Hopp til innhold

– Amatørmessig og dårlig

Jarle Pedersen raser mot behandlingen han har fått av skøyteforbundet i ukene før det i dag ble klart at han ikke får fortsette som trener for skøytelandslaget.

Sochi 20140215. Vinter OL , Olympiske leker, i Sotsji 2014. Skøyter. Norwegian coach Jarle Pedersen during the men's speed skating in the Sochi 2014 Winter Olympics, Sochi, Russia, in the Adler Arena, 15th of February 2014. Foto: Jon Eeg / NTB scanpix

Jarle Pedersen tok over som landslagstrener i skøyter etter Peter Mueller i 2009. Nå skal forbundet ut på ny trenerjakt.

– Jeg opplevde den prosessen rundt hvem som skulle bli ny trener som så amatørmessig og dårlig at jeg uansett mistet motivasjonen til å fortsette, sier Jarle Pedersen til NRK.no.

Det har ligget i kortene en stund at han ikke ville bli tilbudt ny kontrakt etter at hans nåværende går ut 30. april. I dag bestemte et enstemmig styre at Pedersen ikke vil bli tilbudt ny kontrakt.

– Dårlig personalbehandling

I flere måneder har stadig flere skøyteprofiler gått ut i media og krevd forandringer for skøytelandslaget.

De norske skøyteløperne har nemlig ikke fått resultatene de ønsket seg. En svak sesong av det norske landslaget har fått flere – blant annet tidligere skøyteløper Ådne Søndrål – til å kreve at hoder begynner å rulle.

Forbundet begrunner Pedersens avgang med at de ønsker seg fornyelse før de skal gå løs på en ny fireårsperiode mot neste OL.

«Styret vil takke Jarle Pedersen for den spennende tiden han har ledet vårt skøytelandslag, og vil gi honnør for det arbeidet han har utført», skriver styret i en pressemelding.

Pedersen sier han var forberedt på denne beskjeden, men reagerer på behandlingen han har fått underveis.

Spesielt er han oppgitt over at skøytepresident Rune Gerhardsen uttalte til media at han ønsket seg Gerard Kemkers fra Nederland som trener lenge før noe var avgjort.

– Han går utenom sin egen sportssjef og uten å snakke med meg og lanserer Kemkers som trener. Jeg synes organisasjonen har så dårlig personalbehandling at jeg uansett ikke ville fortsatt, sier han.

Pedersen forteller at han allerede før dagens beskjed kom hadde sendt mail til landslagsteamet og utøverne om at han ikke ville fortsette som trener.

– I dette gamet må man regne med at man ikke får ny kontrakt, og hadde de bare vært ærligere med meg hadde det vært greit. Men ikke slik dette ble gjort, sier han.

Kemkers ville ha mer tid

Allerede i begynnelsen av mars ble det kjent at skøyteforbundet var i samtaler med Kemkers for å høre om han var interessert i å bli ny landslagstrener.

Nederlenderen har i mange år vært Sven Kramers trener. Han har også vært trener for det nederlandske TVM-laget i tolv år og har en lang merittliste.

– Jeg fortalte NSF det samme jeg forteller alle i Nederland. Jeg ønsker å ta meg tid til å slappe av, sa Kemkers til NRK.no da.

Skøyteforbundet har vært tydelige på at når de skal ha en ny trener, er kun den beste god nok.

– Jeg håper de finner en trener som er god så fort som mulig, for utøvernes del. Men jeg tror nok ikke de får Kemkers, sier Pedersen.

Siste nytt

  • Højlund punkterte kampen – reddet Manchester United

    Danske Rasmus Højlund avgjorde for Manchester United da han satte 4–2 mot Sheffield United etter fremspill av Bruno Fernandes.

    Portugiseren ble kampens store spiller for de rødkledde vertene.

    Han utlignet til 2-2 fra straffemerket etter en time, og 20 minutter senere knallet han inn 3–2 fra distanse.

    Før hvilen sto Fernandes også for frisparket som et par trekk senere ga Manchester Uniteds første utligning.

    Hjemmelaget dominerte banespillet tungt og kom til flere store sjanser, men gikk likevel til pause på 1-1.

    En fæl feilpasning fra vertenes keeper André Onana ga Jayden Bogle muligheten til å snappe ballen, gå på løp og score fra skrått hold.

    Ledelsen varte ikke lenge. Sju minutter senere stusset Harry Maguire inn utligningen.

    Tidlig i 2.-omgangen ble Old Trafford-publikummet rystet igjen. Ben Brereton Diaz sørget for at det sto 1-2 på lystavla etter fine Sheffield United-kombinasjoner.

    Manchester United tok seg opp til 6.-plassen med onsdagens seier. Klubben har kun vunnet to av sine åtte siste kamper i Premier League.

    Helst sist ligger Sheffield United med sine 16 poeng fra 34 kamper. Dert er ti poeng opp til riktig side av nedrykksstreken. (NTB/NRK)

    Britain Soccer Premier League
    Foto: Dave Thompson / AP
  • Skaslien og Nedregotten videre i curling-VM

    Det norske ekteparet Kristin Skaslien og Magnus Nedregotten vant sin sjette kamp på rad da Sveits ble slått 6-5 den blandede parturneringen i curling-VM.

    Tidligere onsdag slo de Italia 7-4. Dermed topper duoen gruppe A sammen med Sveits og er klar for utslagsrundene allerede før siste kamp i grunnspillet.

    Torsdag venter Spania, som ligger sist i gruppe A.

    Det gjelder å komme seg blant de tre beste i gruppen. Vinneren går direkte til semifinalen, mens to de to neste skal ut i utslagsrunde mot toer- og treerlagene fra gruppe B.

    Skaslien og Nedregotten spiller sitt første mesterskap sammen siden de tok sølv i Beijing-OL i 2022. (NTB)

    Nedregotten og Skaslien
    Foto: LILLIAN SUWANRUMPHA / AFP
  • Kolstad tok første stikk i semifinalen mot Drammen

    Kolstad gikk hardt ut på vei mot 32-26-seier over Drammen i lagenes første semifinalekamp i håndballsluttspillet.

    Seriemesteren ledet med fem mål i egen hall før DHK noterte sitt første. Bortsett fra en kort periode tidlig i 2.-omgangen ble duellen aldri spennende og Kolstad vant med seks mål.

    Semifinalen spilles i best av tre oppgjør. Kolstad kan avgjøre serien med borteseier mandag.

    Den andre semifinalen er mellom Elverum og ØIF Arendal.

    Kolstad er regjerende sluttspillmester. Inntil fjorårets finaletap hadde Elverum vunnet turneringen ni ganger på rad. (NTB)

    REMA1000-ligaen: Kolstad-Elverum 29–28.
    Foto: Ole Martin Wold / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal