Lundqvist storspilte da Rangers gikk videre

Henrik Lundqvis storspilte da New York Rangers tok seg videre i NHL-sluttspillet i natt. Nå spøker det for VM-deltagelse for Mats Zuccarrello Aasen.

Henrik Lundqvist

Henrik Lundqvist storspilte da Rangers tok seg videre i NHL-sluttspillet.

Foto: Julio Cortez / Ap

Kilde: NRK/NTB

Natt til fredag møttes New York Rangers og Ottawa Senators til den sjuende og avgjørende sluttspillkampen som ville sende et av lagene videre til kvartfinale.

Etter en målløs førsteperiode, var det vertene New York Rangers som tok kommandoen. Marc Staal sendte vertene i ledelsen, og Dan Girardi la på til 2-0 for hjemmelaget ni minutter ut i midtperioden.

Henrik Lundqvist hadde nok en god kamp for sitt Rangers, og vartet opp med 26 redninger i kampen.

– Det var en herlig laginnsats som avgjorde denne kampen. Nå gjelder det å nyte denne seieren en kort stund, men vi må ganske snart samle oss for neste kamp kommer fort, sa Lundqvist etter kampen.

Møter Capitals

Lundqvists landsmann Daniel Alfredsson var det eneste som klarte å lure pucken i nettet bak Rangers-målvakten, og kampen endte 2-1 til hjemmelaget.

Alfredsson la ikke skjul på at han hadde en tom følelse inni seg etter kampen, og det kan hende at dette også var den siste kampen hans i NHL-karrieren.

– Ingenting er avgjort. Jeg får se hvordan jeg kjenner meg fysisk og mentalt etter at det har gått en liten stund, sa Ottawa-kaptein Alfredsson til nhl.com etter torsdagens kamp.

Dermed er det «Zucca» og hans lagkamerater som kan juble for avansement i NHL-sluttspillet.

I kvartfinalen venter Washington Capitals for New York Rangers. De slo ut regjerende NHL-mester Boston Bruins i 1. runde, etter en rekordjevn kampserie.

Spøker for VM

Rangers sitt avansement i natt betyr mest sannsynlig av Zuccarello Aasen ikke er en del av Norges tropp til ishockey-VM.

Landslagssjef Roy Johansen uttalte torsdag til NRK at nordmannen nok er klar for ishockeyspill i begynnelse av mai, men at det likevel ikke er sikkert om han kommer til VM.

– Foreløpig er både Rangers og farmerlaget Connecticut Whale i sluttspillet. De to lagene må først bli ferdig med sine sluttspill, altså bli slått ut, før Zuccarello er klar for oss. Det er noen hindre før han er i VM, sa landslagssjefen.

Norge spiller sin første kampt i årets mesterskap mot Sverige den 4.mai.

Siste nytt

 • Geir Gulliksen
  Foto: Marie Hatlevoll/hest.no

  25. plass for Gulliksen

  Geir Gulliksen klarte ikke å følge opp fredagens råsterke prestasjon under verdenscupfinalen. Totalt ble det fem riv og 20 feilpoeng. Det endte med en 25. plass, noe som ikke holdt til å gå videre til søndagens andre runde.

 • SOCCER-FRANCE/ Olympique Lyon's Jallet challenges Saint-Etienne's Gradel during their French Ligue 1 soccer match in Lyon
  Foto: ROBERT PRATTA / Reuters

  Lyon tapte terreng til PSG

  Lyon rykket opp på tabelltopp med 2-2 i lokaloppgjøret mot Saint-Étienne søndag, men de to tapte poengene kan bli skjebnesvangre når regnskapet i Ligue 1 gjøres om noen uker. Lyon ligger over PSG på bedre målforskjell, Begge har 65 poeng, men rivalen fra hovedstaden har overtaket takket være én kamp mindre spilt.

 • Ståle Solbakken
  Foto: Jens Nørgaard Larsen / NTB scanpix

  FCK med full kontroll på 2.-plassen

  Ståle Solbakkens FC København avgjorde til 2-0 over Nordsjælland allerede før pause søndag. FCK er soleklar toer på tabellen i dansk superliga, men det er elleve poeng opp til den suverene lederen Midtjylland.

Sendeplan

Kl. Program Kanal