jeg på meg selv nesten som en tretrinnsrakett. Det blir langrenn, skiskyting og så skal jeg prøve meg på langløp. Og nå føles det veldig riktig og spennende.

Nilsson fikk med seg en pallplass i skiskyting, og sier de to første sesongene var veldig bra. Deretter gikk det nedover. Til slutt gikk hun lei enkelte deler av sporten.

– Man kan være i superbra form, skyte en veldig god liggende serie, og likevel skyte seg bort på stående. Jeg var ganske lei av det på slutten, at jeg hadde gjort det så bra, men likevel var det noe som ikke stemte.

Stina Nilsson
  • Sky Sports: Haaland ikke på City-trening

Manchester City-spiss Erling Braut Haaland var ikke å se på trening i forberedelsene til Premier League-kampen mot Brighton.

Det opplyser Sky Sports, som også melder at Phil Foden ikke var til stede.

Haaland ble byttet ut før ekstraomgangene da Manchester City røk ut i Mesterligaens kvartfinale mot Real Madrid forrige onsdag.

City-manager Pep Guardiola uttalte siden at Haaland hadde et muskulært problem, og lørdagens 1-0-seier over Chelsea i FA-cupsemifinalen gikk uten nordmannen.

Manchester City er i førersetet i gullkampen i Premier League og møter Brighton torsdag kveld. De lyseblå ligger ett poeng bak Arsenal og Liverpool, men har én kamp mindre spilt.