Hopp til innhold

Målfest foran bare 2.700 tilskuere

Rosenborg holdt lekestue på Lerkendal og vant 4–0 over Jelgava. Bare 2.700 tilskuere overvar oppgjøret.

Gamst-jubel

Morten Gamst Pedersen ga Rosenborg ledelsen, og ble raskt omkranset av lagkamerater.

Foto: Alley, Ned / NTB scanpix

Mike Jensen RBK

Mike Jensen og Rosenborg tok tidlig initiativet i kampen.

Foto: Alley, Ned / NTB scanpix
Søderlund

Alexander Søderlund har scoret to mål på Lerkendal.

Foto: Alley, Ned / NTB scanpix

Rosenborg fikk en kjempestart på E-cup-kvalifiseringen til Europa League. Latviske Jelgava ble slått 4-0, og nå skal RBK klare avansement til 2. runde. Bortekampen spilles neste torsdag.

– Jeg synes vi leverer en solid prestasjon. Vi spiller godt mot et fysisk robust lag som ligger lavt, men vi holder høyt balltempo og skaper 10–11 målsjanser. Jelgava har ingen, sier RBK-trener Per Joar Hansen.

Rosenborg tok ledelsen 1–0 etter 23 minutter ved Morten Gamst Pedersen. Et flott innlegg fra venstre gikk til bakerste stolpe, hvor Gamst Pedersen ventet.

Finnmarkingen scoret enkelt. Mer jubel fulgte 20 minutter senere.

Perry om Søderlund: Ren dynamitt

2–0 kom etter et nytt flott innlegg, denne gang fra venstresiden ved nettopp Gamsten. Han fant Alexander Søderlund, som vant en tøff duell med keeper Kaspars Ikstens rett før pause.

– Det var en makeløst tøft mål, hvor Alexander ofrer seg hensynsløst, sier RBK-trener Hansen.

Sju minutter ut i andre omgang fikk Rosenborg straffespark. Alexander Søderlund var sikkerheten selv fra krittmerket. Tok fart, stoppet opp og ventet på at keeper Ikstens skulle velge side, før han selv valgte motsatt side.

– Spillere trenger alltid litt tid i en ny klubb. Alexander slet med skader i fjor og også i begynnelsen av sesongen, men nå har han fått trent godt over en lang periode. Steget er tilbake, og i feltet er han ren dynamitt, sier RBK-treneren.

Jensen burde scoret to

Siste målscorer var Mike Jensen. Han bredsidet inn 4–0 17 minutter før full tid. Jensen hadde også en lignende mulighet tidligere i omgangen, men da ekspederte han innlegget fra Jonas Svensson høyt over. På sitt andre forsøk var ryggsekken tatt av, og bakken gikk rett inn i lengste hjørnet.

Rosenborg kontrollerte kampen, og var nærmere både 5–0 og 6–0 enn gjestene var redusering.

Rett før slutt fikk også Bent Sørmo sin debut på A-laget til Rosenborg. 17-åringen kom til RBK fra Levanger FK rett før julaften i fjor.

Strandberg fikk tillit

Per Joar Hansen ga Stefan Strandberg tillit igjen etter bråket tidligere i vår. Strandberg meldte forfall til oppgjøret mot Lillestrøm tidlig i juni. Både trener Hansen og flere i RBK-ledelsen var oppgitt, men i ettertid har RBK moderert kritikken og Strandberg er inne i varmen igjen.

– Det er et tilbakelagt stadium. Nå skal Stefan være her, og da var det viktig å få han i gang igjen. Han klarte seg godt, som mange andre, sier Per Joar Hansen.

Strandberg og RBK klarte seg godt, det eneste som skuffet på Lerkendal torsdag var tilskuertallet. Kun 2.700 tilskuere møtte opp for å hjelpe laget fram mot Europa League.

Siste nytt

  • Slind vraker landslaget igjen: – Jeg har ikke lyst til å skuffe noen

    Astrid Øyre Slind takker nei til landslagsplass. Hun har signert ny kontrakt med langløpslaget Aker Dæhlie.

    – Jeg har bestemt meg for å bli på Team Aker Dæhlie. Jeg turte ikke å bytte. Rent sportslig vet jeg at dette har fungert ganske bra, og da er det risikabelt å bytte i en VM-sesong, sier Slind til NRK.

    – De har sluttet å tvinge folk inn på lag, og skjønner at jeg står i det som er trygt, sier Slind.

    Langrennssirkuset er på vei inn i en VM-sesong som krones med mesterskap på hjemmebane i Trondheim. Slind sier forbundet forsøkte å overtale henne, men i påsken ga hun beskjed om at hun takker nei.

    Slind forteller at hun likevel har slitt mye med avgjørelsen, og det faktum at hun har stått utenfor resten av landslaget.

    – Jeg synes det har blitt for mye alvor og negativt rundt et valg som bare er artig. Det er idrett og underholdning. Jeg tror det kan fungere godt for begge lag, istedenfor at man skal ha dårlig samvittighet og skyld for å ikke backe. Det har blitt så mye rundt det som jeg synes har vært tungt.

    – Har du tenkt mye på det?

    – Det har jeg tenkt ganske mye på. Sikkert altfor mye. Jeg har jo ikke lyst til å skuffe noen eller sette noen i et dårlig lys. Jeg har bare lyst til å gå fort på ski. Det har ikke vært så enkelt, sier Slind og slår fast:

    – Det er godt å ha tatt et valg. Det føles som jeg har tatt det riktige valget for meg.

    NM ski Nordiske grener Lillehammer
    Foto: Geir Olsen / NTB
  • Svensk tennisprofil gjør helomvending – varsler comeback etter dopingutestengelse

    Den svenske tennisspilleren Mikael Ymer la opp etter at han ble utestengt i 18 måneder for brudd på dopingreglene i juli i fjor. Nå åpner han for comeback.

    – Jeg har bestemt meg for å legge opp som profesjonell tennisspiller. Takk alle sammen for fantastiske minner! For en reise det har vært! Jeg ønsker alle mine gamle kollegaer lykke til videre, skrev han på X i slutten av august 2023.

    Ymer ble måneden før utestengt i 18 måneder for å ha misset tre dopingtester i løpet av ett år. Da var han rangert som verdens 51. beste tennisspiller på herresiden.

    Ymer mente selv at utestengelsen var urettferdig og forklarte at han aldri har brukt eller vært mistenkt for å bruke et ulovlig middel.

    Nå kan det imidlertid se ut til at svensken skal gjøre comeback på tennisbanen.

    – Pensjonisttilværelsen var kjedelig, sees om åtte måneder, skriver han på X.

    Det var Idrettens voldgiftsrett (CAS) i Lausanne som landet på 18 måneders utestengelse av svensken. (NTB)

    Britain Wimbledon Tennis
    Foto: Kin Cheung / AP
  • Tre norske skyttere i finalen i OL-kvalfiseringen i Rio

    Jon-Hermann Hegg, Synnøve Berg og Jeanette Hegg Duestad skal skyte finale på 10 meter luftrifle i OL-kvalifiseringen i Rio de Janeiro.

    Jon-Hermann Hegg ble først finaleklar etter 3.-plass i kvalifiseringen med 632,0 poeng. Hegg har kvoteplass fra tidligere og kjemper ikke om dette i finalen.

    Synnøve Berg er en av bare fire finalister som kan ta en kvoteplass i finalen for kvinne. Jeanette Hegg Duestad har fra tidligere, det samme gjelder franske Oceane Müller, mens Iran har fylt opp kvoten med to plasser så derfor er deres to finalister er heller ikke med i kampen om flere kvoteplasser.

    Jeanette Hegg Duestad best av alle i kvalifiseringen med 633,6 poeng. Synnøve Berg ble overraskende nummer fire med 631,3 poeng etter å ha ledet etter at ett av to lag hadde skutt. Pernille Nor-Woll gjorde også en god konkurranse og ble nummer 19 av de 102 deltakerne med 628,5 poeng.

    Det er to kvoteplasser til OL i Paris som deles ut etter finalen. Berg skal kjempe med Manon Herbulot fra Frankrike, Marlene Pribitzer fra Østerrike og Eszter Mezaros fra Ungarn om plassene. (NTB)

    Sommer-OL i Tokyo 2021
    Foto: Heiko Junge / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal