Hopp til innhold

– Rangers er avhengige av at Mats leverer

«Shampo» mener Mats Zuccarello Aasen må levere for Rangers hvis de skal slå LA Kings.

Zuccarello

Espen «Shampo» Knutsen mener Mats Zuccarello Aasen er en avgjørende spiller for Rangers mot LA Kings.

Foto: Kathy Willens / Ap

Klokka 02:00 natt til torsdag begynner det første oppgjøret i Stanley Cup-finalen. Midt oppe i det står Mats Zuccarello Aasen, og hans New York Rangers skal møte mesterne fra 2012, Los Angeles Kings.

Tidligere NHL-proff Espen «Shampo» Knutsen mener Zuccarello vil være en av Rangers' viktigste spillere i finalen.

Espen Knutsen

Espen «Shampo» Knutsen holder LA Kings som favoritt mot Rangers.

Foto: Grøtt, Vegard / NTB scanpix

– Mats er en av de offensive spillerne som må produsere. Han er en svært kreativ spiller, kanskje den mest kreative spilleren Rangers har, så de er helt avhengige av at han leverer offensivt, sier Knutsen.

Vålerengatreneren får støtte av Patrick Thoresen, som tidligere har spilt for NHL-klubbene Edmonton Oilers og Philadelphia Flyers.

– Jeg tror Mats vil få de samme oppgavene som før. Han må skape offensivt samtidig som han jobber jevnt hjemover. Treneren vil nok be han om å bare fortsette som han har gjort, han har virket fornøyd med det Mats har prestert, sier Thoresen.

Patrick Thoresen

Patrick Thoresen mener det er helt åpent mellom LA Kings og New York Rangers.

Foto: Larsen, Håkon Mosvold / NTB scanpix

Zuccarello selv har i etterkant av noen av kampene mot Montreal Canadies ikke virket fornøyd med egen innsats.

– Det er bare sånn vi er. Vi forventer mye av oss selv, så Mats kommer sikkert bare til å skjerpe seg og være enda bedre i finalen, sier Thoresen.

Fysiske Kings

LA Kings er kjent for sin tøffe spillestil. Knallharde taklinger må beregnes enda mer enn vanlig når Rangers går ut på isen i natt.

- Det viktigste for Rangers blir å stoppe tyngden til Kings. De er både tyngre enn Rangers og de lagene Rangers har møtt hittil i sluttspillet, så det kan bli en utfordring, sier Thoresen.

Zuccarello er ikke kjent for å være en spesielt røff spiller, så han vil kanskje slite litt ekstra mot Kings' harde spillestil. Knutsen tror likevel ikke det vil bli et problem.

- Mats er vant til å møte sterke motstandere. Han er ikke en type som går rundt og smeller, han er flink på å komme seg unna og sette opp lagkamerater og score selv. Kings kommer sikkert til å gå etter han, men det skal han klare bra, sier Espen Knutsen.

Kings med favorittstempelet

De fleste holder en knapp på LA Kings i finalen, blant annet Knutsen.

– Jeg ser på Kings som et bedre lag enn Rangers. De vant Stanley Cup for to år siden, og har mange spillere i troppen som vet hva som skal til for å vinne, sier Knutsen.

Patrick Thoresen mener på sin side at oppgjøret er helt åpent.

LA Kings

LA Kings er kjent for sinn tøffe spillestil. Her takler Drew Doughty Andrew Shaw fra Chigago Blackhawks.

Foto: JONATHAN DANIEL / Afp

– Jeg sa til en kompis av Mats etter den første kampen mot Montreal at dette kan gå hele veien. Rangers har hatt tre rekker som har scora jevnt og trutt, i tillegg til en fjerderekke som har scoret noen viktige mål. Kings har vist seg som en lagmaskin, de kom blant annet tilbake fra 0-3 til 4-3 mot San José. Så jeg tror det er fifty-fifty, sier Thoresen.

Overtallsspill blir nøkkelen

Henrik Lundqvist blir av mange regnet som Rangers' beste spiller. Svensken har vartet opp med fantastisk keeperspill gjennom hele sluttspillet, og både Thoresen og Knutsen mener Rangers er fullstendig avhengig av at Lundqvist fortsetter i samme stil hvis Rangers skal vinne.

Canadiens Rangers Hockey

Henrik Lundqvist er en av Rangers' aller beste spillere.

Foto: Julie Jacobson / Ap

Thoresen trekker likevel fram overtidspillet som det viktigste i finalen.

– Overtallspill er så viktig i dagens hockey at det kommer til å bli avgjørende i finalen. Begge lagene kommer til å satse på det for å få hull på keeperne, sier Thoresen.

Så langt denne sesongen har Kings vært bedre enn Rangers i overtall. Kings har 25,4 % uttelling i overtall, mens Rangers har 13,6. Rangers har imidlertid vært bedre i undertall, de har forsvart seg uten å slippe inn 85,9 % av gangene, mens Kings har greid 81,2 % av gangene de har vært i undertall.

Hjemmebanefordel

LA Kings starter med hjemmekamp i finalen, og vil også avslutte hjemme hvis finalen går over sju kamper.

– Det er en klar fordel for Kings. De har vært svært gode på hjemmebane i år, sier Espen Knutsen.

Patrick Thoresen er enig i at Kings har en fordel, men mener samtidig at det ikke utgjør en så stor forskjell.

– I en sånn situasjon er du så fokusert på egne arbeidsoppgaver. Du er bare på isen, du tenker ikke på at det er 20 000 mennesker der som enten elsker eller hater deg, sier KHL-proffen.

Siste nytt

  • United-manageren fyrte løs mot pressen: – En skam

    Manchester United-sjef Erik ten Hag langet ut mot journalistene da han stilte til pressekonferanse tirsdag.

    Nederlenderen ble spurt om han forstår kritikken som har kommet i etterkant av FA-cupsemifinalen mot Coventry der de rødkledde til slutt tok seg videre etter en dramatisk kamp.

    – Kommentarene er en skam, sa Ten Hag.

    – Fotball handler om resultater, og vi kom til finalen. Og vi fortjente det, ikke bare etter den kampen, men alle de andre kampene, sa Ten Hag.

    Manchester United ledet 3-0, men mistet hele overtaket i løpet av de siste 20 minuttene av ordinær tid. Coventry utlignet til 3-3, og senere traff de tverrliggeren og fikk et mål annullert etter en VAR-sjekk. På straffer vant United 4-2.

    Tidligere spiller Roy Keane var blant dem som var harde med klubben etter avansementet mot laget fra nivå to. Han kalte prestasjonen for «pinlig».

    – Det var en som spurte om det var pinlig. Nei, reaksjonen fra dere er pinlig, sa Ten Hag. (NTB)

    776131836
    Foto: GLYN KIRK / AFP
  • Stina Nilsson gir seg som skiskytter – bytter idrett igjen

    Det bekrefter Nilsson til SVT.

    – Jeg skal gå langløp neste år, og det føles veldig kult, sier Nilsson.

    For fire år siden la hun brått opp langrennskarrieren, og begynte å satse på skiskyting. Det ble ingen suksess, og nå sier hun stopp.

    – Geværet er lagt på hylla, sier Nilsson.

    Nilsson har signert for det norske langløpslaget Team Ragde Charge, og skal gå Ski Classics neste sesong.

    – Allerede da jeg gikk over til skiskyting så jeg på meg selv nesten som en tretrinnsrakett. Det blir langrenn, skiskyting og så skal jeg prøve meg på langløp. Og nå føles det veldig riktig og spennende.

    Nilsson fikk med seg en pallplass i skiskyting, og sier de to første sesongene var veldig bra. Deretter gikk det nedover. Til slutt gikk hun lei enkelte deler av sporten.

    – Man kan være i superbra form, skyte en veldig god liggende serie, og likevel skyte seg bort på stående. Jeg var ganske lei av det på slutten, at jeg hadde gjort det så bra, men likevel var det noe som ikke stemte.

    Stina Nilsson
    Foto: BILDBYRÅN
  • Sky Sports: Haaland ikke på City-trening

    Manchester City-spiss Erling Braut Haaland var ikke å se på trening i forberedelsene til Premier League-kampen mot Brighton.

    Det opplyser Sky Sports, som også melder at Phil Foden ikke var til stede.

    Haaland ble byttet ut før ekstraomgangene da Manchester City røk ut i Mesterligaens kvartfinale mot Real Madrid forrige onsdag.

    City-manager Pep Guardiola uttalte siden at Haaland hadde et muskulært problem, og lørdagens 1-0-seier over Chelsea i FA-cupsemifinalen gikk uten nordmannen.

    Manchester City er i førersetet i gullkampen i Premier League og møter Brighton torsdag kveld. De lyseblå ligger ett poeng bak Arsenal og Liverpool, men har én kamp mindre spilt.

    Champions League - Quarter Final - Second Leg - Manchester City v Real Madrid
    Foto: Carl Recine / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal