Hopp til innhold

Dette er de «verste» RBK- og Molde-spillerne

To erkerivaler barker igjen sammen til toppkamp. Molde og Rosenborg elsker å hate hverandre, og her kan du sjekke tidligere spillere og supporteres topp tre-verstinglister.

Magne Hoseth

Lederen i Moldes fotballklubb, Tornekrattet, mener hatet mellom klubbene aldri vil forsvinne. Han innrømmer at de har lite til overs for trønderne i Molde.

Foto: Grøtt, Vegard / NTB scanpix

– Det er gøy å erte motparten, jeg husker spesielt godt at Mini Jakobsen irriterte Molde. Når vi vant, ble de ekstra sure på han. Det er vel derfor det stadig blir kalt et hatoppgjør, fordi vi erter hverandre på banen, sier tidligere Rosenborg-spiller, Christer Basma.

RBK-Molde søndag klokka 18.00:
Følg kampen mellom erkerivalene minutt for minutt her

Basma velger Hoseth

LA MANGA 2008

Tidligere Rosenborg-spiller Christer Basma gledet seg alltid til å spille mot Molde for da var det mye stemning på tribunene.

Foto: Bendiksby, Terje / NTB scanpix

Det er klart for nok ett oppgjør mellom rivalene fra Trondheim og Rosenes by. Christer Basma synes det var ekstra gøy å spille mot Molde fordi det alltid var stemning på kampene.

– Det var mye liv blant publikum både borte og hjemme. Når vi spilte mot Brann og Vålerenga var det også intens stemning, minnes Basma.

NRK ba om en uhøytidelig liste over motspillere de misliker. Basma understreker at han likte alle Molde-spillerne godt utenfor fotballbanen, det var kun når de tok på seg drakta at de ble konkurrenter.

Basmas' topp tre verste spillere på Molde:

1. Magne Hoseth, det var veldig artig at han ble så sur hvis vi vant, sier Basma.

2. Daniel Berg Hestad, han hengte seg på Magne og ble hissig, sier Basma.

3. Trond Strande, han var også av den typen. Han hatet å tape, og derfor terget vi han litt med det. Om man i tillegg er kaksete er det ekstra ille for han å tape, sier Basma.

Rivalisering kun på banen

Knut Anders Fostervold

Tidligere Molde-spiller Knut Anders Fostervold forteller at det var mer erting enn hat mellom spillerne.

Foto: Larsen, Håkon Mosvold / SCANPIX

Tidligere Molde-spiller Knut Anders Fostervold, forteller at han aldri har hatet noen på Rosenborg.

– Det var, og er, mer hat blant supporterne, men vi spillerne er profesjonelle, sier Fostervold.

Hvis Fostervold likevel skal trekke frem tre personer som han ble irritert på under tidligere kamper, kommer Mini Jakobsen, John Carew og Jan Derek Sørensen godt til minne.

Mini slag med leppa hele tiden og Carew var så god, det var vanskelig for oss forsvarsspillere å stoppe han. Sørensen irriterte meg litt fordi han sutret og klaget så mye, sier Fostervold.

Likevel forteller han at det kun var på banen det var antydning til rivalisering, det var aldri noe alvorlig innblandet.

– Det var ekstra gøy å slå Rosenborg, men jeg mislikte ingen. Det var sterke rivaler og de stakk seg fram blant de andre lagene, sier Fostervold.

– Vanskelig å velge bare tre

Spillerne NRK har snakket med mener altså det aldri har vært noe hat, men at det snarere kan kalles erting.

Hos mange av supporterne er hatet fortsatt til stede.

Eivind Aanes, leder i Moldes supporterklubb Tornekrattet, synes det er vanskelig å velge ut kun tre av de verste spillerne. Han kunne godt ha tatt med hele laget.

Likevel kom han frem til de han liker minst på trønderlaget.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

bart forbudt
Foto: Alley, Ned / NTB scanpix

Aanes' topp tre verste spillere på Rosenborg:

1. Nicki Bille Nielsen, han er en oppblåst type som egentlig ikke har vist noe stor prestasjon, han er heller ikke spesielt god, sier Aanes.

2. Mikael Dorsin, han liker jeg rett og slett ikke.

3. Daniel Örlund, han er en jævel på å dra ut tida under kampene.

Aanes mener hatet mellom klubbene aldri kommer til å forsvinne fordi Molde misliker Rosenborg veldig sterkt.

– På kampen den fjerde mai tror jeg Rosenborg blir rundspilt i 87 minutt. Jeg tror trønderne tar det ut 100 prosent i de første fem minuttene, men deretter vinner vi i alle fall 2-0, sier Aanes.

– Viktig for trøndernes stolthet

Kenneth Kjelsnes

Kenneth Kjelsnes, talsperson for Kjernen, mener Rosenborg har mye å revansjere.

Foto: Lars Erik Skjærseth / NRK

Kenneth Kjelsnes, talsmann for Kjernen, vil derimot ikke legge frem noen liste. Han har ikke hat mot noen av spillerne, men synes aldri det er morsomt å tape mot Molde.

– Jeg er veldig spent, selv om Molde er svekket, har de vist seg bra her på vårparten. Vi har mye vi skal revansjere, det er viktig for stoltheten til trønderne at vi vinner, sier Kjelsnes.

– Hatet er borte

Rosenborg-legenden Roar Strand tror søndagens oppgjør blir spennende fordi det er det beste laget Rosenborg har møtt på lang tid.

– Jeg synes Molde har gjort det bra i oppfølginga. Hatet er derimot borte blant spillerne, og mer til stede blant publikum, tror Strand.

Følg RBK-Molde søndag klokka 18:
Følg kampen mellom erkerivalene minutt for minutt her

Sportsnyheter

Premier League - Arsenal v Chelsea

Leken Ødegaard ydmyket Chelsea: – En magiker

Arsenal dundret inn både én, to, tre, fire og fem scoringer mot Chelsea. Etter to målgivende hagler det med komplimenter til Martin Ødegaard.

Siste nytt

  • Vålerengas stortalent forsvinner fra klubben

    Stian Solberg (18) bidro til å sende Vålerenga til NM-finalene i ishockey, men nå er stortalentet tapt for Oslo-klubben. Solberg har signert en toårskontrakt med den svenske SHL-klubben Färjestad.

    Solberg sier han takket nei til et tilbud fra Färjestad i fjor.

    – Jeg følte ikke at det var riktig tid. Jeg har hatt et bra år denne sesongen, så jeg føler egentlig at det er helt perfekt å dra i år, sier Solberg til NRK.

    Vålerengas sportsdirektør, Anders Myhrvold, sier han overtalte Solberg til å bli værende i fjor.

    – Siden har han utvikla seg til å bli eliteseriens beste back. Han har alle egenskapene som skal til for å spille i NHL i framtida, sier Myhrvold.

    Til sommeren vil også verdens beste ishockeyklubber kjempe for å sikre seg Solberg under den såkalte NHL-draften.

    Der vil én av NHL-klubbene mest sannsynlig sikre seg rettighetene til Solberg i fire år, en slags opsjon som gir dem mulighet til å hente nordmannen når som helst.

    – Han er en ambisiøs, ung spiller som det prates om i forbindelse med NHL. Han kommer til å bli valgt av en NHL-klubb i år, det er hundre prosent sikkert, sier Färjestads sportsdirektør, Rickard Wallin.

    Men selv om en NHL-klubb trolig sikrer seg rettighetene til Solberg til sommeren, vil han etter alt å dømme spille for Färjestad en stund framover.

    – Vi skal støtte Stian med å bli proff i Sverige før vi prater om neste steg, som er spill i Nord-Amerika, sier Wallin.

    Färjestad vant grunnserien i SHL forrige sesong, og regnes blant Sveriges beste lag.

    – Jeg elsker Vålerenga, men det blir gøy å prøve noe nytt og spille for en enda større klubb, sier Solberg til NRK.

    Solberg og Vålerenga tapte NM-finalene mot Storhamar tirsdag kveld.

    Stian Solberg jubler
    Foto: NTB
  • Landslaget bekrefter: Har satt av friplass til Johaug

    Therese Johaug var ikke til stede da langrennslandslagene for kommende sesong ble presentert i Holmenkollen onsdag.

    35-åringen trenger imidlertid bare å slå på tråden og si «Jeg vil være med».

    Landslaget gir Johaug en friplass om hun finner motivasjon og bestemmer seg for å satse.

    – Dersom Therese utover våren bestemmer seg for at hun satser 100 prosent inn mot VM i Trondheim, så skal hun selvfølgelig inn på laget der, sier landslagssjef Ulf Morten Aune.

    Landslagsledelsen har ikke satt en endelig frist for når Johaug må bestemme seg:

    – Men den fristen er ganske naturlig. Det kan ikke bli høst og jul før Therese bestemmer seg, men det skal hun få lov til å gjøre helt på fritt grunnlag, sier Aune.

    Se hele landslagsuttaket her.

    NM ski Nordiske grener Lillehammer
    Foto: Geir Olsen / NTB
  • Guardiola bekrefter: Haaland mister Premier League-oppgjøret mot Brighton

    Manchester City-trener Pep Guardiola må klare seg uten spydspiss og Premier League-toppscorer Erling Braut Haaland i torsdagens nøkkelkamp borte mot Brighton.

    Det opplyste spanjolen på en pressekonferanse onsdag ettermiddag.

    Haaland var i likhet med lagkamerat Phil Foden ikke til stede på tirsdagens trening. Nordmannen var heller ikke med i helgens FA-cupsemifinale som endte med 1-0-seier over Chelsea. I kampen i forveien, Mesterliga-nederlaget mot Real Madrid, måtte nordmannen ut med en skade.

    Manchester City er i førersetet i Premier League og møter Brighton torsdag kveld. De lyseblå ligger fire poeng bak Arsenal på tabelltopp, men har to kamper til gode på rødtrøyene fra London. Opp til Liverpool på annenplass er avstanden ett poeng med én kamp mindre spilt.

    _g_QDc2r5f8
    Foto: AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal