– Ole var fantastisk bra i dag

Rosenborg øker forspranget i toppen av eliteserien etter 3-0 over Odd. Ole Kristian Selnæs viste hvorfor europeiske klubber står i kø for underskriften hans.

Ole Kristian Selnæs

MÅLSCORER: Ole Kristian Selnæs satte inn 1-0-målet for RBK.

Søndag ble Selnæs kåret til Rosenborgs og banens beste spiller, og scoret også RBKs første mål.

– Jeg er ikke akkurat noen målscorer, jeg husker nesten ikke sist jeg scoret i eliteserien. Det var vel på tide, sier Selnæs til NRK.

NRK har tidligere meldt at klubber fra England, Italia og Nederland er interessert i Selnæs. Det siste budet skal ha vært på rundt 20 millioner kroner.

– Ole var fantastisk bra i dag. Det er ikke plass på boka til tallene, sa Rosenborg-trener Kåre Ingebrigtsen til C More da han kommenterte budene på spilleren.

– Men vi skal ha han her en stund til, kommenterte treneren overfor NRK.

RBK dominerte

Etter at Stabæk avga poeng mot Sarpsborg 08 tidligere på kvelden, fikk Rosenborg en ideell mulighet til å rykke ifra i toppen av eliteserien søndag.

Trønderne tok godt vare på muligheten i oppgjøret mot Odd.

Hjemmelaget dominerte fullstendig denne kampen. Odd lå lavt og var mest opptatt av å forsvare seg.

Odd-trener Dag-Eilev Fagermo innrømmet selv etter kampen at gjestene hadde lagt seg for lavt.

– Vi tapte for et mye bedre lag, og vi tapte fortjent, sa han til C More etter kampen.

Langskudd av Selnæs

Det ble riktignok ikke mange målsjanser i den første omgangen.

Mot slutten av de første 45 minuttene kom imidlertid hjemmelaget til flere muligheter, og etter 41 minutter kunne Ole Kristian Selnæs føre laget i ledelsen med et langskudd fra rundt 25 meter.

Målet var han litt heldig med. Ballen sneiet nemlig Vegard Bergan underveis og keeper Rossbach ble utspilt.

2. omgang var ikke mer enn fem minutter gammel da Pål André Helland doblet Rosenborgs ledelse. Helland leverte ingen god 1. omgang, men kompenserte for det da han pirket inn 2-0 fra åtte meters hold. Ballen gikk i det lengste hjørnet.

Rosenborgs storscorer står med ti mål i eliteserien så langt denne sesongen.

Søderlund økte med hodet

Men også Alexander Søderlund ville være med på scoringslisten denne søndagen. Søderlund headet inn 3-0 etter et lavt og vanskelig hjørnespark, og viste hvorfor han er eliteseriens toppscorer (14 mål).

Dermed har RBK økt forspranget til lag nummer to i eliteserien. Avstanden ned til Stabæk er nå fem poeng.

I bunnoppgjøret mellom Mjøndalen og Bodø/Glimt sikret Glimt tre viktige poeng da de slo bruntrøyene 2-1. I kampen mellom Tromsø og Start er det 2-1.

• Storhamar knuste Vålerenga

Storhamar var klart best og vant den tredje kampen 4-1 i NM-finaleserien mot Vålerenga.

Laget fra Hamar leder nå 2–1 i kamper, og mangler to seire på å sikre seg kongepokalen.

Storhamars Sverre Rønningen ble kampens store spiller med to mål for vertene.

NM-sluttspillet ishockey menn, finale 1. kamp (best av 7), Storhamar -Vålerenga (5-1)
  • Norsk hockey-tap i Ungarn

Norge tapte 1–2 mot Ungarn i en privatlandskamp i ishockey fredag kveld.

Viktor Granholm scoret Norges mål i overtall i det som NTB omtaler som en kamp som «ikke vil bli husket lenge».