Rødkleivautbygging lagt død

Det blir ikke noe skiflyvningsanlegg i Rødkleiva. Det er klart etter at samtlige politiske partier sa et definitivt nei til utbyggingsplanene under et folkemøte i Oslo tirsdag kveld.

Rødkleiva (FOTO: FOTO: KNUT SNARE / SCANPIX)

Rødkleiva (FOTO: FOTO: KNUT SNARE / SCANPIX)

Byrådsleder Erling Lae (H) brukte anledningen i Voksen kirke til å erklære møtet for en begravelse av Rødkleivaprosjektet.

KrFs Hans Olav Syversen repliserte at i denne saken ville selv ikke han tro på noen oppstandelse, til latter blant de omlag 200 fremmøtte og i et for en gangs skyld harmonisk politikerpanel.

Det melder Aksjon Vern Rødkleiva i en pressemelding tirsdag kveld.

Fra RV til FrP slo stortingsrepresentanter og bystyrepolitikere fast at Oslo ikke vil bygge i Rødkleiva.

Skiforeningens styreleder Dag Kaas holdt en innledning om konflikter mellom utbygging og vern i Oslomarka, men nektet fortsatt å gå inn for at den medlemsbaserte markaorganisasjonen skulle mene noe om hoppanlegg i Rødkleiva.

Lenker

Siste sport

 • Regnvær og skummel avslutning

  Rytterne har kjørt gjennom litt regnvær og det har regnet i målbyen Bergerac i dag. Den siste kilometeren skal rytterne gjennom to 90 graders svinger i høyt tempo. Meldinger fra målbyen sier at det ikke regner lenger, og forhåpentligvis har det tørket opp til rytterne kommer.

  Det dårlige været har ført til flere punkteringer. Luca Paolini, Luis Maté og Fränck Schleck har alle måttet bytte dekk. Paolini er kanskje Alexander Kristoffs viktigste hjelper etter at Porsev ikke lenger er med.

  Det er 94 kilometer igjen og bruddet har nå mindre enn to minutter til feltet.

 • Feltet kontrollerer bruddet

  Dagens etappe er relativt flat, men med en fjerdekategoristigning med 13 kilometer igjen.

  Med 130 kilometer igjen har feltet stabilisert avstanden til de fem i brudd. Avstanden er rundt to og et halvt minutt. Det vil si godt innenfor rekkevidde hvis feltet ønsker å skru opp tempoet.

  En sannsynlig utvikling på dagens etappe er at bruddet får ligge kontrollert to-tre minutter foran feltet. Inn mot bakken vil spurtlagene kjøre inn forspranget. Er feltet samlet ved bakken vil ryttere forsøke å støte fra, men er feltet samlet over toppen går det mot massespurt.

 • Bruddet satt på dagens etappe

  Gautier, Elmiger, Gérard, Slagter and Taaramäe har kommet løs fra hovedfeltet og har nesten tre minutters forsprang med 150 kilometer igjen. Ingen av rytterne er noen fare for sammendragsleder Nibali.

  Nå er det opp til spurtlagene å kjøre inn bruddet for å få en massespurt ved målgang. Lagene til Alexander Kristoff, Peter Sagan, André Greipel, Mark Renshaw og Marcel Kittel har ikke med ryttere i bruddet. Alle disse vil være interessert i massespurt i mål.

Sendeplan

Kl. Program Kanal