Lundqvist storspilte da Rangers gikk videre

Henrik Lundqvis storspilte da New York Rangers tok seg videre i NHL-sluttspillet i natt. Nå spøker det for VM-deltagelse for Mats Zuccarrello Aasen.

Henrik Lundqvist

Henrik Lundqvist storspilte da Rangers tok seg videre i NHL-sluttspillet.

Foto: Julio Cortez / Ap

Kilde: NRK/NTB

Natt til fredag møttes New York Rangers og Ottawa Senators til den sjuende og avgjørende sluttspillkampen som ville sende et av lagene videre til kvartfinale.

Etter en målløs førsteperiode, var det vertene New York Rangers som tok kommandoen. Marc Staal sendte vertene i ledelsen, og Dan Girardi la på til 2-0 for hjemmelaget ni minutter ut i midtperioden.

Henrik Lundqvist hadde nok en god kamp for sitt Rangers, og vartet opp med 26 redninger i kampen.

– Det var en herlig laginnsats som avgjorde denne kampen. Nå gjelder det å nyte denne seieren en kort stund, men vi må ganske snart samle oss for neste kamp kommer fort, sa Lundqvist etter kampen.

Møter Capitals

Lundqvists landsmann Daniel Alfredsson var det eneste som klarte å lure pucken i nettet bak Rangers-målvakten, og kampen endte 2-1 til hjemmelaget.

Alfredsson la ikke skjul på at han hadde en tom følelse inni seg etter kampen, og det kan hende at dette også var den siste kampen hans i NHL-karrieren.

– Ingenting er avgjort. Jeg får se hvordan jeg kjenner meg fysisk og mentalt etter at det har gått en liten stund, sa Ottawa-kaptein Alfredsson til nhl.com etter torsdagens kamp.

Dermed er det «Zucca» og hans lagkamerater som kan juble for avansement i NHL-sluttspillet.

I kvartfinalen venter Washington Capitals for New York Rangers. De slo ut regjerende NHL-mester Boston Bruins i 1. runde, etter en rekordjevn kampserie.

Spøker for VM

Rangers sitt avansement i natt betyr mest sannsynlig av Zuccarello Aasen ikke er en del av Norges tropp til ishockey-VM.

Landslagssjef Roy Johansen uttalte torsdag til NRK at nordmannen nok er klar for ishockeyspill i begynnelse av mai, men at det likevel ikke er sikkert om han kommer til VM.

– Foreløpig er både Rangers og farmerlaget Connecticut Whale i sluttspillet. De to lagene må først bli ferdig med sine sluttspill, altså bli slått ut, før Zuccarello er klar for oss. Det er noen hindre før han er i VM, sa landslagssjefen.

Norge spiller sin første kampt i årets mesterskap mot Sverige den 4.mai.

Siste nytt

 • Hoff utestengt i én kamp

  Start må klare seg uten Espen Hoff i lørdagens seriekamp mot Haugesund. Veteranen ble utvist i mandagens 1-2-tap mot Sarpsborg. Han ble vist det røde kortet etter at han hadde felt Amin Askar. Hoff er tilbake i Start-troppen til hjemmekampen mot Strømsgodset søndag 7. juni.

  Espen Hoff utvist
  Foto: Schrøder, Tor Erik / NTB scanpix
 • King til Premier League?

  Joshua Kings nye arbeidsgiver blir nyopprykkede Bournemouth, hevder lokalavisen Lancashire Telegraph. 23-åringens kontrakt med Blackburn går ut til sommeren. Ifølge avisen skal han ha blitt tilbudt en treårskontrakt med Bournemouth, som etter sigende skal underskrives senere torsdag. De skriver også at Blackburn har kommet med et godt kontraktstilbud til nordmannen.

  Joshua King
  Foto: Braastad, Audun / NTB scanpix
 • Visa har gitt klar beskjed til FIFA

  FIFAs største sponsorer begynner for alvor å se omdømmeproblemene i hvitøyet. Visa er blant dem som krever endring. – Med mindre FIFA gjenskaper en organisasjonskultur med tydelige etiske prosedyrer, vil vi revurdere vår sponsing. Det har de fått beskjed om, heter det i pressemeldingen fra Visa.

  Også øvrige FIFA-sponsorer, som Coca-Cola, Adidas og McDonalds, frykter at saken vil gjøre det mindre attraktivt å drive markedsføring gjennom idretten.

Sendeplan

Kl. Program Kanal